Токуда Болница София - тема 22

• 101 358
  • 795
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, можете ли да ми препоръчате гинеколог в Токуда, тъй като открих кондиломи и искам някой който си разбира от работата да ме прегледа. За Карагьозови съм чувала добри мнения, но освен тях? Да не стоя с кръстени ръце докато чакам час при някои от двамата

И все пак междувременно си запази час при д-р Карагьозов, нека времето минава, но ти си имай час. Може да пробваш и при д-р Колева, към момента съм доволна от нея, не съм сигурна, но мисля, че преглежда и небременни. Успех

# 331
По-скоро бих препоръчала д-р Димитров и Карагьозов-баща. За тях също се чака, но не половин година.

# 332
Здравейте, предстои ми раждане при д р Илиев най- вероятно секцио, бихте ли ми казали как протича специално при него и на кой час те раздвижват сестрите след операцията, има ли странични ефекти като силно главоболие например?

# 333
  • София
Секциото при Илиев протича както и при другите, няма какво различно да има. От предродилна те вземат анестезиологът ти и няколко сестри (или лекари, а може и само една да е била, не си спомням точно). Отивате в операционната, лягаш настрани, слагат ти упойка (нищо страшно), слагат ти апарат за кръвно или каквото е там за да ти следят показателите. Идва Илиев, слагат ти катетър, мажат те с йод, започва си операцията (аз не усетих кога точно), изваждат бебето, шият те и те преместват в стаята ти вече в родилното отделение.
Когато започне да те пуска упойката е възможно да трепериш (пак нищо притеснително). Главоболие и други странични ефекти не съм имала. Секциото ми беше в 10.30, раздвижиха ме на другия ден рано сутринта - 6.30 - 7 часа, някъде там.

# 334
По темата за присъствието на таткото, нашият беше и на двете ми раждания. Първото си дете родих във Франция, където живеем. Там всички татковци присъстват. Аз бях супер против , като добре възпитана в балканските традиции, а той много искаше. Така или иначе се наложи да присъства, защото не говорех  френски, а раждането беше много тежко. За второто ми раждане в Токуда вече нямаше и капка съмнение, че ще присъства. Лазарова и анестезиологът доста ни разпитваха защо искаме да присъства и казаха, че те не го разбират, защото са от старата школа, но в никакъв случай не е имало лошо отношение. Разпитваха ни от чисто любопитство защо сме решили така и не са се опитвали да ни разубедят.
Таткото и при мен седеше от лявата ми страна при рамото и после само преряза пъпната връв. Имаме си уговорка да не гледа долу, за да не се травмираме и двамата. Противно на слуховете нищо видяно не е попречило на сексуалния ни живот и той си е все така прекрасен.
Емоциите са неописуеми. Таткото казва, че това е бил най-хубавия момент в живота му и след като е видял как давам живот на децата му ме обича дори още повече.  Убеден е, че така е създал по-силна връзка с децата си.  И двамата не сме съжалявали и за миг, че е присъствал, напротив!
Сега на третото раждане пак ще сме заедно  Sunglasses

# 335
Ако бях мъж сигурно щях да искам да присъствам на рждането на детето си, дори и да гледам детайлно всичко. Ако наистина съществуваше чак такава сериозна травма, представяте ли си гинеколозите колко трябва да са отвратени... Впрочем, винаги ми е било интересно дали може да ги развълнува съблечена от кръста надолу жена, а мамолозите ? 😃😃

# 336
Ако бях мъж сигурно щях да искам да присъствам на рждането на детето си, дори и да гледам детайлно всичко. Ако наистина съществуваше чак такава сериозна травма, представяте ли си гинеколозите колко трябва да са отвратени... Впрочем, винаги ми е било интересно дали може да ги развълнува съблечена от кръста надолу жена, а мамолозите ? 😃😃
Аз също щях да искам да присъствам на раждането на детето си, ако не го раждах аз Peace Но щях да се съобразя с желанието на майката.
Имам приятел АГ, ами не съм забелязала да се е отвратил от жените Laughing То по тази логика стоматолозите нямаше и да искат да чуят за целувки Laughing

# 337
И аз съм За присъствието на таткото, но тъй като ще съм със секцио, няма как да стане, иначе щеше да е до мен.
Не гледам на това като на мода, или на извращение, за мен е нормално мъжът да е до жена си, винаги, когато тя реши, че има нужда от него. А и такъв момент сплотява и се помни завинаги, да не говорим, че е хубаво за всяка връзка, мъжът да види какво е да дадеш живот и жената колко силна всъщност е...

# 338
на кой час те раздвижват сестрите след операцията, има ли странични ефекти като силно главоболие например?
Аз нямах главоболие. Мисля, че се случва много рядко.
Казаха ми, че ще ме раздвижват чак на другия ден, но аз настоявах да е същия ден вечерта, около 12 часа след операцията (при първото ми секцио беше така и затова).
Паднаха ми се сестра и санитарка, които никак не бяха отзивчиви. Първо не бях поискала обезболяващо след спиналната упойка и тъй като болките започнаха да стават нетърпими, вече бяха минали почти 12 часа след оперцията, а и наближаваше времето да ставам, звъннах на спешния звънец (никой не беше минал да ме види 5 часа, нови сестри бяха дошли на смяна от няколко часа и въобще не се отбиха да ме видят и питат нещо). Като казах, че искам обезболяващо и след това да ме вдигнат, те ми казах, че нямало за кога да ми дават обезболяващо сега, да съм ставала, щом искам. Седяха срещу мен със скръстени ръце и никоя не ми помогна, не ме хвана за ръка и не ми съдейства по никакъв начин, а само ми повтаряха, че няма да успея да стана. Е, след такова отношение как няма да стана  Mr. Green Станах и още как! Не съм предполагала, че ще се вдигна на крака без никакво обеболяващо и определено ми беше много по-трудно и болезнено в сравнение със ставането след първото секцио, но все пак успях.

По-назад споменах за неприятните си впечатления от персонала. Нищо общо с първия път, който пак беше в Токуда.

Така че накратко, mamashka, ако поискаш обезболяващото докато още има сестра около теб и не настояваш да станеш на същия ден, ще си спестиш много неприятни емоции Simple Smile

# 339
Мен ме вдигнаха на другия ден сутринта- секциото ми беше в 13:00ч. Обезболяващо ми биха само след секциото, обаче на врория ден от раздвижването толкова ме боля, че си поисках и никой не ми отказа. Като цяло бяха любезни, имаше една скумрия, която за жалост беше до мен след раждането, включваше ми монитори и т.н и в общи линии ме наблюдаваше, но отговаряше много троснато. Аз съм склонна да вярвам, че просто има такива хора. Аз работя с клиенти и изглеждам сериозна, и много ме смятат за темерут, но в крайна сметка важен е професионализмът.

# 340
И аз съм За присъствието на таткото, но тъй като ще съм със секцио, няма как да стане, иначе щеше да е до мен.
Не гледам на това като на мода, или на извращение, за мен е нормално мъжът да е до жена си, винаги, когато тя реши, че има нужда от него. А и такъв момент сплотява и се помни завинаги, да не говорим, че е хубаво за всяка връзка, мъжът да види какво е да дадеш живот и жената колко силна всъщност е...
Абсолютно същото мисля и аз. Ако бях мъж без съмнение бих бил до жена си. Даже си мисля, че е много по-силно изживяването отстрани, защото лично моите раждания бяха много критични и от болка и стрес не помня много (първото даже беше с пълна упойка и бях забравила защо съм в болницата като се освестих).
Има си скумрии в отделението и хич не са такива от професионализъм. Бях писала, по-напред, че 2 пъти забравяха да ни вливат антибиотик на всички в стаята и се наложи да им припомняме накрая.

# 341
Какъв антибиотик? На мен не ми слагаха никакъв.
Т.е. първия път ми слагаха, а втория не. Изненадах се, но реших, че те си знаят.

# 342
Така че накратко, mamashka, ако поискаш обезболяващото докато още има сестра около теб и не настояваш да станеш на същия ден, ще си спестиш много неприятни емоции Simple Smile
[/quote]
Хубава работа- естествено, че бих искала да стана след 12 час и че очаквам нормално човешко отношение...нали все пак затова са там, това със скръстените ръце ми се струва недопустимо за частна болница с претенции като Токуда.

# 343
На всички раждали секцио в стаята вливаха 2 дни по 3 пъти антибиотик, а на едното момиче по-дълго, не помня защо. Освен това вливаха и нещо за съсирване на кръвта. След направена забележка на една от сестрите за забравените вливания, отговора й беше - и друг път се е случвало  #Crazy .

# 344
На мен само след операцията ми сложиха, но на другите в стаята през целия престой. Забравяха редовно вливките, дааа 😃
За разреждане бият- Фраксипарин. И на мен всяка вечер слагаха.

Общи условия

Активация на акаунт