Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 239
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Дъщеря ми е вече травмирана - от едната госпожа, постоянно крещи на децата. Като добавим, че е и адски чувствителна Sad Просто не я виждам как ще се справя. Чудя се дали да я заведа на психолог, не заради градината, а като цяло . Дали би могло да и помогне да стане по-уверена,по общителна?Аз говоря, говоря, но по правило майките не се слушат  Confused

# 106
  • София
Дъщеря ми е вече травмирана - от едната госпожа, постоянно крещи на децата. Като добавим, че е и адски чувствителна Sad Просто не я виждам как ще се справя. Чудя се дали да я заведа на психолог, не заради градината, а като цяло . Дали би могло да и помогне да стане по-уверена,по общителна?Аз говоря, говоря, но по правило майките не се слушат  Confused

Самата аз не съм психолог и не мога да дам оценка или насока. Може би за твое успокоение може да пробваш с няколко срещи с такъв специалист, като може и да го попиташ дали би било по-здравословно детето да посещава групи с по-малко деца - каквито са групите в частните градини.

# 107
  • shumen
Светла,според мен една среща с психолог няма да и се отрази зле.Моето и то е по чувствително и потайно и направо не знам.

# 108
Светле, малко наслагване на емоциите са се получили. С новият член на семейството крещящата госпожа доппинася  съвсем за неспокойството малката душичка.  Дай й ваканция, но и направи опит да обясниш на госпожата какви ефекти има върху дребосъчката.
А ние вече бяхме абитуриенти и сега на дребната не й се разделя с градината.  😀

# 109

Аз бих направила една консултация, но ако се наложи да се ходи редовно на психолог, честно казано по-добре смени градината.
То дали ще даваш пари за частна или за консултации,заради госпожата...
Защото такива хора, дори и след разговор не се променят (от личен опит го казвам).
Евентуално, ако има някакви предупреждения от директор, въпреки че аз не посмях, за да не почнат тайно да ми тормозят детето.
Всеки път ме заболяваше устата да се обяснявам на нашите бивши госпожи и ефект нула.

# 110
Здравейте,виждам че сте на други теми в момента,но имам бърз въпрос и се надявам да ми помогнете Simple Smile

Тъй като тази година ме нахендриха да съм в училищното настоятелство и каквото и да се зададе съм винаги аз насреща,а останалите родители от групата са такъв голям пас за всичко,че нямам думи,сега съм в чуденка какво може да взема за децата за празника на детето, един вид нещо като подаръче,лакомство или каквото и да е нещо дребно да ги зарадваме.Някой ако има идея,ще съм много благодарна.Там е работата,че скоро имаха спортен празник и им бях взела по една поничка и един от големите шок.бонбони един вид като награда за спортните им постижения Laughing и сега като че ли не ми се залага пак на сладки неща,но пък парите,с които разполагам са крайно недостатъчни да се впускам в друго...(1лев на дете)

Имам и още един въпрос - някой от вас купувал ли е нещо на госпожите за края на учебната година?Ако ли да - моля да сподели,защото го обмисляме с още 1-2 майки,но нищо интересно не ни хрумва за момента...И тук е време да се включа по темата,че ние сме доволни от нашите и затова и искаме да ги зарадваме с нещо Wink

# 111
Lussy, сега гледах онлайн - има различни книжки за оцветяване, които са по левче. Ако минеш през някоя книжна борса, предполагам, че ще намерите вариант до левче на дете. Аз лично бих предпочела на детето ми да подарят книжка, а не сладкиш Simple Smile мое мнение.

https://www.book.store.bg/p159667/risuvaj-s-ina-imenata-na-nashite-priateli.html
https://www.book.store.bg/p167226/stihcheta-za-bukvite-ot-a-do-i … georgi-conev.html
https://www.book.store.bg/p174929/risuvaj-s-ina-konche-i-viatyr- … georgi-conev.html
https://www.book.store.bg/p175275/risuvaj-s-ina-veseli-gatanki-georgi-conev.html
https://www.book.store.bg/p176271/multi-colour-morski-obitateli-stikeri.html

На нашите госпожи за осми март бяхме взели комплекти за маникюр  Simple Smile така че това е идея. Или ваучер за подарък, зависи с каква сума разполагате.

# 112
  • Пловдив
Идея да се зарадват децата на първи юни е, да им се направи пинята Simple Smile
Досега винаги, на какъвто и да е повод, именно тя е била "черешката на тортата" Joy
За 01.06 нашите планове са, да не сме в града с децата, но ако нещо се обърка, резервния план е именно пиняти за групата в ДГ на сина ми и за групата в яслите на малката Simple Smile

Имай предвид, обче, че за да я направиш, си е нужно време - поне 3-4 дни Peace Ако се решиш на подобно нещо - насреща съм, ако мога да бъда полезна с нещо Simple Smile

# 113
дано не се приеме за спам - как точно се украсява (най-елементарно като за начинаещ...с цветна хартия ли?) и каква игра играят с нея децата в Дг, така че да не се наранят, а да се включат всички дечица?

# 114
Изхождайки от наблюденията ми върху темеперамента на дечицата, пинятата е много забавна, но в същото време е и несполочлива като групова забава.  Peace

# 115
  • Пловдив
дано не се приеме за спам - как точно се украсява (най-елементарно като за начинаещ...с цветна хартия ли?) и каква игра играят с нея децата в Дг, така че да не се наранят, а да се включат всички дечица?
най-елементарното украсяване е точно с цветна хартия Simple Smile Или с боядисване, но трябва поне два-три пласта да се покрие Peace

От опита, който имам аз, мога да кажа, че колкото повече деца са, толкова е по-забавно Simple Smile
Зависи от възрастта на децата - реда може да се определя с гатанки - който пръв отговори, той удря, а другите стоят на безопасно разстояние. За по-малките пък, може да казват стихчета или песнички, преди техния ред Peace

# 116
Благодаря за отговорите   Hug

Хм,за пинята за градината не се бях сетила,иначе за РД на малкия бяхме се оборудвали с такава(бтв,от една жена от Пловдив я бяхме поръчали и беше много сполучливо направена).Точно и аз щях да казвам,че от 27 деца може да я ударят само 4-5 и да приключи забавата и все ще има недоволни и сърдити...но това със стихчета,гатанки и т.н. е идея Thinking

Другият ми замисъл беше наистина за книжка за оцветяване,книжка с приказка или нещо такова,но такива подаряваме за рождените им дни и не ми се искаше да се повтаряме като че ли...

А относно госпожите - честно казано не разполагаме с никаква сума,просто ни се завъртя като идея и я умуваме още в момента,но никой не излиза с конкретно предложение за нещо Whistling

# 117
  • shumen
Люси,според мен също пинятата е добра идея за ДГ.
За госпожите за сега не сме мислили дали ще купуваме нещо за края на годината.
Аз днеска ходих и говорих с директорката и каза,че юли ще гледа да го вземе при тях поне половината,ако не може целия.А август само ще си остане вкъщи.Ходих и до една частна и питах и там,но 15 лева на ден ми идват в повече.

# 118
  • UK
Чета ви т.к и ние сме кандидатствал и за дг тази година и да знам, какво ме 'чака'. Но, като цяло, съм против, да се купува, каквото и да е различно от цветя, 'нещо' за повод, празник и т.н (само да не ме 'разкостите' Joy)

# 119
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Чудно ми е относно пинятата,забавно нещо си е,но това удряне със пръчка ми идва в повече.Как мислите,че ще реагират госпожите да заразмахват пръчката???На мен ми звучи абсурдно.Все пак те отговарят за тези деца,не са родители.

Общи условия

Активация на акаунт