Бурно лято се задава, ЮЛЧЕТО на 1 година става!

• 80 357
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Защо урината трябва да е стерилна само не разбирам? Посявка ли ще правите?
Аз сутрин на гърнето я слагам и от там взимам урина. Гърнето преди това го измивам хубаво с вряла вода.
На нас ни дадоха направление за кръв и урина но сме болни и ще отложим изследванията , защото ще има отклонение в резултатите. Като знам и как ще реве когато я боцкат хич и не бързам за тези изследвана
Иначе когато се пуска изследване на такива малки бебета за стерилна урина им слагат катетър. Това се прави когато в обикновената урина резултатите не са хубави и се съмняват за нещо. С тези колекторчета пак не е гаранция че ще вземете хубава урина (стерилна) 😉 това ми го е казвал лекар когато трябваше да ни взимат стерилна урина , защото се съмняваха да няма проблем с бъбреците.

Относно храната и ние сме на моменти. Понякога яде всичко друг път почти нищо. Има периоди в които яде само един вид храна сутрин обяд и вечер.
Забелязвам , че не желае пюрирана храна. Иска да си дъвче. Онзи ден и направих печени картофи с масло без да ги пюрирам или мачкам така на кубчета си изяде една чиния че и още искаше. От известно време иска и сама да се храни. Взима лъжицата и бута в устата. Понякога го изсипва върху нея , но важното че има желание.

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 16:39 от stefyyyy

# 646
  • Русе
Здравейте
И моята мома не иска да се храни. Както си хапваш всичко изведнъж спря да яде. Само сутрин попарата и вечер млякото са и сигурни. Ако през деня и дам пак попара си я изяжда. Голямо разнообразие☺. Така сме вече трета седмица.
Минахме и на ДК: не е наддала нищо даже е спаднала малко 9460кг. и 78см., на дължина също не е мръднала.

Относно урината и аз трябва да взема на малката, имам спомен че с каката  хич не се оправих с тези пликчета и използвах от гърнето. Нямаше проблем.

# 647
Благодаря Ви! И аз не се справям с пликчетата и затова питах за по лесния начин Wink

# 648
И аз от гърнето вземам,  ест като е измито с гореща вода.
И моят син позагуби апетит от месец. И почна да избира - как само обръща глава ако не му хареса  #Cussing out
И на цялото неядене наддаде 800 гр, че и критика от педи отнесохме  Grinning
Мамчета,  аз вече работя. Не е толкова зле.

# 649
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте,
хемоглобина на Венци е 102 и от 1 седмица му давам Легофер сироп. Малко са му тъмни памперсите от време на време, но не винаги и се надявам за 3 месеца както каза доки да се оправят нещата.
Сега съм намислила да разнообразя закуската с някакви пастети от дроб, лютеници и такива пък да видим (домашни нали).
За не яденето мисля ,че от жегите и Венци ми отказва някои храни, но пък е пръв на дините и пъпешите Simple Smile

# 650
Аз като се наспи сутрин свалям памперса и го изпишквам в мивката с пусната вода и звук пиш пиш, подлагам чашка за урина като тръгне струята от тези за възрастни. Иначе пускахме и ЖСК днес при док да каже как е и така.

# 651
И аз имах драма при взимането на урина. Предишния път нямаше проблеми и стана от раз, а сега като и сложих пличето спираше да пишка. Чак на третия ден успях, след n-тото пличке.
Иначе, Ани калпазанства. Води се болна, ама и аз незнам какво точно й е. Преди две вечери повръща няколко пъти цяла нощ. Давах лекарства и глюкоза, и на сутринта спря. Водих я на лекар - може е раздразнен от храната стомах или вирус, или дано да не е от падането на глава три дни преди това. Но е малко вероятно да е от падането, защото тогава повръщането няма да се разрежда, а ще зачестява. Вчера нарушихме диетата и пак повръща, днес съм стриктна и засега се подобрява. Иначе не е имала разстройство и температура. Незнам. Давам вомитусхил, натриев цитрат, еспумизан, пробиотици, вит. С и глюкоза на корем - нея поне си я пие без проблем, вече втора банка ще изпие.

# 652
Ние пък цяло лято "точим" сополи. Бистри, като водичка. И двамата мъника. Стельо като види салфетката и изчезва далеч от мен  hahaha

# 653
  • Пазарджик
Здравейте!
Нас вируса пак ни повтаря,но в много лека форма-само разтройство.Вече се пооправиха и изхожданията.Иначе по цял ден не се спира.Още не може да ходи ,но престъпва по 1 крачка.
По цяла нощ мрънка,незнам вече.какво да я правя.Направо е ужасна като мине полунощ.Иначе през деня си спинка непробудно по 2-3часа.
Отложихме дк, дано другата седмица успеем да отидем.
Е,това за сега.Отивам да лягам ,че мойто зло като вампиряса утрото ще ми се вид мн далечно😂

# 654
Здравейте мами!Крисиян вече е официално проходил от няколко дни.След 2 месеца държане за ръчичка най-накрая мога да вървя до него,но само по тревата,иначе на цимента не смея да го пускам още.Не иска да яде плодове,ако не са смесени с нещо,не иска да гризка краставица,морков нищо...Иначе друго си яде нормално.На път са 7ми и 8ми зъб.На 1г.и 15 дни 9600,78 см.Останаха 2 ваксини и после чаааак на 6 год.

# 655
Здравейте мами аз влизам с питане на тези които са навършили преди нас годинка. Получавали ли сте писмо от нои че ви отказват майчинство? Аз звънях юли на фирмата в която работя и те казаха че ще ми пуснат нужните документи , а получавам писмо че липсват мотиви за отпуск.

# 656
Сигурно от НОЙ нещо са объркали  Rolling Eyes Трябва да си провериш явно.
Иначе аз не съм получавала нищо...включително и майчинство този месец  hahaha Вчера чак ми преведоха някакви 65лв.Счетоводителката на работодателя ми каза,че този месец е изравнителен и ще получа два превода,различни суми,до 15-16.08  Rolling Eyes Чакам.
Вики от една седмица ходи за една ръка,най-после!И днес почна да прави по две-три крачки сам.Както с всичко  друго,чака до последно и после бързо наваксва  Crazy
Не яде почти нищо,чакам пак да прояде ама вече три седмици станаха.До вчера ядеше само попара,днес не я иска.Едното му хранене беше 2филийки пълнозърнест хляб  #Crazy Ми нищо друго не искаше,няма да стои гладен обаче  Crossing Arms
А днес се събуди с кашлица и хрема.Дано се оправи бързо.На Синекод капки е.За първи път пие лекарство,освен нурофена някога.
Надявам се мамите,който скоро не са писали да са добре,както и бебчетата  bouquet

# 657
И моето майчинство е спряно, но аз съм самоосигуряваща се и искат да внеса здравните осигуровки за два месеца. Провери си здравните в нета и говори с фирмата, ако е това да ги бутнат. 20.16 лв са на месец при мен. Успех!

# 658
Привет и от нас. Вчера се върнахме от морето, където си празнувахме и двойния РД. Черпя ви по една тортичка по тоя случай:

Морето го прекарахме почти добре. Мираж беше да се пека, но стоях под чадъра и се опитвах да я забавлявам. Събирахме мидички, пълнихме всичко с пясък /кофичките, кърпата, главите ни Mr. Green/. Във водата не й хареса до последно, пищеше все едно я колим. Но се налагаше да влизаме поне преди да си тръгнем, защото винаги беше цялата в пясък. Поразболяха се и тя и кака й, но се оправиха бързо слава богу. Надеждата ми остава догодина да е по-добре и да мога барем за 15 мин да опна тЕло за малко тен.
Иначе РД-то мина хубаво, тортата беше супер и подаръците й харесаха. /мойте също ми харесаха Embarassed/. Софи яде задоволително, въпреки жегата, но още си имаме драми със съня понякога. Надявам се като сме си в къщи сега да се оправи.

# 659
  • София
Здравейте и от нас мами! newsm51 smile3525

Дара активно ходи самостоятелно, но ще почакаме още известно време, за да й направим прощъпулник. Peace Дано всичко да бъде наред  Praynig, за да може след около две седмици да й се сложи  ваксината против морбили и рубеола. Simple Smile Страшно много я мъчат зъби и нито един до момента не може да пробие - цялата й устна кухина е побеляла и подута. Tired Иначе на последната ДК след вируса - ръст : 80 см. и тегло : 8500 гр. Heart Eyes

Дидиана да ти е жива и здрава дъщеричката -  много да Ви радва и да бъде Вашата гордост! newsm38 newsm59 bigdance2

Стефи, провери си самостоятелно как стоят нещата и виж дали декларацията, че ще си гледаш детето до навършване на 2 годишна възраст е попълнена и при това правилно. Надявам се всичко да е ОК! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт