Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 022
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Аз като усетя, че нещо ме баламосват веднага искам да ми покажат на кой член от закона се позовават и те омекват. Не че много ме вълнува, но защо пък да ме правят на маймуна. Но всички изисквания би трябвало да са уредени с официален документ. Тия личните настроения на еди коя си директорка хич да не ми ги пробутват.

# 256
  • Куциндрел
Аз директно си казвам, че детето ми ИМА ПРАВО да посещава детското заведение и как ще се оправят с персонала и отпуските е проблем на директорката на градината, а не мой, да не ме занимават с проблеми, които не мога да реша. След една такава тирада повече не се опитват да ме изнудват.
Нямат право да искат трудви договори и на тяхна база да си веят коня.
Ама за това трябва майките не само да си говорят, ами и да попитат в Общината. Whistling

# 257
И много добре правиш, да ти кажа..Като трябва да се обосноват, и млъкват. Mr. Green
Аман от подобни своеволия...

Аз като усетя, че нещо ме баламосват веднага искам да ми покажат на кой член от закона се позовават и те омекват. Не че много ме вълнува, но защо пък да ме правят на маймуна. Но всички изисквания би трябвало да са уредени с официален документ. Тия личните настроения на еди коя си директорка хич да не ми ги пробутват.

# 258
  • Пловдив
Тете,не е само тя.Питала съм и други майки,чийто деца са в други градини и при тях също искали.Ако има и един почиващ родител/роднина ваканцията става 2 месеца,а не един.
Ужас...
А ако бабата/дяддото не е в състояние да гледа дете?!?
Как ли пък не, ще ми искат договор ooooh!
Много на сериозно се е взела таз жена...

При нас проблема беше, че изписват малката от яслата на 01.09, а на градина ще тръгне от 15.09. Организирахме гледането, че и двамата с баща и имаме доста натрупали се отпуски, но писах едно имейлче на кмета, защото повечето родители не са като нас... Чакам отговора Simple Smile
Преди няколко години, родители се разбрали и завели децата, за които нямало места летните месеци в сборна градина направо в Кметството на Общината hahaha Секретарката на кмета се видяла в чудо Joy
В крайна сметка, на другия ден изведнъж се оказало, че места за децата се намерили hahaha

Градината, в която е баткото досега (3 години, от както е в нея), не е почивала. Сборните групи се организират при необходимост като първо събират групите на децата от една възраст, след това - 3 и 4 и съответно 1 и 2 и чак, ако децата са твърде малко, смесват 3 и 7 годишните в една група Peace

И двамата ще почиват 3 седмици лятото, когато сме на море и планина. През другото време, ще си ходят на ясла/градина Peace
В яслата сборни групи няма - дори 5 деца да са Simple Smile
В градината засега са разформировали само двете 4 групи - децата, които посещават градина са разпределени в двете 3 групи. Предполагам, че от следващият месец и третите групи ще съберат - дреб се моли, тяхната да отиде при другата, защото като бил в друга група, имало и други играчки hahaha
Друго, за което питах, понеже малката от септември и тя ще е там - когато има деца от едно семейство и групите са сборни, малкото отива при голямото, независимо, че както е нашия случай, малката ще е 1 група, а баткото - 4. Мен ме устройва идеално това, защото досега тя не е била в сборна група и не знам как ще реагира на подобно нещо Simple Smile

Въпреки че в повечето случай, когато има сборни групи, все някой от нас с баща им може да почива, съм на мнение, че детето трябва да си посещава градината Peace Пак казвам - това си е лично моето (нашето всъщност, защото и баща им мисли така) мнение! В училище надали като я/го няма някоя госпожа/господин, отрочето няма да го посещава hahaha

# 259
Дани, без да се обиждаш, ама...защо позволявате подобно малоумно отношение? Най-разумното нещо е да изискаш нормативен документ, на който да се позове това изискване на договори. Явно сте меки Марии и им минава номера. как пък няма да им нося договор  ooooh!

# 260
Преди няколко години, родители се разбрали и завели децата, за които нямало места летните месеци в сборна градина направо в Кметството на Общината hahaha Секретарката на кмета се видяла в чудо Joy В крайна сметка, на другия ден изведнъж се оказало, че места за децата се намерили :hahaha
Страхотна идея!  Grinning

# 261
  • София
Днес учителката ми потвърди, че бъдещият първолак има право да е в градината до 14.09. Да знаете, ако ви е важно.

# 262
  • shumen
Рали,то аз и да не дам договор,други 10 като дадат какво да направя.Това не е само в нашата градина,а и в другите в града.

# 263
Е как какво ще направиш....ще попиташ директорката къде да заведеш утре на градина детето...или  там когато почива филиала ви. Щото му се полага, а тя е длъжна да осигури дежурна градина, ако нейната ще почива.Това. Просто е. Прочети какво са отговорили и другите малко по-горе...

Не се води по стадото, не те интересува другите какво правят или не правят.

Знайте си правата, моля ви..и си ги отстоявайте, не е трудно. Защо се оставяте всеки да ви тъпче, не разбирам Tired

# 264
  • shumen
Тете,аз ходих и я питах.Когато филиала е почивка,моето дете ще ходи в централната градина.Дано само свикне бързо и не плаче много.

# 265
  • Mediterraneo
Знаеш ли пък точно кога някой ще ме накара да занеса договор на баба и дядо?! Няма как да мине подобен номер!
Навремето в ДГ на голямата така се разправях едно лято с директорката, ама хлъцна като й показах договор наистина. Знаят, че съм по майчинство с малката и писали голямата директно, че два месеца ще си е вкъщи, по презумпция някаква, без да ме питат, без нищо. Обясних, че работя на граждански договор по време на майчинството, като работното ми време е 8 часа. Хъ- мъ, как така, бебето ми кой гледал, щял да гледа и каката!!! Моля  Shocked Как пък някой ще седне да ми държи сметка кой как и кога ми гледа децата!

# 266
  • shumen
Тарти,права си.Днеска и аз ходих да я питам със сигурност директорката дали остава да ходи и юли синковеца и каза,да,ама пак пита няма ли кой да го гледа.Викам,ако има дали щях да го пускам според вас и млъкна.Нали имал стара баба(прабаба)не можела ли тя.Викам,о,не жената не е длъжна,а и е на 80 години все пак.

# 267
Много ми е чудно как баба и дядо ще бъдат принудени да гледат деца, аки бе искат! Има ли закон, с който да бъдат задължени? Тогава вече може и да се пледира за тях.

# 268
Така...фалстарт при опит за сборни групи при нас. Grinning
Обработката на родителите започна още на 27-ми, с лепене на бележки, че от първи децата са сборни групи. Обработката продължи индивидуално върху родители, които имат баби на разположение - подшушваше им се, че в другата група имало въшки, и че имало чревен вирус и как от 25 деца окапали на 15 Laughing ...обработваха се и родители, на по-болнави дечица, които често боледуват и на които майките са в постоянен стрес да не се разболеят, като мен например...и други подобни обработки, влияещи на психиката на родителите..ако сме имали възможност, да си ги оставим вкъщи децата Mr. Green
При мен номера не мина, защото им знам номерцата...вчера се събрали над 30 деца от двете групи и веднага ги разквартироваха по техните си групи. Супер за мен...

Та така...всичко е фина манипулация hahaha
Не се връзвайте...мислете и бъдете твърди

# 269
  • shumen
Няма как да ме накарат да ангажирам някой да ми гледа детето.Ако не беше се съгласила директорката да ходи и юли щеше да опра до общината.

Общи условия

Активация на акаунт