Токуда Болница София - тема 22

• 101 240
  • 795
  •   1
Отговори
# 600
Нали ви казах, че редовно забравяха да сложат на някой лекарство - я фраксипарин, я антибиотик. Явно им е практика или както не особено умно отбеляза една от сестрите "и друг път се случва"  Thinking . Аз честно казано хич нямаше и да забележа какво и как ми слагат, но в стаята имаше едно момиче, което през бременността си си е слагала фраксипарин и ги следеше зорко тези неща.

# 601
  • София
Явно им е практика или както не особено умно отбеляза една от сестрите "и друг път се случва"  Thinking .

Joy  Joy
То не е смешно, ама ......
На мен фраксипарин не са ми слагали. Антибиотик - също, освен ако не е бил в системата след операцията. На следващия ден, даже мисля още вечерта след операцията ми махнаха системата. След това само веднъж поисках обезболяващо и това е.

# 602
Аз щях да ви питам дали е необходимо да си бил на ЖК в Токуда, за да родиш при тях. Като ви чета как на единия му забравили лекарството, на другия не знам си какво и почнах да се разколебавам, та все пак да питам. Вие как процедирахте? Бихте ли ми препоръчали Вашият лекар, защо?

# 603
Нали ви казах, че редовно забравяха да сложат на някой лекарство - я фраксипарин, я антибиотик.
В случая се чудя как е възможно, при положение, че ни поставяха лекарствата едновременно, бяхме на съседни легла. Просто в 2 от случаите сестрата влезе с 2 спринцовки фраксипарин и сложи на двете ни, а в другите 2 случая - влезе само с 1 спринцовка и постави само на съквартирантката ми.

На нея също слагаха антибиотик, на мен - не. За това изрично попитах лекарката ми и тя каза, че ми е поставен еднократно при секциото и толкова, явно не е имало нужда от повече - запазен околоплоден мехур, бистри води и т.н. За сметка на това на втория ден ми обясниха неонатолозите, че показателите на бебето индикират инфекция и беше на антибиотик 3 дни, не разбрах от къде се взе тая инфекция при чиста микробиология и води...

# 604
  • София
Аз също не помня да са ми слагали фраксипарин. АБ също, водите ми бяха чисти и сами ми се спукаха. Само на малката на визитацията ми казаха, че показателите не са и ОК, но ще ги следят и ако и на следващата сутрин са зле ще и сложат АБ. Но после се оправиха и не са и слагали.

# 605
И моите води бяха изтекли и бяха бистри, но ми слагаха антибиотик, май 2 дни. Може би всеки лекар си назначава лекарствата и затова се получава това разминаване.

# 606
Моите води също бяха много бистри, но въпреки това в епикризата ми пише, че ми е бил поставен антибиотик еднократно след секциото.

# 607
Ох, още трепети преди секциото - разбрах от темата, че ни приемат ден преди секциото  - по кое време тр да се отиде - цял ден ли си там или се отива следобед? И на големия ден  - при планова операция се знае час, предполагам, кой информира таткото, че операцията е започнала, кога и къде да чака срещата с детето си?  Мой ангажимент ли е това или на персонала?

# 608
Първия път отидох много рано и цял ден седях там и се шашках. Втория ден отидох в 15:30 и малко се замотахме с изследванията за алергия (не са задължителни) и ме приеха в отделението  чак в 18:00.

Таткото можеш и ти да го информираш, че е време да идва. После може на Информация да пита къде да види бебето и ще го упътят.

# 609
Ох, още трепети преди секциото - разбрах от темата, че ни приемат ден преди секциото  - по кое време тр да се отиде - цял ден ли си там или се отива следобед? И на големия ден  - при планова операция се знае час, предполагам, кой информира таткото, че операцията е започнала, кога и къде да чака срещата с детето си?  Мой ангажимент ли е това или на персонала?
Аз отидох след 13:00 ч.
Ще те настанят, ще ти вземат кръв, ще те драскат за реакция срещу антибиотици, ще попълваш бланки всякакви, ще се срещнеш с анестезиолог и неонатолог и ще дойде време за вечеря. На мен ми мина доста бързо времето.

# 610
На мен ми сложиха 2 пъти фраксипарин, а на момичето, което също беше секцио в същия ден, но при друг лекар - 4 пъти. Нямам идея защо, не попитах.

Защото всеки доктор изписва различни неща и различни дози.

# 611
Аз отидох след 13:00 ч.
Ще те настанят, ще ти вземат кръв, ще те драскат за реакция срещу антибиотици, ще попълваш бланки всякакви, ще се срещнеш с анестезиолог и неонатолог и ще дойде време за вечеря. На мен ми мина доста бързо времето.
Peace
Същото и при мен. Пускат ти и тонове, ММ дойде вечерта да се видим, нямаше проблем да изляза навън (след раждането не позволяват да излизаш извън отделението, само до стаята със слънчогледите), така че времето мина доста бързо наистина.

Chacha86, лекарят ти ще ти каже кое по ред планирано секцио си. Аз бях второ и ме взеха за операцията около 11 часа. Таткото дойде преди това, видяхме се при слънчогледите и около 10 часа го оставих да чака там и се прибрах в стаята. Лекарката ми го е взела след операцията и го е завела да види първо бебето, после дойде при мен. ММ каза, че другия татко, който чакал за първото секцио, е дошла да го вземе акушерка от слънчогледите, него го доведоха първо при майката, после отиде да види бебето и пак при майката.

На мен ми сложиха 2 пъти фраксипарин, а на момичето, което също беше секцио в същия ден, но при друг лекар - 4 пъти. Нямам идея защо, не попитах.
Защото всеки доктор изписва различни неща и различни дози.
И аз така мисля, просто се коментираше, че персоналът забравя да поставя фраксипарин и антибиотик и се зачудих тогава, даже питах за антибиотика, но лекарката ми каза, че ми е поставен еднократно след секциото и това е достатъчно.

# 612
Много ви благодаря! Сега вече ми е ясно  Hug

# 613
Той антибиотика се поставя заради самото секцио, не защото си имал някакъв проблем Simple Smile

Като ви чета съм леко разочарована, голяма ЧАСТНА болница, забравяла лекарства и т.н ами сори ама ми отпадат за раждане при тях Sad в предишната болница отново частна дето родих заради подобен инцидент не ми с връща но явно си е практика Sad никой не работи съвествно в днешно време

# 614
Аз щях да ви питам дали е необходимо да си бил на ЖК в Токуда, за да родиш при тях. Като ви чета как на единия му забравили лекарството, на другия не знам си какво и почнах да се разколебавам, та все пак да питам. Вие как процедирахте? Бихте ли ми препоръчали Вашият лекар, защо?

Аз лично бях на ЖК в Токуда, но моя приятелка не беше и роди там. Не е имало проблеми или нещо такова.
Ще ти копирам мнението си от преди 2 месеца, когато родих дъщеря си. Макар, че тогава тук ме обвиниха в прекалено хвалебство - това е моето мнение.

Искам да напиша няколко думи за самото раждане и предварително се извинявам за дългия пост. Приеха ме в Токуда деня преди самото секцио. Не мога да опиша вниманието и грижата, с които бях посрещната. Когато започнахме подготовката - изследвания и процедури, получавах пълна информация за тях. Обясняваха ми какво следва, какво точно да очаквам, което лично мен ме успокоява наистина много. На сутринта на самото секцио вниманието и грижите към мен продължиха. Аз раждах при д-р Герганова, която беше неотлъчно до мен още от поставането на упойката, което не е от най-приятните неща на света. Успокояваше ме, даваше ми напътствия и ми държеше ръката.
Самата операция протече без никакви проблеми и усложнения. След нея целият екип идваше периодично да ме вижда как съм целия ден. Д-р Герганова идваше всеки ден при мен до самото ни изписване, дори ми даваше напътствия за кърменето, а това определено ми беше от полза.
Екипът от неонатолози, който се грижи за бебчетата също е прекрасен! Всеки ден се обяснява как се адаптират, как да се грижат майките за тях. Вниманието и грижата е към всички дечица и майки.

В обобщение искам да кажа, че с две ръце препоръчвам на първо място д-р Герганова за проследяване на самата бременност и за раждане. След това препоръчвам и Токуда като място за раждането. Безкрайно съм благодарна на целият екип от Родилно отделение и поради тази причина реших, че е редно да споделя хубавите си впечатления и с вас.  Heart Eyes

Забравяния на каквито и да е лекарства при мен не е имало. Както някой беше написал по-долу, АБ след секцио се поставя заради самото секцио, а не защото имаш проблем. Вече ако се назначи терапия за няколко дни е друга тема на разговор. Наявам се да съм ти била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт