Забавни истории с телефонни грешки и други технологии :)

• 30 374
  • 161
  •   1
Отговори
# 60
Страхотна тема, посмях се искрено!
 Като бяхме малки /10-14г./, когато преобладаваха домашните телефони /и нямаше дисплей на който да се изписва номера/ с една приятелка много се забавлявахме да звъним на хората. Представяхме се за служители на ВиК и ги карахме да проверят дали имат вода, щом се върнеха на телефона и кажеха "Да", им отговаряхме "Тогава си измийте краката и си лягайте".

# 61
  • Истински се вижда само със сърцето.
Това ми напомня, как брат ми се шегуваше когато някой звънне в къщи на домашния Simple Smile Той вдига телефона и казва - "Районното - Еди кой си слуша". И хората от среща затварят Simple Smile

# 62
Моят котарак ми беше навъртял сметка от 250 лв. Бях си оставила телефона на място, където той се беше покатерил, вероятно го е настъпил и пращал смс, пращал...Беше изпратил последния ми изпратен смс 100 пъти. Жив е все още, но вече си заключвам телефона.

# 63
Моята не е нищо особено, но куриозното е, че не съм с често срещано име, обаче един ден ми звъни телефонът и жена със свойски тон ме назовава по име и ме пита как съм. На мен пък в същото време ми става неудобно, че нито номера пазя на този човек, нито по гласа го познавам, поразпита ме това-онова, аз си казах Laughing, после тя почна да разказва обстоятелствено битието си,  и тогава вече загрях, че става дума за грешка и че този път не съм аз изкукуригалата.
По едно време пък някаква транспортна фирма е била публикувала моя номер за връзка, а за капак собственикът явно е дължал на институции пари, та звъняха на почивки ту клиенти за резервации, справки и билети, ту да ме заплашват с крайни срокове за погасяване.

А за звънене и смс-и откакто детето звъня последователно на пожарна, полиция и неотложна помощ и за капак прати дузина смс-а от регистъра ми със съдържание  vsaioejf947tksdf, вече си заключвам телефона.

# 64
Преди няколко години ми се обажда някаква жена и започва: "Скъпа братовчедке, желая ти здраве, щастие" и т.н. Аз я прекъсвам и казвам "имате грешка", но жената не ме чува и продължава да излива поток от хубави пожелания. Изслушах я и казах: "Много хубави пожелания, г-жо, но сте сбъркали номера. Не съм аз рожденичката". От другата страна мълчание и после: "Не е ли Илиана на телефона?" Казвам "не", като очаквах извинение и затваряне. А жената избухна в такъв гръмък смях, че и на мен самата ми стана много смешно. После се извини, че и приятен ден си пожелахме. Grinning
Няколко месеца по-късно отново търсеше Илиана, но без пожеланията. Laughing

Темата е много приятна и забавна!

# 65
  • София
Страхотна тема, посмях се искрено!
 Като бяхме малки /10-14г./, ...
И ние правехме същото, но със старите обществени телефони, които работеха с по 2ст.
1во телефона беше поставен нависоко, та се катерехме да го достигнем и поставим стотинката. Пък после я задържахме, за да не падне вътре Simple Smile

Моят котарак ми беше навъртял сметка от 250 лв.
Сина ми редовно пращал смс-и на колега от телефона на баща си. Колегата спрял да обръща внимание като получи смс от рода на "зает съм, по-късно ще звънна" и т.н.
На стария ми апарат набираше някакви цифри и ме питаше "ама защо никой не ми се обажда?"

Преди няколко години ми се обажда някаква жена и започва:
С БТКто редовно имах такива комични ситуации по време на празници.
Дълги и предълги пожелания от среща, и то все приятни. Как да му кажеш на човека, че не сте семейството, което търси. Обикновено завършваме с взаимни пожелания.

Един ден (преди много години) телефона звъни (БТК). Вдигам аз. Изслушах обясненията и заключих "съжалявам, но тя не си е у дома". Майка ми ме гледа в потрес - как ще казвам, че я няма кат си у дома. Обясних ѝ, че мен търсеха, но ме няма Simple Smile
Редовно след това използвахме този номер.

# 66
  • София
   Това не е случайно, а с цел тормоз.Някаква кокошка от Враца беше пуснала телефона на дъщерята в сайтове на търсещи секс.Скарали се нещо в "базара" и за отмъщение.Три месеца я побъркаха.Колкото и да писа на сайтовете, че не е пускала обява тя, не я махнаха. Но понеже оная не и знаеше името,беше пуснала обявата с ника и. И понеже я пуснала от телефон с определяне на местоположението, се виждаше,че е пусната от Враца. И нямаше начин да го спре или смени, защото всичките и клиентки знаят този номер. Той беше на съпруга ми.

# 67
А за звънене и смс-и откакто детето звъня последователно на пожарна, полиция и неотложна помощ и за капак прати дузина смс-а от регистъра ми със съдържание  vsaioejf947tksdf, вече си заключвам телефона.

Това ми напомня как преди няколко години едни приятели на мм решиха да се пошегуват с друг техен приятел, които беше карал без книжка и с превишена скорост. Дадох аз моя тел, защото нямаше от къде да го има. Звъни, най-хладнокръвния и започва как е нз си кой си майор и при него има , че въпросната лада е засечена с превишена скорост, отговор -Да, да. Тя ладата е долу пред блока. Продължава натам приятеля ни, като му казва че трябва да отиде в КАТ, за да си плати глобата. Момчето вече доста притеснено пита, в кой КАТ да отиде, обясняват му че има само едни КАТ в София.
Посмехме се ние добре на чужд гръб, вече забравили случката. След няколко дни тела ми звъни, номера на жертвата ни. Давам го аз на мм, той вдига и чувам как се обяснява от другата страна, че той вече е в КАТ и къде да отиде, да си плати глобата. А мм напълно спокойно му казва ми изтеглете си номерче и чакайте да ви дойде реда!
Нямам идея какво е станало после, защото той никога не им е разказвал за случая, но добре се посмяхме.

# 68
Присетих се за още едно съвпадение на име, но обратният случай. Майка ми звъняла, за да се чуе с баба ми, обаче вдига мъжки глас. Тя решава, че е брат й и му казва Стояне, дай ми майка. Обаче се задавя, почва да кашля, да не й достига въздух, а човекът отсреща, ошашавеният друг Стоян почва панически да крещи по телефона: ''Кунке?! Кунке, ти ли си ба? (така се говори по нашия край) Кунке ма, какво ти стана?'' Майка упорито стои на слушалката, дави се и кашля, а Стоян се побърква, че неговата ''Кунка'' е в предсмъртна агония, накрая все пак разбрала, че кашлицата няма да секне и затворила на човека. Явно някакво преплитане на линиите, става дума за стационарните телефони, та е нямало после начин да му звънне повторно за успокоение, че е мнимата Кунка. Иначе объркани честитки и смс-и се е случвало също да получавам.
Сещам се за историята на Гала и запознаването с настоящия й мъж - случило се с един объркан смс и така започнали комуникация.

# 69
  • Оптимист по принуда
Имам една приятелка от детството, чиято баба /лека ѝ пръст/, въпреки почти пълната си глухота, все бързаше да отговори на домашния телефон. Имаше си тежък диалект жената и беше много забавно.
- кОга търсити? /ударение на О-то/
- Мария.
- кОга?
- Ма-ри-я!
- кОга?
- уфф
- Ам' ку щеш!
И ти трясва телефона. Всеки път. Добре, че не живееше далеч приятелката и отивах да си ѝ кажа, каквото имах да казвам  Simple Smile.

# 70
Като казахте стационарни номера та сетих, че имам много близък приятел, с който се запознахме посредством грешка, дълго си говорихме първо само по телефона, после се видяхме, виждаме се и до днес.

Понеже съм древна действието се развива , когато не всички имаха телефони, а нашият беше и т. н. полицейски цифри. Много лесно запомнящи се. Та той объркал едно от повтарящите се числа и звъни. Вдигам. Не казва кой търси, а директно започна обяснения в любов  на Галя, много дълга плеада, стихове, извинения някакви, дълги, подробни, които аз изслушах търпеливо и накрая с дълбоко съжаление му казах, че на телефона не е Галя, е Биляна. Оказа се , че това го учил и чел за да го каже на Галя и ... Така един два пъти в месеца започна да ми звъни и да постепенно да си говорим на всякакви теми.
Като винаги проявяваше чувство за хумор, та как да му затвори човек?

После се видяхме и запознахме.  Вече се познаваме и семейно. И до сега  е един от  близките ми мъже - приятели .

# 71
  • София
За същата Галя ли се ожени този човек? Simple Smile

# 72
Дълго е и го слагам в скрит текст.

Скрит текст:
Пътуваме целия екип на банкет извън града с приспиване и още по пътя стана ясно, че шефката си е забравила телефона.
Сядаме вечерта да се черпим, голяма веселба, но единия колега го виждаме, че се е почерпил повечко и решаваме да му спретнем номер.
Взимаме му незабелязано телефона и променяме единия от контактите като оставяме телефонния номер на друг колега, но записваме името на шефката г-жа Х.
Шефката отиде да си ляга и тогава колегата получава любовен СМС уж от нея.
Погледът му беше безценен и изтрезня доста бързичко.
Ние го питаме " Петров какво ти стана бе?", а той само успя да измрънка "абе чакай, че тука стана нещо страшно и непредвидено".
Всички на масата едва се сдържаме да не избухнем в смях.
Излезе той навън и набира номера, от който е получил СМС-а мислейки си, че звъни на шефката , за да се изяснява с нея, но ние му отказваме повикването и му пишем втори любовен и подканящ СМС.
Той се върна на масата и пребледнял ми казва, че трябва да поговорим.
Разказва ми какво се случва и аз му съчувствам и накрая го бъзикам, че шефката пък не е толкова лоша, запазена бивша гимнастичка си е все пак  hahaha
Горкичкия само, че не се свлече на земята от притеснение.
В крайна сметка не го въртяхме още дълго на шиш и му признахме какви сме ги свършили.
На него хем му падна камък от сърцето, хем му идваше да ни претрепе всичките зевзеци.
И накрая се сети: "Ама тя шефката нали още по пътя каза, че няма телефон! Как можах да ви се вържа  Close"
На другия ден колегата, който все още стои под името г-жа Х. в телефона на Петров, му звъни  да попита къде сме седнали да хапваме, но наш Ромео Петров изпадна в ужас като видя г-жа Х. изписано на дисплея на телефона си.

# 73
За същата Галя ли се ожени този човек? Simple Smile

Разведе се, и да, сега живее с същата Галя.

Спортист , шампион по лека атлетика, след като свършиха спортните лагери се спря на... Галя.  Grinning

# 74
 hahaha hahaha Поредната грешка и пак търсят фирма на телефона ми. Току що питаха за НМ Дженомикс. Дали да не им продам нещо, гледам с някакви медицински неща се занимава тази фирма. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт