1. Една вечер си седя, звъни ми GSM-ът, непознат номер. Вдигам и чувам: "Ало, Country Strong, честит рожден ден". Аз, съответно, нямам рожден ден (името обаче е вярно) и му го казвам. Той: "Ама недей така, аз знам, че миналата вечер стана много тъпо, ама не знаех как да ти се извиня, та затова реших сега, на рождения ти ден..." Бе човек, бе нямам рожден ден, бе! Та така се разправяхме няколко минути, преди да успее да схване, че наистина се казвам така, но нямам рожден ден и съвсем изобщо не му се сърдя за нищо. Оказа се, че въпросната мацка е гадже на негов добър приятел и нещо се изпокарали преди няколко дни. Беше мило момче, говорихме сигурно половин час.
От една друга такава грешка навремето стигнахме до ICQ познанство с един диджей Асен, който пускаше в някакъв нашумял софийски клуб тогава. Каза ми, че много звънко се смея и ситуацията си беше забавна (щом съм се навила да разменим ICQ номерата си, значи ми е било истински приятно), но беше преди 9-10 години и подробностите ми бягат.
2. Един приятел е кръстен на дядо си. Дядо му почина и сравнително скоро след това у тях се звъни на домашния телефон, вдига бабата. На телефонът е познат на този мой приятел, който казва, че търси Иван. Бабата директно изстрелва, че Иван е починал, приема съболезнования от ошашкания човечец и затваря, след което забравя за разговора.
Минават месец-два, моят познат Иван отива на някакво фирмено парти, на което присъства онзи с телефонния разговор и още няколко техни общи познати, на които той е казал, че Иван е починал, даже се били почерпили за Бог да прости и прочее. Иван разправяше, че са изглеждали точно сякаш са видяли призрак.