Токуда Болница София - тема 22

• 100 287
  • 795
  •   1
Отговори
# 45
Aggalia, къде видя заяждане и къде прочете изобщо нещо насочено към теб? Дори не искам да чета дългия ти пост. Написах, че само, че кърменето зависи изключително от МАЙКАТА, а не от БОЛНИЦАТА. Не съм врачка и изобщо не знам какви са ти били проблемите, за да те коментирам.

# 46
Здравейте,

При мен помагаха за кърменето и ме питаха изрично дали да дават АМ. Посъветваха ме да не отказвам АМ обаче, тъй като моето момченце беше недоносено (2,470) и в резултат на това - много много сънливо. На моменти дори педиатрите имаха проблеми да го събудят, за да яде от шишето. Приех шишето без проблем, тъй като теглото на бебето беше спаднало до 2,400 и знаех, че заради това може да се наложи по-дълъг болничен престой, докато не се уверят, че наддава нормално. Въпреки това постоянно ми повтаряха винаги да почвам храненията с кърмене, преди да дам АМ. Пробните кърмения бяха трагични - единия път 0 гр., втория път - 10... Тръгнахме си от болницата и продължих по същата схема - опит за кърмене + шише. Първото теглене на бебето след изписването също беше незадоволително, но педиатърката ми по време на посещението вкъщи ме убеди да зарежа АМ и ме увери, че бебето няма да умре от глад (противно на опасенията на свекървището  Laughing). Послушах я и веднага зарязах АМ, а бебето започна да си наддава супер. Вече сме на 5 месеца и сме само на кърма.

Какво бих променила в подхода си при второ раждане при подобна ситуация? Просто бих започнала да използвам помпа веднага след раждането, за да ми слезе по-бързо кърмата (а не на петия ден, както стана в нашия случай).

# 47
Момичета, искам да ви попитам колко прегледа имахте след раждането.
Аз родих при Илиев, който ме прегледа на 17тия ден и ми каза, че матката не ми се е свила добре, но нямам нужда от повече прегледи да не идвам за 2 ри предглед до 30 тия ден.(естествено, ако нещо извънредно ми се случи да съм отидела, но това с 2рия преглед го били написали заради здравната каса)

Аз определено съм от недоволните от тази болница и по скоро от Илиев, за който е явно най-важно да вземе парите от избор на екип и всичко да преключи възможно най-бързо  и без ангажимент след това за него.Друг път ще разкажа подробно

# 48
Kattteto,  кажи моля ти се, че съм се записала при него и събирам инфо . Да помисля докато е време!

# 49
След раждането се полагат два безплатни прегледа - на 6 тия ден се свалят конците и после към 20 тия ден - контролен, ако имаш оплаквания. Всъщност ти вероятно си раждала нормално и прегледите ти са били различни. След 2-3 месеца се ходи пак контролно, за да се огледа матката и мисля, че се прави микробиология и цитонамазка.
За 17 дена не е ли нормално матката да не е прибрана съвсем? Струва ми се, че и месец е малко, за да се прибере напълно.
Аз също раждах при Илиев, доволна съм от раждането и следоперативните грижи, от следенето на бременността не толкова.

# 50
  • София
Аз и на двата прегледа ходих - първо за махането на конците ходих и после ходих за преглед. Доволна съм от д-р Димитров.

Катето - разкажи моля те, че и мен ми е интересно макар, че не родих при него въпреки, че исках ( това през далечната 2013 г.)

# 51
По принцип имах уговорка с др Кирякова, но тя беше отпуска и не си вдигна телефона.
Съответно не ме беше насочила към никой друг колега.По същото време имаше още едно момиче, което раждаше, при което ситуацията с Кирякова беше същата.
Родих при Илиев нормално.Като видях, че Кирякова я няма го попитах него мога ли да го избера за избор на екип.Той беше там след нощна смяна.Каза ми че може и след 5 минути прати сестрата с една банка окситоцин.На въпроса ми защо ми се слага окситоцин, а не изчакаме ми каза че имало риск от инфекция като изтекат водите.Да уточня, че водите ми бяха изтекли  4 часа преди окситоцина.После разбрах, че при изтекли води се чака поне 24 часа, но не и ако искаш да вземеш веднага пари явно, което беше основния мотив на Илиев...През цялото раждане Илиев си описваше предишното и си обсъждаха как не им дават достатъчно дрехи.В крайна сметка ме заши и без упойка в това съм сигурна защото усещах всеки бод.По принцип уж щяха да ми сложат епидурална, но така и не ми сложиха само ми сложиха тръбичката в гърба, но упойка така и нямаше.Това ми е второ раждане първото беше с епидурална и аз знам какво значи, този път усещах всичко  и после всеки един шеф, но нямало нужда да ми се слага упойка нищо, че аз исках и да те шият без упойка си е жестоко................и това в частна болница.
Само да добавя, че после искаха да им плащам епидуралната упойка и след като казах, че за мен упойка не е имало ми я извадиха от фактурата и пренаписаха епикризата ми......което ясно говори, че упойка не е имало иначе няма кой да ме остави да не плащам.Явно ако мине мине.
Нито веднъж не дойде да ме прегледа докато бях в болницата 5 дни.
Явно защото не ми е следил бременността и не е взел пари за това, но преглед ми направи на 17тия ден,каза че матката не се е свила добре, но няма задържано нищо и повече няма нужда да ходя.Съответно попитах, а за втория преглед кога да дойда и той отговори , че този втория преглед бил за пред здравната каса и да се прегледам след 3 месеца.

# 52
Искам да питам нормално раждалите в болницата - някой чакали ли са го изобщо повече време да роди, без да му бият окситоцин? Мисля, че това е практика, не че е правилно, разбира се.

# 53
Другото момиче , което беше с мен в стаята са го чакали повече от 24 часа.Но не си е избрала прехваленият и много зает Илиев

# 54
Другото момиче , което беше с мен в стаята са го чакали повече от 24 часа.Но не си е избрала прехваленият и много зает Илиев

Би ли споделила кого е избрала. Още не мога да се ориентирам към лекар там и всяко инфо ми е важно. Мерси много.

# 55
  • София
Искам да питам нормално раждалите в болницата - някой чакали ли са го изобщо повече време да роди, без да му бият окситоцин? Мисля, че това е практика, не че е правилно, разбира се.

2013 г. раждах при д-р Димитров. Приеха ме в 19:30 ч., а малката се роди в 01:27 ч. до тогава ме чакаха да родя нормално и чак след като вече положението започна да се усложнява и д-ра каза секцио се съгласих и аз.

# 56
Аз питах за изчакване повече от 10-12 часа. Иначе и мен ме чакаха цял ден (приеха ме посред нощ, родих в 17 часа) за получа разкритие, но ми биха окситоцин още в началото. В крайна сметка се оказа, че бебето не може да излезе и родих секцио. Болките бяха ужасни, въпреки епидуралната, според мен заради окситоцина. Но сега с второто раждане, пак бях с много силни болки, без да са ми били окситоцин, та може и да съм в грешка.

# 57
Аз питах за изчакване повече от 10-12 часа. Иначе и мен ме чакаха цял ден (приеха ме посред нощ, родих в 17 часа) за получа разкритие, но ми биха окситоцин още в началото. В крайна сметка се оказа, че бебето не може да излезе и родих секцио. Болките бяха ужасни, въпреки епидуралната, според мен заради окситоцина. Но сега с второто раждане, пак бях с много силни болки, без да са ми били окситоцин, та може и да съм в грешка.

Аз съм раждала с епидурална и имаше моменти, когато изобщо нищо не усещах. Всичко зависи от дозата, която ти слагат. Към края ми я намалиха, за да усещам напъните и тогава си усетих какво значи родилни болки. Преди това нищо не усетих. Но намаляването на упойката не помогна на усещането на напъните.

# 58

Само да добавя, че после искаха да им плащам епидуралната упойка и след като казах, че за мен упойка не е имало ми я извадиха от фактурата и пренаписаха епикризата ми......което ясно говори, че упойка не е имало иначе няма кой да ме остави да не плащам.Явно ако мине мине.

kattteto, това, което пишеш, е ужасно Sad. Не мога да повярвам, че са си го позволили това. Аз съм една от доволните пациентки (на д-р Кирякова) и като цяло имам много хубаво мнение за специалистите там, но случилото се при теб е недопустимо. Иначе на мен в епикризата ми имаше записан час за преглед известно време след раждането (нормално такова), но аз покрай вълненията изобщо не съм го забелязала това, та взех, че го пропуснах...  Embarassed Чак след два месеца отидох на преглед и цитонамазка при своя гинеколог и тя ми каза, че всичко е 6.
Колкото до окситоцина - и на мен ми сложиха такъв. Бях и с епидурална и при мен определено се усещаше разликата преди и след нея. След излизането на бебето и плацентата стояхме специално да чакаме отново анестезиоложката за допълнително упойка за шевовете. Кирякова нещо измрънка за чакането, но аз бях категорична. Упойката ме хвана толкова добре, че на шевовете се отпуснах и добре си починах.

# 59
Аз да попитам каква упойка слагат за шиенето? Епидурална пак ли?

Общи условия

Активация на акаунт