Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 236
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Зелено човече не знам,но това не е в София,а и правят списък с кой кога ще ходи.Ние сме във филиал обаче.

Навремето в Козлодуй ме уведомиха, че щом съм по майчинство, няма да ми вземат другото дете за лятото. Аз го преместих в друга градина, където нямаше проблеми за лятото. Приятелка, която си е там, обаче сподели, че 4-та група, бъдещите първокласници, ги изписвали като учебниците, края на май...

Кой и мият ли им, ръцете, след игра навън? За целта, аз трябва ли, да им купувам, кърпи за ръце и лице?

Сами се мият в градината, но разбира се, че в началото помагат. За кърпи е различно. Искали са ни платнена (с бродирана картинка), а някъде не са ни искали никакви (Сф).

# 76
  • shumen
Зелено човече,аз не съм по майчинство.

# 77
Дани, културно запитваш директорката къде нормативно е записано, че трябва да спреш детето си през лятото? Или й съобщаваш, че си проверила където трябва и са ти отговорили, че няма такова изискване.. Naughty

# 78
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Чудя ви се защо се обяснявате,че сте по майчинство.Дръпваш им една лъжа и нека се притесняват.Аз нашите така ги стресирам.Миналата година много се изкефих как от 36 деца 30 писаха,че ще посещават лятото градина.Айде да ги видя как ще спретнат сборната група?? newsm78А лятото си я водех когато искам.На мен сметка не могат да ми държат.

# 79
Зелено човече не знам,но това не е в София,а и правят списък с кой кога ще ходи.Ние сме във филиал обаче.

Навремето в Козлодуй ме уведомиха, че щом съм по майчинство, няма да ми вземат другото дете за лятото. Аз го преместих в друга градина, където нямаше проблеми за лятото. Приятелка, която си е там, обаче сподели, че 4-та група, бъдещите първокласници, ги изписвали като учебниците, края на май...

И при нас така смятат да направят на 31-ви и край.
Обаче майките от групата ни пускат молби за лятото -  да видим какво ще стане  Crazy

# 80
  • Куциндрел
При мен и в яслата, и в началото на градината си бяха направили устата да не пускам детето в сборни групи.  Mr. Green Пробваха да видят къде минава номера, но с мен не успяха. Обясних им, че дето ще ходи на градина винаги когато е здраво и толкова. Явно съм била убедителна, защото повече никой нищо не ми е споменал по въпроса.
Същата работа и с напомнянето за плащане на таксата. Като обясних, че плащането е работа м/у мен и градината, не м/у мен и учителките и ако не платя на време си има механизми за наказание, а не да ми дуднат на главата, спряха да ми напомнят. Sunglasses В касата на градината подобен разговор водихме е с касиерката - казах й да не ми вика, ами да ме наказва с каквато лихва се полага или да си тръгна и да не плащам. И в касата спряха да мърморят, даже сме си дружки вече. Mr. Green

Не давайте на персонала в градината да се отнася с вас като малки деца. Naughty

# 81
  • София
Цялата заигравка е с отпуските на служителките в ДГ, които са има-няма 50 дни, и те си ги искат. Ако не ги ползват, се погасяват по давност след 2 години - т.е. няма и да им се трупат и да бъдат изплатени. Що не им махнат отпуските, пък да им вдигнат заплатите като компенсация и тогава всички ще са доволни (госпожите няма да мрънкат за отпуската, родителите няма да имат грижа за юни и юли). Хазната ще е малко назад, но пък при сегашната ситуация законът за ПУО е трудно приложим.

# 82
В касата на градината подобен разговор водихме е с касиерката - казах й да не ми вика, ами да ме наказва с каквато лихва се полага или да си тръгна и да не плащам. И в касата спряха да мърморят, даже сме си дружки вече. Mr. Green

Не давайте на персонала в градината да се отнася с вас като малки деца. Naughty

Съгласна съм напълно с написано. Забелязала съм, че колкото по-рязко и дори грубо се държиш с някого, толкова повече той има респект от/към теб. Не точно грубо, но категорично и делово да го кажа, на положение...

Точно подобно спречкване имах и аз в началото с касиерката. Плащайки, попитах какво означава едно отбелязване срещу името на детето ми. Оная ми се изрепчи, че не било моя работа какво пишело по листите, била изнервена и т.н...Мале, като възстанах и аз..обясних й, че като е изнервена, следва да си стои вкъщи и че не съм длъжна да търпя подобно отношение. Казах й-аз не ви обиждам, държа и вие да не ме обиждате...Сега сме направо първи приятелки Mr. Green Чак ми е странно такъв обрат, ама явно действа...

И наистина действат на принципа "ако мине номера..." ..и много често минава де, номера...ама не и при мен. винаги съм казвала...който си знае правата, не може да бъде манипулиран и подхлъзнат. Peace

Аш, така е с отпуските, но това не е наш проблем, нали Naughty А и не ми плащат, че да ги мисля и да им решавам проблемите...да се оправят, както ние се оправяме..

# 83
  • София
Тет, разбира се, че не е наш проблем. Аз винаги си ги записвам за юни и юли в градината. Mr. Green

Аз си се вълнувам, дотолкова доколкото разглеждам цялостната картина и са ми смешни с начина, по който законите, наредбите, правилниците, колективните договори и дърабъра и най-вече ситуациите, произхождащи от тях, не са обмислени и си противоречат - като става въпрос за ситуации, които са така не от вчера и онзи ден .... Laughing

# 84
  • Куциндрел
Май и за отпуските бях споменала на учителките, че това е работа м/у тях и директора на градината, а не мой. Mr. Green
Моето дете ще ходи Юни и Юли, Август няма, защото ще си стои 1 месец във Варна. С баба си две седмици и с нас още две.
Иначе нашата градина няма да работи 2 седмици през Август само.
Пък и мисля, че поне 1 месец е хубаво да се даде на детето почивка, ако има такава възможност.

# 85
Няма да забравя как в старата градина (от която го махнах) когато веднъж отидох да платя таксата не сутринта, а преди да го взема (защото не бяха превели сутринта).
Касиерката се развика, че щом бил веднъж изключен компютъра нямало да го пуска пак!  Shocked Shocked Shocked
Ще кажеш, че пуска някоя ядрена електроцентрала  ooooh! Mr. Green Mr. Green

# 86
Смешни са ми и на мен..забавляват ме с тънките опити да хързулнат хората.

Оня ден госпожата тактично ми бутва бележка, в която да посоча месец, в който няма да посещава детето градина. Направо я порязах , като веднагически спокойно й заявих, че няма какво да посочвам и ще попълня "нито едно от изброените"...

Повечето родители обаче се връзват, че щом им дават бележка, трябва задължително да напишат някакъв период все пак, а това не е така...

И последното - до 5 май бяха написали бележка, че трябва да кажем, дали детето ще посещава ДГ на 14 май-събота-работен. Още на 3.05, отивайки да го взема, лелята ми бутва бележка в ръката. Попитах я-нали срока е до пети, има още време?- трябвало по-рано, че да си направят сметка колко храна да поръчат. Добре, щом е така-да бяха написали до 03.05. краен срок, че да имат време да сметнат. Wink Изобщо много мразя да ме юркат и притискат, и то, когато не съм още в нарушение и не съм прекрачила крайната дата... Naughty

# 87
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Определено искат да ни стресират ама не минава номера. hahahaИ на мен тактично ми казаха,че кухнята щяла да бъде в ремонт,но мен това не може да ме уплаши.Даже тази година ни заявиха,че щом си заявил,че детето ще посещава градина дори и отсъства лятото пак ще си плати таксата.Много важно.Аз когато си реша тогава ще си водя детето на плаж,зависи от слънцето. Joy

# 88
Точно така Crossing Arms

Е, ако се разболее...да видя как ще ме накарат да плащам. То да не зависи от мен, това е божа работа...

# 89
  • shumen
Така е.
Тете,и аз мразя да ме юркат много.
Ивелина,то таксата ако се плаща ще си я плащам,ама да ми казват,че 2 месеца ще са ваканция няма да стане.Ако не се разберем с госпожите ще искам и с директорката да говоря.

Общи условия

Активация на акаунт