Токуда Болница София - тема 22

• 101 344
  • 795
  •   1
Отговори
# 375
.

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 12:10 от Magairlin

# 376
И аз носех:
Крем за зърна, ръкавички за новородено, помпа (не я ползвах), сутиен за кърмене, еднократни гащи, биберон.
Може ако искаш и чорапи, някаква връхна дрешка, чак халат едва ли, че сега е топло, но лятна жилетка примерно бих взела и аз сега.
Дрехите за изписването, моите и на бебето ми ги донесоха по-късно.
Памперси и кърпи не ти трябват, там си го поемат. Дори и в случай че ти се наложи ти нещо да смениш, ще им кажеш и веднага дават:)

# 377
Не ми е хрумвало да нося памперси за бебето, те стрикно го вземат на 3 часа за смяна и просто няма смисъл. Не са пропускали, не са забравяли.

Помпа си носех, но ми отказаха да я стерилизират. Казаха, че вече не правели така, за да насърчават майките да кърмят. В същото време обаче пречат с беумни изисквания за даване на АМ и държане по най-много 5 минути на гърда. Смо 5 минути на всеки 3 часа. Не знам, може другите бебета да се раждат и направо да засукват без проблем, ама на моите им се наложи доста да се помъчат, докато се научат, така че това с 5-те минути беше смешно.

Трябваха ми ръкавички за бебето, вместо крем за зърна ползвах силиконови зърна и съм много доволна.
Бельо - нормално. Едкократните гащи, които си бях купила, не ми станаха  Laughing Но пък и не се наложи да нося еднократни. Може би при нормалното раждане по има смисъл.

Лични дрехи нямах, само чехли. За което много съжалявам. Едно момиче в стаята имаше много симпатична нощница, подходяща за кърмене. Болничните нощници ме подлудяваха. Супер неудобни са.
Иначе студено не става, но за личен комфорт е много хубаво да си имаш своя дрешка.

Леко раждане!

И аз се нареждам на опашка за Димитров, само че за естествено раждане. От първата среща с него останах с впечатление, че се опитва да ме накара да мисля за секцио, при положение, че имам вече едно нормално родено дете преди 3 год. и нямах усложнения. Някой раждал ест. при него има ли тук, да даде малко инфо, как е минало?
Не знам за естествено раждали при него, той е много по секциото. Ако не ти е проблем, помисли за друг доктор. Илиев и Герганова са за нормално раждане. Герганова я препоръчвам горещо!

# 378
Здравейте, запис и от мен в темата. Бременна съм в края на осми месец. Ще раждам в Токуда,избрах д-р Бойко Димитров. Препоръчаха ни го а и двамата с мъжа ми го харесахме много. Имам насрочено секцио за 16.06 и вече приготвям багажа. Днес ми казаха че секциото ще е сутринта и щеме приемат ден по-рано за изследвания. Не знаех,че е такава практиката. Може ли да ми кажете какви изследвания ти правят предишния ден ? Пускат ли те на същия ден, или нощуваш в болницата?

# 379
  • София
Кръвни изследвания, запис на тонове (няколко пъти), среща с анестезиолог. До вечерта може и да си извън болницата, но там ще нощуваш.

# 380
Нощува се в болницата.
Не помня особени изследвания. Аз настоях за тест за алергия към упойки. Иначе основно ти мерят тоновете.

# 381
Взимат кръв от вена, следят тонове, правят тест за алергия от антибиотик. Следва консултация с неонатолог и анестезиолог. На сутринта клизма и 2 банки физиологичен и те вкарват в операционната.

# 382
И аз се нареждам на опашка за Димитров, само че за естествено раждане. От първата среща с него останах с впечатление, че се опитва да ме накара да мисля за секцио, при положение, че имам вече едно нормално родено дете преди 3 год. и нямах усложнения. Някой раждал ест. при него има ли тук, да даде малко инфо, как е минало?

Имам приятелка, която роди май 2015 при него нормално, а дори има диоптер и си мислеше, че ще трябва да ражда секцио. Не я е натискал за секцио, а я беше пратил на някакво изследване за състояние на ретината, за да се види дали е наложително секцио заради това или може да роди и нормално. Аз имам час при него в края на юни, така че още нямам лични впечатления.

# 383
  • София
Момичета, понеже събирам лека полека багажа, искам да ви попитам, вие носихте ли си нещо извън списъка на Токуда за родилното, което ви беше полезно?
Чуденката ми е най-вече да взимам ли памперси и бебешки мокри кърпи, в случай, че бебето остане по-дълго при мен и се наложи да го преобувам аз. Залъгалка-биберон и помпа за кърма вие носихте ли? Нормално бельо да си нося ли или само еднократно? Комплектът за изписване и дрехи за мен могат да се донесат по-късно или ги носехте в багажа?
За чорапи и халат/жилетка знам, че е добре да си взема, за да не ми стане студено.

Аз през април 2013 г. раждах при него избрах го от препоръки, а и защото Илиев излизаше в отпуска. Нито веднъж не ми е намекнал за секцио, но в хода на раждането се наложи спешно секцио. Но до последно ме изчака да опитам да родя нормално.

# 384
За родилното извън списъка бих препоръчала вода и шоколад, както и нормално бельо. Аз ползвах жилетка, но раждах март, сега не знам доколко ще е нужна. Сега се сетих и за превръзки за родилки и подплънки за кърмене. Дават лигнин в болницата, но с превръзки е много по-удобно.

# 385
А това направление 7 от списъка за родилното кой го издава? Джи пи то или ако раждаме при Димитров, той?

# 386
  • София
А това направление 7 от списъка за родилното кой го издава? Джи пи то или ако раждаме при Димитров, той?

АГ-то което ти е следило бременността.

# 387
Много благодаря за съветите за багажа, момичета, помогнахте ми да се ориентирам bouquet

# 388
И аз да питам раждалите мами в Токуда няколко неща:

- Имам кръвни изследвания, които ми правиха в Щерев, но нямам задължителните за хоспитализация за Хив и още нещо беше. Дали да си ги пусна сега в някоя лаборатория, или може да ми ги направят като ме приемат деня преди секциото?

- Днес Д-р Димитров нищо не ми каза за това направление номер 7 за хоспитализация, а само че другата седмица ще ме приемат. В същия ден ли ще ми го издадат и кой, при положение че не съм ходила на женска консултация, а смених доста АГ-та, като последните два месеца си ходя без час при Димитров?

- Нужно ли ми е нотариално заверено за отказ на ваксини, или ще ми дадат декларация, която е достатъчна?

# 389

Имам приятелка, която роди май 2015 при него нормално, а дори има диоптер и си мислеше, че ще трябва да ражда секцио. Не я е натискал за секцио, а я беше пратил на някакво изследване за състояние на ретината, за да се види дали е наложително секцио заради това или може да роди и нормално. Аз имам час при него в края на юни, така че още нямам лични впечатления.

Много благодаря:)

Общи условия

Активация на акаунт