Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 268
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
nimfi4ka, ако имате мед. бележка, не е нужно принципно. Да кажем, че се наложи болничен престой - как ще го заведеш това дете на градина?!? Над 2 месеца обаче ще ви искат медицински документи за паразити. Вероятно затова са ви подшушнали за посещенията, а може би и мед. бележки не се дават толкова лесно за дълго време. Аз ЛИЧНО бих питала в конкретната градина, защото някъде си тълкуват нещата както им дойде. 

# 616
  • София
В някои градини госпожите хич не обичат това с пазенето на място. Госпожата, която водеше втора група на моите, веднъж лично ми сподели как не харесват тази практика,  защото такива деца не ходели по цяла година, идвали за по-малко, не били в час с техните порядки и изоставали от материала, който се преподава за съответната възраст. Иначе госпожата беше много печена - справяше се с 30+ посещаващи (при 36 записани); твърдеше, че дългите отсъствия по-скоро им пречат, отколкото да им помагат. Не си спомням по какъв повод я питах.

# 617
  • София
Здравейте. Днес моя малчо за първи ден е на градина,даже и за чао не се обърна. Надявам се да мине всичко гладко. Успех на всички с адаптацията. Искам да попитам дали има някоя мама,чието хлапе ходи в 99ЦДГ :Брезичка: филиал бл.23? Или някой с по-голямо дете да сподели повече впечатления? Благодаря предварително и се извинявам ако е извън темата bouquet

# 618
Здравейте!
Имам племенница на 3 год. и половина.За първи път тръгна да детска в началото на месеца.Още от първия ден не спря да плаче докато я оставяше баба и,втория ден също.След това беше малко болничка и не ходи.В понеделник трябваше да отиде,но още със ставането сутринта се започна с рев,пазарлъци,тръшкане,пищене и т.н.Баба и реши да я остави вкъщи,с уговорката,че днес вече трябва да отиде.Да,ама драмата се повтори и детето отново постигна своето. Rolling Eyes

Аз нямам деца,не знам какво се прави в такива случаи.За известно време детето го гледаме аз и баба и.

Как да действаме?Не може да я влачим към детската ..  Tired

# 619
  • София
ако там се успокоява си я водете.
след няколко дни ще спре да плаче.
моето дете е в подобна ситуация, на ново място.
днес му е пети ден.
първите два дни бяха ревове и истерии докато го оставим, после се успокоявал и дори весел го прибирахме вечер.
постепенно намаляват истериите сутрин и ще изчезнат. виждам го и при другите деца.
всяко оставяне в къщи си е свикване че с повечко рев все ще си е в къщи.
ако обаче продължава да плаче и там по цял ден не знам какво се прави.  Rolling Eyes

# 620
От детската казаха,че след това се успокоява.Но ние я взимахме на обяд първите два дни ( и единствените,в които ходи). Аз знам,че с много деца е така,но с времето свикват.Обаче проблема е как да я заведем.Знаете как е,когато детето започне да се тръшка ... Буквално си представям,че трябва да влачим  Crazy

# 621
  • София
ами ние си го носим до там, после го взема госпожата и изчезваме бързо, защото колкото повече стоим истерията се увеличава.
като види децата и забравя за нас.

# 622
  • София
И моят малчо се скъсва да реве, а тръшкането - ела да ни видиш  Flutter. Но вечер е спокоен. Един ден реших да го оставя у дома, тъй и тъй ми изглеждаше болноват. Скъса се да ми реве, че искал в детската градина  Thinking.

# 623
Ох,не знам .. Иначе я питаме какво не и харесва,защо не иска да ходи.Нищо не казва.Но сутрин със ставането започва да крещи Не искам на детска,не искам на детска.Пита защо я изоставяме  Grinning А има и познати дечица там, с които си играе на детската площадка.

Ето сега я питам защо не иска да отиде и тя казва "Утре вече ще ходя и няма да плача"  Laughing Да,ама не.

А още повече,че видя как става номера с не ходенето.

# 624
  • София
danaeka, Зелено човече, мерси! И аз мисля като вас, но ще проуча по-хубаво.

А иначе за пазенето на мястото, това е по-скоро сега в началото до 4-ти месец на бебето, после ще си ходи пак на градина каката.  

# 625
Здравейте,имам един въпрос който много ме тормози,мислите ли че религиозното предпочитание на даден преподавател/възпитател,може да се отрази върху децата?

# 626
  • София
не би трябвало  Rolling Eyes
аз ако усетя че се опитват да влияят по този начин на детето ми ще направя всичко възможно преподавателя/възпитател да не е там.

# 627
  • София
Днес съм на първа родителска среща. Интересно ми е какво се обсъжда? Детето ми е в първа група от 15 септември.

# 628
  • Куциндрел
Днес съм на първа родителска среща. Интересно ми е какво се обсъжда? Детето ми е в първа група от 15 септември.
Ще обяснят какво ще учат, ще кажат какво искат да купите, ще си изберете родителски актив и касиер.
И ще ви четат напоително правилника.

# 629
  • В една слънчева къща...
И моята мома от седмица е на градина. На ясла не съм я пускала. Тръгна много добре, без плач и каквито и да било проблеми направо целодневно. Реших и в събота да я заведа. Оказа се, че е сборна група, но все пак я оставих. Когато са я взели следобед /пращам баба ѝ/, казали, че през деня се била напишкала. Това се е повторило и вчера. Притеснена съм, защото у дома се случва единствено, ако не успее да се съблече добре, да се намокри мъничко. Дали е от притеснение... Когато я попитам, нищо не ми отговаря, а сутринта не успях да се видя с някоя от госпожите. Ако и днес се случи, значи нещо не е наред...

Общи условия

Активация на акаунт