Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 238
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Най-лесно може да се вземе бележка от ЛЛ и тогава да ги видя какво ще кажат.Тия хич не ми минават.Никой не знае кой кога ще се разболее.

# 91
  • Варна
Гледам си говорите за лятото... едната госпожа говорила на децата как лятото било за почивка, не за градина, трябвало на плаж да ходят и разни такива.. дъщеря ми сега не желае да ходи лятото и се тръшка  ooooh!

Да ви питам, във вашите градини пускат ли момиченца с герданчета?

# 92
Ей, големи манипулаторки тия госпожи вашите ooooh!

# 93
  • София
Една позната детска учителка днес се ядосва пред мен и сподели, че не разбира какви са тези родители, които не искат никъде да заведат горките деца през юни и юли, и че не разбира защо родителите са станали такива. Питам я "какви" и от дума на дума разбрах, че я човърка, че не може да ползва допълнително отпуска (освен целия август месец) Stop Тя сериозно си мислеше в началото, че ще се тръшна и ще запригласям коооолко са лоши днешните родители. Thinking

# 94
  • Куциндрел
Госпожите са усвоили доста добре манипулирането, особено тези със стаж.
Не ми се разправя какво става в нашата група, че ще не хване яд.... отново.

# 95
  • София
Ама те си вярват на тези заблуди - то това ми беше хем странно, хем смешно днес; някои дори не са осъзнати манипулатори, а просто живеят с убеждения, които са били валидни и най-вече приложими преди повече от 20 години. Не им се сърдя, но отстрани ми изглежда наивно.  Peace

# 96
  • here and now
Аз да попитам, че утре ще забравя. Другата седмица в сряда има ли градина или не?
Относно герданчетата са ни предупредили да не пускаме децата с каквито и да е биужта. Не връщат никой, но не носят отговорност за изгубено, счупено, откраднато.

# 97
  • shumen
Светла,то навсякъде големи манипулатори госпожите.На моето дете му бяха явно говорили,че го вземаме в 5,30 вечер последно и имаше един период,в който плачеше и не иска да ходи.
Аш,ама това,че имат много отпуска мен не ме интересува.На мен няма кой да ми даде 2 месеца да си гледам детето.
Алис,в сряда за градини си е учебен ден.При нас поне така казаха,защото като се обаждах да кажа миналата седмица,че е болен и няма да ходи ги питах за 25.

# 98
При нас градината не работи юли, яслата не работи август, и два месеца и половина (септември решихме чак на 15-ти да ги пускаме) ще са големи врътки кой кого кога да гледа... Догодина поне и двамата ще са в една градина. Simple Smile Иначе никой за нищо не ни натиска, просто ни дадоха да попълним декларация кога ще идва / няма да идва детето, и съответно питаха искаме ли да ги записваме за дежурна градина през неработния месец.

# 99
  • София
При нас се цитира Наредба някаква, според която плащането е 1-5 число, 7-12 ч. Голямо неудобство. Аз се интересувах що за !€§№€№* и се оказа, че е свързано със съображения за сигурност и да не се държат пари в градината. 1-5 число касиерката ходи всеки ден да се отчита, още на обед тича. Слагат списъци на неплатилите след 2-рия ден - по таблата на групите. Доста гадно, но явно работи...
Този месец поради почивните дни в началото му имаше изключение с удължен срок за плащане до 9-ти, НО след 5-то число - само с карта (възможност от декември 2015 г.).

За сборните групи. Таксата се плаща в пълен размер, но не се признават отсъствия по друга причина, освен с бележка от лекар. Дори веднъж ми обясниха да не се занимавам с лекар за няколко стотинки. Признавам си, че за мен това е голямо удобство и дори и през учебната година бих предпочела да платя цялата такса, вместо да си губя време за глупости. Уточнявам за ужасените, че често се справяме сами с боледуването и ходим на лекар само за бележката, което си има доста минуси по принцип.

svetl@, официално бижута всякакви са забранени в нашата градина. Вкл. и по повод загубени златни обици и т.н. Факт е обаче, че летните месеци са доста свободни, разрешени са играчки и занимавки, и често се виждат герданчета. Моята мома често е с пръстен, но сме взели разрешение от учителките.

*Алис*, би трябвало да има градина на 25-ти. Няма логика да няма. Най-много сборни групи евентуално. Работен ден си е.

# 100
Няма никакъв проблем да заведа детето си 2 месеца на почивка, само дето нямам два месеца отпуска, имам 20 дни, които ползвам и през останалата част на годината, защото годината не е само лято, има празници, има още поне 6 пъти в годината сборни групи и т.н. Ако може със закон 2 месеца лятото да не работим, а да си внесем само обслужващ персонал, аз съм ЗА да си почивам с детето, но уви, нямам такава възможност.

# 101
  • София
Няма никакъв проблем да заведа детето си 2 месеца на почивка, само дето нямам два месеца отпуска, имам 20 дни, които ползвам и през останалата част на годината, защото годината не е само лято, има празници, има още поне 6 пъти в годината сборни групи и т.н. Ако може със закон 2 месеца лятото да не работим, а да си внесем само обслужващ персонал, аз съм ЗА да си почивам с детето, но уви, нямам такава възможност.

Нали? И на мен ще ми дойдат добре три месеца отпуск, ама ТЦ ...  Mr. Green

# 102
  • Варна
Детето ходи с кехлибареното си герданче /не съм го купила за красота, а нали имало някакви свойства лечебни  Grinning/ от около месец на градина, никой нищо не и е казвал, онзи ден сестрата и го изкарала от под блузката и и се скарала+думите: "с такива неща във вас само ще ходиш" Яд ме е, че говорят на децата, а на родителите нищо не казват  Close  Общо взето комуникация учител-родител едно голямо ЗЕРО.

# 103
  • shumen
При нас мисля,че накити са забранени.Но има деца,който съм виждала с такива.

# 104
  • София
Светла, ако й го е казала по този начин, може да я травмира. Аз не харесвам така да се говори на децата. Трябвало е теб да подсетят, а не да мелят на детето. Peace

При нас накитите са позволени.

Общи условия

Активация на акаунт