Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (8)

• 51 367
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
  • От Луната
Значи, няма пречка да е ТВЛ, а не само хистеро.
Тутси, благодаря  Hug

# 91
Момичета, този ПМС направо ме влудява. Имам усещането, че всеки момент ще ми дойде. Знам, че е нормално и че може и Утрогестанът да е приничана, но.... Тези  болки в кръста и в корема вече ме побъркват. Нямам търпение да дойде вторник. От известно време ми се гади, но много слабо.
Ако това ще те успокои, аз още си ги имам Simple Smile

# 92
Благодаря много , момичета даи боже и ние да изпитаме . Наи прекрасния майчин , инстиннкт че го заслужаваме . Касмет на всички

# 93
Bubble, с най-мили чувства ти пиша всичко, не го приемай като укор Hug
Скрит текст:
Правя го, защото виждам в теб същото нетърпение и лудост да контролирам всичко и всички, склонността да се жалвам и помрънквам, за да ми олекне. Защото човек се уморява да бъде непрекъснато силен и понякога има нужда да се замосъжалява, за да се почувства по-добре. Но това един огромен капан. Времето ме научи на малко повече търпение, да се концентрирам и оценявам това, което имам, а не в това, което ми липсва. Един от основните принципи на учението за позитивното мислене е именно да благодарим всеки ден за това, което имаме. Още със събуждането и отварянето на очите. Опитай и ще видиш колко "богата" ще се почувстваш.
Цената за ТВЛ си е твърда без значение оперативна или диагностична е. Ако премине в стандартно лапаро предполагам тогава ще има промяна. Единствената разлика между офис и нормална хистероскопия по принцип е, че офис хистерото се прави с по-тънък хистероскоп. Не знам до колко се практикува изобщо като отделна процедура в клиниката, въпреки че присъства в ценоразписа.
 Hug за Ели, Фран и Креми

# 94
Блингче, много  Hug и за теб!!! и едно ритниче в дупето, че пак си увесила носле  Hug

# 95
  • От Луната
Малко извън контекста на темата на разговора, знаехте ли че и в Щерев правят ТВЛ? Има описание в сайта им. Дали е същата процедура?

# 96
За пръв път чувам за такова нещо. Доколкото знам се извършва само в нашата клиника. Дори и по света не е много разпространен метод, прави се само в някои страни в Европа и в Китай, в САЩ също не е полулярна. И да я практикуват е от скоро и едва ли имат някакъв опит. Трябва си и специално обучение за това. Предвид масовата им практика с хидротубация вместо елементарна ЦС, не ми "вдъхва" доверие.
Ели, то само едно да беше нужно Confused

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 00:58 от Bling-a-ling

# 97
Йоли, в Щерев наистина правят ТВЛ. Процедурата е същата , но се практикува от скоро. Попринцип там политиката е друга - пристъпват към оперативни и  сериозни диагностични  техноки едва след  сериозен брой АРТ. Например мен ме бяха ориентирали към стимулирано инвитро след инсетата. И чак след четвъртия опит ми пуснаха генетични и имунологични, и то с много мрънкане от моя страна.
Блингче, при мен резултата от хидротубацията и лапарото е еднакъв. Преценката им е точна. При липса на индикации за проблем с тръбите е по-добре да се прави хидротубация. Избягват се упойки , контрастно вещество и облъчване в малкия таз. Вярно, че цс е по-информативна, но все пак. Освен това от повече от шест месеца и в Щерев масово правят цветна снимка.

# 98
Поли, не искам да изпадаме в спорове, но няма как да се съглася с теб. Ако искаш не чети предвид състоянието ти, но нека не подлъгваме новите и неопитни момичета, които ни четат.
Скрит текст:
Хидротубацията е крайно "бутафорен" метод и не говори добре за клиниките, които я практикуват. Жестоко е да се злоупотребява с времето, здравето и парите на пациентите по този начин. А потърпевшите са много. Мисля, че достатъчно примери се събрахме в тази тема за това колко подвеждаща информация дава дори ЦС. Въпреки това тя е добра за начална диагностика в голям процент от случаите и не може да се сравнява с хидротубацията като точност. Абсурдно е да се "спести" един рентген и упойка, но да те наблъскат многократно и неуспешно с различни стимулации и накрая от няма на къде да се сетим да направим основни изследвания. Не агитирам никого за нищо, нито за дадена процедура, клиника или лекар. Но нека бъдем активни пациенти. Нека се съгласяваме наистина информирано за всичко, което ни се предлага, да черпим опит от хора, които са минали по този път и предприемаме всичко с широко отворени очи. Давайки си сметка какви ползи и вреди може да ни донесе. Все пак това е нашият живот и здраве.

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 08:58 от Bling-a-ling

# 99
  • От Луната
Не мога да не се съглася и с двете,
Поли, на фона на това, че масово навсякъде на двойките се предписва клостил като бонбони, смятам че и хидротубацията носи някакво успокоение, че не се тровим с хормони напразно.
Казвам от камбанарията на човек на който му беше отказана ЦС, с думите "млада си, нямаш предпоставки, излишно е", а след това дори стигнах до лапаро. И не беше напразно!

Блинк, според мен трябва да има някаква закономерност. В началото ако не се налагат арт процедури, а само хормонално побутване, аз лично бих опитала и с хидротубация. Пак не е без хич.
Но когато се стига вече до ин витро, инсеминации, тежко лечение с хормони и стимулации, е тогава не разбирам защо масово се пропуска диагностиката.

Скрит текст:
Аз май не съм ви разказвала, как опитаха да ни "метнат в дълбокото" след първата СГ. Искаха биопсия, имало 20% шанс да намерят нещо... и да беше така, ако е момче (по-късно стана ясно че генетичния дефект се предава, към онзи момент, ако се стигнеше изобщо до забременяване, което е на практика невъзможно, но аз не го знаех, щях да съм полудяла), следват амниоцентези, скрининги, късен аборт ... никой не мисли за пациента, а мисли само как да вземат едни 750лв за биопсията. Е какво се оказа после, че трябвало генетичен тест, 1000 хормонални и заключението е шанс 0.2% . Къде са 0,2 къде са 20??? Та хем трябва човек да е информиран, хем трябва да се съхранява по някакъв начин и да не знае повече от колкото трябва. Това го пиша, защото не сме лекари и нямаме тази преценка, че това се отнася за пациент, а не за самите нас. Аз трябваше да стана половин лекар, за да си направя сама тези изводи, които иначе трябваше да се направят от лекарите. Това мога да ви кажа, че не е никак здравословно и никак не е лесно за приемане. Освен че си пациент, ставаш и лекар. Едно е информираността след диагноза или правото на избор след разяснение, друго е информираност за де що има диагнози и да ги изключваш една по една. #Cussing out

# 100
  • София
Днес не издържах!Запалих колата и в обедната почивка изхвърчах към клиниката ...
 Няма да пропускаме месеца (макар че аз се дърпах в началото),док ми даде дата за другата седмица.
Инфекцията ще я морим с антибиотик и глобули,докторът каза че е прясна,прясна и скоро съм я лепнала според резултата,явно просто наистина организма ми е в стрес.
На желанието ми да проверим тръбите,той каза че е абсолютно безсмислено ,след като съм забременяла спонтанно а и стрептокока е от скоро.Трябвало да си го нося минимум 3 месеца евентуално да започне да прави беля.
И така ... другата седмица съм под аз под ножа ...

# 101
Bubble, ще стискаме палци Simple Smile всичко ще бъде наред  bouquet
аз в петък съм при доц. Русев да видим какво предстои Simple Smile

# 102
Бабъл, успех  Hug Praynig

ver4eto_sv, имате ли пускани някакви изследвания  newsm78

# 103
Аз само да кажа, че след перфектна хидротубация в Щерев, 5 месеца след това на лапаро ми махнаха тръби Mr. Green

# 104
Кристи newsm10 Очаквах да се включиш Wink Пънчита, ако не се лъжа също имаше сходен опит. Може да се включи, ако ни чете.
Bubble, успех Hug
Аз преставам да коментирам вече каквото и да е. Който има нужда от инфо, помощ и съвет знае начина.

Общи условия

Активация на акаунт