Токуда Болница София - тема 22

• 101 306
  • 795
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте,
Може да ви се стори тъп въпроса ми, но назад не можах сама да се информирам. Не се следя в Токуда и от 3 седмици съм със силно скъсена шийка, което предполага преждевременно раждане. В клиниката,където ходя мога да родя след навършена 36 гс, но ако тръгне по-рано раждане трябва да избирам между МД и Токуда. За МД изобщо не искам да чуя, така че се ориентирам към Токуда.
Трябва ли да се срещна, докато мога още с лекар от там предварително или мога да отида по спешност направо да родя. Аз съм с конизация, от там и скъсена и втвърдена шийка и затова ще съм секцио.
Моля да коментирате, ако сте запознати. Имам малко време още, 22 г.с. съм, така че ако се наложи мога и час при някой да запазя. Проблема е, че съм на легло и ме е шубе да се разхождам по болниците само.
Благодаря ви.

Ако отидеш по спешност никой няма да те върне дори да не си се следила при тях. Отиваш и си раждаш спокойно. Иначе може да се обадиш по телефона и да се запишеш при някой лекар. Но щом се налага лежане според мен най добре изчакай и ако се наложи отивай по спешност да родиш там с всички документи, които ти дадат.

# 481
Marelianka, заради тази втвърдена шийка ли са те насочили към сецио?
защото аз също имам конизация и въпреки че при първото ми раждане сестрата твърдеше, че напипвала втвърдявяне си родих и двете деца нормално.

# 482
Тръгне ли ти по-рано раждането е напълно възможно да те пратят в Майчин дом. Доста жени има пратени от Токуда там, поне аз видях няколко. Задължително иди, за да знаеш дали въобще ще те поемат. При възможност от преждевременно раждане моят съвет е да се насочиш към Майчин дом. Не знам защо не искаш там, но там хем ще те вземат, хем неонатологията е най-добрата в България. На ако си държиш на Токуда, задължително отиди на преглед, за да видиш ще те поемат ли. Моят съвет е да отидеш при Димитров. Peace

# 483
Благодаря ви много за отговорите! За шийката лекуващата ми лекарка ми каза, че е твърда и от една страна да не получа разкритие е много вероятно, а от друга страна при евентуално нормално раждане може да се разкъса и да не мога вече да износя следваща бременност. Това са все още само предположения, нищо конкретно нямам.
За МД също никой не познавам, но няколко познати са раждали там и горе долу имам яснота, че е ужасно и мястото и отношението и може дори по спешност да не ми обърнат внимание, ако нямам уговорка и платя на лекар. Незнам, объркано ми е, първа и много чакана и желана бременност е това и ми се иска да бъда подготвена. Но в Токуда, ако ме върнат в МД ще се шокирам много, така че ще трябва да потърся някой лекар от там предварително. Дано имат частен кабинет, за да отида по-скоро. Макар, че с един преглед пък едва ли ще се сетят за мен като отида там да раждам ..... Размишлявам просто и се страхувам от неизвестното.

# 484
Няма страшно в МД. Нали лежах там миналата седмица. Най-страшна е мизерията. Grinning Аз съм планувана за раждане в Токуда, но ако тръгне преди 37 г.с ще ходя в МД.

# 485
Не съм се следила в МД, но...Ако тръгнеш да раждаш преждевременно и отидеш там няма да те върнат. После там работят много хора, дори и да има лошо отношение едва ли е от всички. Между другото в Токуда като ме приеха 2 ма лекари и ме настаниха в самостоятелна стая, дойде една сестра и ми се развика кой ме е пуснал тук  #Crazy . Сякаш сама съм влязла там и съм се разположила. Няма да ви казвам как ме прегледа после за да види какво разкритие имам  Sad . И хич не беше мила и любезна през цялата нощ, докато аз с болезнени контракции седях и си чаках лекаря за секцио. Но да, обстановката беше идеална. Което не беше важното в случая.

# 486
  • София
Тръгне ли ти по-рано раждането е напълно възможно да те пратят в Майчин дом. Доста жени има пратени от Токуда там, поне аз видях няколко. Задължително иди, за да знаеш дали въобще ще те поемат. При възможност от преждевременно раждане моят съвет е да се насочиш към Майчин дом. Не знам защо не искаш там, но там хем ще те вземат, хем неонатологията е най-добрата в България. На ако си държиш на Токуда, задължително отиди на преглед, за да видиш ще те поемат ли. Моят съвет е да отидеш при Димитров. Peace

До колкото знам в Токуда има дете родено 500 гр. и не са пращали майката в Майчин Дом. Незнам защо мислите така. На мен и Илиев и Димитров са ми казали, че имат малко но спасени деца преждевременно родени. И деца от други болници ги пращат в Токуда или Майчин Дом според натовареността на болницата.

# 487
Като бях в Майчин дом една жена я бяха препратили в 32 седмица от Токуда. Имаше и една друга, на която бебето в 7 месец тежеше 600гр и пак препратена от Токуда. Това го видях с очите си, най-проблемните са там. Останах с впечатление, че рисковите ги избягват. Peace Освен това в МД има дежурни екипи денонощно и израждат и нощем. В Токуда май не е така. newsm78 

# 488
Разбира се, че и в Токуда денонощно има дежурни екипи, но това не означава, че в Майчин дом не са най-добрите специалисти неонатолози и акушер-гинеколози, занимаващи се с всякакви патологични случаи.
Аз не бих отишла да раждам някъде, където нито един доктор не е запознат с патологията ми обаче, вижда ми се много рисковано някой само по документи да те приеме и изроди, без да ти познава в детайли състоянието, което в случая е специфично, не говорим за нормално протичаща бременност. Според мен е добре да си избереш лекар за раждане в Майчин дом, да се срещнеш с него и да те проследи до раждането, ако се окаже преждевременно, да родиш при него.
Ако отидеш да родиш в Токуда по спешност, ще ти излезе над 2000 лева, а в Майчин дом без избор на екип раждането не се заплаща. Така че аз бих дала пари за избор на добър специалист в Майчин дом на твое място, мисля че беше 900 лева избор на екип. Ако е за нормално протичаща бременност, тогава предимството е за Токуда в моите очи, но в твоя случай не бих отишла в Токуда, без да съм се следила там.

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 16:46 от Stitch

# 489
Да, хубаво е доктора да си направи проследяване. Самата аз много харесвам Токуда, условията са отлични, вероятно най-добрите в София.  Peace

# 490
Разбира се, че и в Токуда денонощно има дежурни екипи, но това не означава, че в Майчин дом не са най-добрите специалисти неонатолози и акушер-гинеколози, занимаващи се с всякакви патологични случаи.
Аз не бих отишла да раждам някъде, където нито един доктор не е запознат с патологията ми, обаче, вижда ми се много рисковано някой само по документи да те приеме и изроди, без да ти познава в детайли състоянието, което в случая е специфично, не говорим за нормално протичаща бременност. Според мен е добре да си избереш лекар за раждане в Майчин дом, да се срещнеш с него и да те проследи до раждането, ако се окаже преждевременно, да родиш при него.

Stitch, при мен първата ми докторка, която ме следеше и трябваше да знае всичко, толкова жени ходехме при нея, че всяка среща ни беше като за първи път  Laughing За съжаление сегашният ми доктор не изражда, иначе щях да съм при него. Сега ще ходя на отворените дни в Токуда и дано се спра и аз на болница и доктор  Rolling Eyes

# 491
Stitch, при мен първата ми докторка, която ме следеше и трябваше да знае всичко, толкова жени ходехме при нея, че всяка среща ни беше като за първи път  Laughing За съжаление сегашният ми доктор не изражда, иначе щях да съм при него. Сега ще ходя на отворените дни в Токуда и дано се спра и аз на болница и доктор  Rolling Eyes
В Токуда лекарите също са много натоварени и напливът е голям. Часове се записват за след 2 месеца за някои, а тепърва започват отпуските. Но аз, ако имам избор, не бих отишла по спешност в болница, където никой не е запознат със състоянието ми и усложненията, които могат да възникнат при раждането, това ми е мисълта. Пак казвам, ако отидеш по спешност в Токуда - минумум 2100 лева плащаш, а в Майчин дом - безплатно. Заслужава ли си толкова пари само за по-хубав хотел, но не и за по-добри специалисти? Ако така или иначе ще ходиш по спешност и без избор?

# 492
Да, абсолютно съм съгласна. Аз имам и вече записан час при лекар там, но за съжаление не ми е следил бременността. Дано да се харесаме, пък да не дава господ, то в която и болница, ако стане нещо спешно директно към МД трябва да се лети.

# 493
Напълно съм съгласна със Стич - при проблеми в МД. Предполагам, че неонатологията в Токуда не е с такъв капацитет и ако нямат място препращат. Няма какво да се лъжем, едно от основните неща, заради които раждаме в Токуда е добрата материална база. Обаче, ако поставим на кантар това и живота на бебето, ясно е кое натежава.

# 494
  • София
Аз не мисля,че всички са там само, заради добрата материална база . Вярно,че раждах преди 6 г,но тогава по спешност докараха 2 бебета от други болници. В тези 2100 ,които цитирате влиза и пакета за бебето,което са обстойни прегледи,които иначе ходитите на частно да направите.
Отделението по неонтология беше на много високо ниво. Ако имате данни ,че е западнало ,моля споделете ги.

Общи условия

Активация на акаунт