Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 047
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Последната работна събота не я извиниха служебно. Искаха ми бележка. Сега какво ще се обработва и кога?

# 46
Последната работна събота не я извиниха служебно. Искаха ми бележка. Сега какво ще се обработва и кога?
На предучирищната и подготвителната група си искаха бележка за отсъствието.

# 47
Винаги искат бележки.

# 48
 В нашата градина извиниха служебно, предучилищна група

# 49
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, искам да задам един въпрос - може да е обсъждан тук, предстои да завършим предучилищна на 30.05.2016 г. Възможно ли е да останем в градината и лятото и имаме ли законово основание за това или трябва цяло лято да сме вкъщи - до 15.09., когато тръгва на училище?
Според мен зависи от кой град си.При нас във Варна остават лятото,но срещу двойна такса.Би трябвало в Общинската нормативна уредба да е написано.

# 50
  • UK
Здравейте, ние, надявам се скоро, ще бъдем също на градина и аз, имам своите притеснения  Rolling Eyes

# 51
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте, ние, надявам се скоро, ще бъдем също на градина и аз, имам своите притеснения  Rolling Eyes
Не се притеснявай,просто трябва да си спокойна защото децата усещат.

# 52
  • София
А някой знае ли какъв е законовият ред за преместване на детето в друга градина? (не сме в София)
Къде трябва да подам молба и т.н.?

Говориш с новата директорка първо, после със старата и следваш указанията. Ако прекъсването е малко или никакво, няма нужда от нови изследвания. Не е трудно, поне на нас процедурата се строи прилична. Молби и на двете места, изискуеми документи в новото и последния ден вземаш картона с подпис от сестрата от старото място. Подчертавам да си свериш и при вас, че то малко е всяка градина със собствен ред. Ние го играхме в Козлодуй и не беше нещо особено.

Някой дали знае събота, която се отработва, като служебен ден ли се извинява или не?

За отработващите дни при нас пускат списък и ако заявиш отсъствие, не изискват документ, а се признава служебно.

# 53
Зелено човече, благодаря  bouquet
Аз звънях в общината да питам - засега редът е-подава се молба и отписва детето от градината.
За да може пак да го впишеш в системата и да кандидатства.
Иначе край нас е фул в градините, евентуално наесен.
Засега проучвам частните варианти, но повече от края на май няма да го оставя в сегашната ни градина, определено!

# 54
  • shumen
Лъки,успех.Дано успееш да го преместиш в друга ДГ детето скоро.

# 55
Привет Simple Smile Ние от два дни сме на нова градина и съм много доволна, малкия също. Свикна от първия ден, сякаш винаги е ходил там Grinning
За процедурата, платих си дължимото към старата, казах откога да го спрат и си взех КАРТОНА. В новата подадох молба с копие на акта за раждане и това е. Уточнявам, че сме в малък град, не в София Peace

# 56
  • UK
Не се притеснявай,просто трябва да си спокойна защото децата усещат.
Благодарим  bouquet

# 57
Някой ще пуска ли детето си сега наесен предучилищна в училище? Нашият татко иска, аз съм против, тепърва започвам да проучвам. Може и да има тема, но не я намерих.

# 58
  • София
Вероятно в темата за набора ви е много актуално  Peace

# 59
Искат ни профилактични карти за децата. И се чудя в края на учебната година за какво са им? Вярно, е моето ще ходи на градина и лятото, но някои ще ходят до края на май.

Общи условия

Активация на акаунт