Хипохондрия - за хипохондрички по цвички и техните горкички близки

• 67 673
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Лоренка, според мен получаваш паник атаки. Имаш чувството, че ще умреш. Първата стъпка е да осъзнаеш, че няма да умреш. Щом си ходила на лекар и си здрава, значи няма да ти стане нищо. Като усетиш, че ти става зле първата ти мисъл да е - Еми, получавам паник атака, нищо лошо не може да ми стане, ще я изтърпя. Можеш да вземеш един валидол или да си пийнеш валеряна. Може да дишаш в торба или да си сложиш един ластик на ръката и да се пошляпваш с него. Другия ключов момент по време на паник атака - изчистваш ума от всички емоции. Съсредоточаваш се върху нещо силно рационално - може да играеш някоя игра на телефона, да се гримираш или лакираш, да броиш от 1000 на обратно през 3, да караш таблицата за умножение... Нещо, което ще ти ангажира ума.
После вече трябва да намериш причината, която ги предизвиква. Аз посещавам психолог и ми помага. Освен това - спорт. Адреналинът трябва да се изразходва, а и спорта е идеален за избиване на стреса. Аз лично правя йога за успокоение - помага ми.
Деанксит съм пила, помага ми, но недей да прекаляваш.
Хубаво е да идеш и на ендокринолог да ти пусне едни хормони.

Успех! Hug

# 121
Вчера детето си мери Т, 36,7, веднага след нея имах 36,5.
Как пък все нацелвам да имам 37 се чудя?
Веднага след това имам 36,9-36,8. Днес питах личнатажна децата, каза че може да съм прегряла, наистина у нас е много топло. Факт е че нищо друго ми няма, ако ще се мре, няма начин и това е.
Лоренка, искрено ти съчувствам. Аз май получих паник атака една вечер февруари заради това на езика. Изпаднах в бясна паника, бях сама с децата, поревах си едно хубаво, простих се на ум с децата и на следващия ден отидох геройски на лекар да ме диагностицира, защото бях сигурна че имам рак. Лекарят мибсе изсмя и ми каза че нищо ми няма.
Днес ЛЛ ми каза да спря да си я меря, ама познайте, сега пак съм с термометъра. Откачена работа е това.

# 122
Лоренка, прочети на Алечка поне няколко пъти. Тя много точно е написала.
Only God, не отговори по колко пъти на ден си мериш Т?

# 123
Ми до вчера по 3 пъти.
Днес 5 пъти, като само на обяд след като ядох имах 37, сега имам 36,6. Crazy

# 124
Опитай да не я мериш 24 часа.

# 125
Да, ще се опитам да си го наложа.

# 126
Само да спомена, че температурата след хранене е нормално леко да се повиши.

# 127
Момичета, от известно време забелязеам всяка сутрин, ведбага след като се събудя и си свия пръстите на ръцете първоначална болка за около минутка? Случвало ли се е на някоя Sad на 25 години съм, ако това е от значение...много мв притеснява вече

# 128
Only God can, температурата, кото си отчела е напълно нормална телесна температура. Всеки един градус дето си написала е пълна липса на температура, а другото е чиста хипохондрия.  Hug

САМО ако имаш Т, която трайно стои над 37,1-37,5 може да се говори, че имаш температура. Хората са различни - едни поддържат Т около 36 градуса, а други между 3,6-37 градуса. Имам основание да смятам, че вторите са много красиви, умни и добрички щото аз съм от тях  Crazy Mr. Green Crazy

Дори и повишената Т  - перманентна Т над 37,2 при липса на нормална кръвна картина и добро здраве се счита за нормална. Около 10% от хората живеят с такава. Според някой изследвания, хора с завишен хормонален фон имат трайно повишена температура, но са напълно здрави. Половината от жените след овулация имат Т /предимно вечер/ над 37 градуса.

След боледуване /особено на гормите дихателни пътища/ и при алергични реакции е напълно нормално да се поддържа леко завишена Т - около 37,2 в по-продължителен период.

Повишената температура, сама по себе си не е признак и показател за влошено здраве. Тя е състояние, което се взема под внимание ако има нещо друго.

Теб колко Т би те накарало да се успокоиш?

Elfreya, тази болка не е нещо ненормално. Основно означава, че трябва л'бимия трябва много да те гушка, глези и води по почивки  Heart Eyes А иначе означава, че имате в рода, хора с леки артритни проблеми и си наследила това и е добре да държиш ръцете си на топло, да посещаваш топли минерални извори като в Сапарева баня и др. Ако имаш възможност и си осигурена е добре да идеш по НОИ на Вършец или друго място където се правят процедури. Поддръжката е доживот с времето започват и други неща да приболяват, но не е страшно това  Hug

Ако искаш пробвай - няколко вечери в малко легенче с доста топла вода и шепа морска сол да си киснеш ръцете. по 20 мин Ако имаш подобрение то проблема е, че са ти намръзнали ръцете в някакъв момент - например си мила със студена вода чинии или си ходила без ръкавици. Може да потърсиш и натуропат за малко помощ със Шуслерови соли, калции и добавки  Peace

# 129
Като съм си мерила Т просто така /обикновено, за да видя дали правилно работи термометъра, че имах съмнения, че не работи/, ми е показвал 36.8-36.9. Това е абсолютно нормално. На сина ми пък е давал в същото време 36.2. Така, че хората сме различни  Simple Smile

# 130
  • някъде
От няколко години от време на време ме болят ставите на пръстите на ръцете и най-вече на показалците. Майка ми е с проблеми от този род, тъй че вероятно е нещо подобно и при мен. И все пак (ако реша да направя) има ли някакви изследвания, с които да се разбере какво е положението?

# 131
Лоренка, според мен получаваш паник атаки. Имаш чувството, че ще умреш. Първата стъпка е да осъзнаеш, че няма да умреш. Щом си ходила на лекар и си здрава, значи няма да ти стане нищо. Като усетиш, че ти става зле първата ти мисъл да е - Еми, получавам паник атака, нищо лошо не може да ми стане, ще я изтърпя. Можеш да вземеш един валидол или да си пийнеш валеряна. Може да дишаш в торба или да си сложиш един ластик на ръката и да се пошляпваш с него. Другия ключов момент по време на паник атака - изчистваш ума от всички емоции. Съсредоточаваш се върху нещо силно рационално - може да играеш някоя игра на телефона, да се гримираш или лакираш, да броиш от 1000 на обратно през 3, да караш таблицата за умножение... Нещо, което ще ти ангажира ума.
После вече трябва да намериш причината, която ги предизвиква. Аз посещавам психолог и ми помага. Освен това - спорт. Адреналинът трябва да се изразходва, а и спорта е идеален за избиване на стреса. Аз лично правя йога за успокоение - помага ми.
Деанксит съм пила, помага ми, но недей да прекаляваш.
Хубаво е да идеш и на ендокринолог да ти пусне едни хормони.

Успех! Hug
Здравейте! Нахлувам в темата, понеже и аз получавам паник атаки от почти 2 години. Иначе не съм хипохондричка. Съветите ви за справяне с паник атаките си чудесни, някои от нещата съм пробвала и работят, други ще опитам тепърва.

# 132
Бел, успех! Да кажа само, че съветите ми ги даде психолог, не че съм много умна и съм открила топлата вода Simple Smile

# 133
Аз не бях точно с ПА, имаше нещо и от тях, но не беше основното. По-скоро имах тревожно-депресивни епизоди. Характерното при ПА е, че човек е сигурен, че умира. Страх го е от това. Мен не ме беше страх, не съм си мислила, че ще умра.
Препоръка, дадена ми от моя психотерапевт за дългосрочно справяне :
На един лист от едната страна се пишат всички положителни черти, случки от живота, всички ценности /не материални разбира се/, които имате и на които се радвате в живота си. На другата страна пишете точно обратното - всичко лошо, негативно, страхове, притеснения и т.н.
Прочитате листа веднъж и после всеки ден четете само първата страница. Задната част на листа НИКОГА да не се обръща  Simple Smile
Only God, устиска ли поне 24 ч да не си мериш Т? Нищо не каза.....
Някой прочете ли линка, който пуснах тук за борба с хипохондрията?

# 134
Бел, успех! Да кажа само, че съветите ми ги даде психолог, не че съм много умна и съм открила топлата вода Simple Smile
Благодаря! Аз също се замислям дали да не се обърна към психолог за помощ. Ходих по други лекари (включително ендокринолог) и всички потвърдиха, че физически съм здрава.

Общи условия

Активация на акаунт