Бурно лято се задава, ЮЛЧЕТО на 1 година става!

• 80 301
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Нашата педиатърка изобщо не е споменавала попара.А последният месец Вик беше свалим 100-тина грама,но изобщо не го отчете като проблем.
Единствено беше казала да давам пресни плодове вече-настъргана ябълка например.Вик не я хареса и на следващият преглед казах че не яде това,тя предложи да му давам цитруси в такъв случай.Да си смуче парче,или малко сок във водата.Изобщо не й е хрумвало да се кара че не давам някакъв вид храна.Сирене също не иска и давам само йогурти от млечните храни.Всяко дете си е различно и ако не харесва нещо се мисли за заместител  Peace
Иначе е казвала че до годинка сутрин и вечер да пие АМ,денем три хранения с друга храна.

# 106
Ще имам дете вампирче Twisted Evil
След двата предни долни зъба ясно се виждат горните кучешки почти пробили Shocked и доки каза, че се виждат трети горни резци. Нощем е кошмар. Будеше се често с рев. Сега го намирам надолу с главата или пълзящ към ръба на леглото. Сутрин към 5 е готов, ама аз го натискам за още 45 минути.  #Crazy Ша пратя снимки, ако се случи тоя ред зъби да излезе, ще е голям бъзик. Joy

# 107
Здравейте Cry
Има ли и други бебчета, които вдигат температура от никнене на зъбките. Ние от събота вечер сме с темп. около 37.2-37.8. Ходихме до спешния кабинет и там потвърдиха, че е от зъбчетата. Но снощи вдигна 38.2. Давам панадол и нурофен, но не пада. В момента пак е 37.5. Днес ще ходим при педито. Дано всичко да е наред Praynig

# 108
Вики до 39.5 стига заради зъбки.
А последната температура все пак се оказа от бебешка шарка,че като спадна след три дена,се появи обрив.Поне минава бързо.

# 109
какво му давахте за температура и колко дена го държа?

# 110
Вибуркол ползвам аз. Хомеопатично е, слага се в дупето. Peace

# 111
Давах нурофен,но при температура над 38.Нямаше голям ефект обаче.2дена беше висока,на третият падна под 38,после му мина.А зъбчето не изби веднага,но явно при движението във венеца го е мъчило.

Следващият път като вдига и беше от шарката пак давах нурофен,но нямаше съвсем никакъв ефект,но четох че при тази шарка си е така  Rolling Eyes
Нечриятно е че хем ги боли от зъбчета,хем температурата ги мъчи,но нищо не може да се направи.И тпва ще мине,гушкане повече и така Hug

П.П. Опитвах да слагам кърпа с оцет на челото,но Вики пищи и я хвърля,та не се получи.А овивания с чаршав и др. подобни са забранени за бебета,защото при рязко сваляне понякога се получават гърчове Shocked
А за много висока т. има свещички,те помагат.Но за под 39.5  все пак не е желателно.

И Вибрукол става,поне пробвайте,няма да навреди.При нас нямаше ефект за температурата,но поне действат и успокояващо.

# 112
Оцет при малките дечица се слага на крачетата. Мокриш му чорапките и слагаш. Прави се едно към едно с вода.
Свещичките са за висока Т и ако и те не помагат аз съм давала течен аналгин половин ампулка. Не помня колко е била голяма каката когато давах аналгин. А и щом съм го дала положението наистина е било много тежко.
За по ниска Т съм давала компот от малини или чай от малинови листа. Нурофен и панадол се редуват в приема. Лично аз съм по доволна от нурофена , но деца всякакви.

# 113
При каката всеки зъб излизаше с Т. Някъде до 38 е вдигала. Дотолкова бях свикнала, че когато към 2 год. се разболя наистина, два дни не се усъмних от какво е Т. Иначе Панадола й действаше и Нурофен почнах да давам по-късно, като дойдоха болестите.
При нас София се научи да се изправя от легнало до седнало положение и сега сменянето на памперса и обличането се превърнаха в дисциплината "борба свободен стил с бебе". Аз я слагам легнала, тя се изправя, аз я бутам назад, тя пак Crazy Давам й играчки да се залисва, но не става всеки път. Зор е да седне, после да почне да пълзи. Вече стига сама навсякъде. Откри че вратичките са отварят и очевидно ще трябва да се замисля да обезопася къщата и да вдигна рисковите неща на високо.
Крейзи, много готино ще е ако му изникнат така зъбките и успеете да го снимате Simple Smile

# 114
Само ние ли още нямаме зъбки?

# 115
Полудявааам! Децата са болни и трите. Нощеска щерката беше с температура, днес я водихме на док. Прибрахме се, поспаха и бебчо се събуди с температура. Утре пак при педи. Само дано да не се наложи нощес да бягаме до спешното. ОФ, баткото го домъкна това чудо от училище. Цяла зима ги опазихме, а сега в хубавото време, болнички  Cry

# 116
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте,
уф, то сега е най-зле с болестите, дано бързо се оправят и трите сладура Simple Smile

Аз да питам мамите дето вече са го минали. Как се спира кърменето. Минаваш на едно кърмене на ден, после през ден и до две седмици спираш да кърмиш (това четох). Но после как се разбира дали лактацията е спряла и ако не е как я доспираш (евентуално без хапчета). Мерси  Heart Eyes

Иначе моят младеж отдавна е открил отварянето на шкафовете, но добре че му харесва само една кутия с обувки и само нея си вади. И да се похваля стоим прави без да се подпираме никъде. Специализира се вече от 3-4 дни и стои така все по-дълго.
Лека вечер и хубави слънчеви дни  sun

# 117
Надка , стоенето сам без да се държи е последния етап преди първите крачки. Скоро ще ходите  bouquet
Отбиването с каката стана от рас. Малумната ни лекарка ми каза да спра да я кърмя ( бяхме с рота вирус ) и аз като неопитна и не знаеща спрях. Малката мина на лечебна хумана до 1г. Кърмата ми намаля , но така и не спря ннапълно. 4г когато стиснех имаше капки , а сега колкото и да стискам няма нищо вече.

# 118
NadkaGD, и ние стоим прави така от няколко дена. Simple Smile Simple Smile
Silviq Enkova, беззъби сме като вас, даже не е зачервен венеца, сърби го много и се чеши постоянно с каквото набара. Simple Smile
Ni4onkaHug  -дръжте се!

# 119
  • до едно тепе
ИЗбива и първия зъб. До ден два ще е напълно прорязал ми се струва. В комплект със смяната на часовете и съответно режима, днес беше кривотия до шия. Е може и повече, казал оптимиста Laughing

Общи условия

Активация на акаунт