Хипохондрия - за хипохондрички по цвички и техните горкички близки

• 67 887
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Често срещана практика  Crossing Arms
Може и сама да си пуснеш, и готовия резултат да отидеш да го залепиш на някое лекарско чело. На мен, например, също никога не са ми пускани. Последния път си направих обстойни (уж) изследвания, включително на чернодробни ензими, албумин, пикочна киселина, минерали и какво ли още не, и то на СВОЯ глава, защото като отидох при джипито на полагаемия профилактичен за годината тя беше готова да ме отпрати само с едно направление за кръвна захар  ooooh!
Затова сме на тоя хал  #Cussing out

# 541
На 3-5 ден от МЦ ли се пускат хормонални изследвания?И аз на своя глава исках да пусна,ама пропуснах момента и сега още месец ще треперя  Whistling

# 542
тоест вчера ми свърши зацапването
Скрит текст:
( тече ми 3 дни и после оше толкоз зацапва  а и със зацапване ми почва МЦ)
ТА утре може да пусна хормонални така ли ?
и какви да са те ?
 много съм невежа по темата а ме ми се чете че почна ли много ще зацапаря в подробности Simple Smile

# 543
  • Русе
Предполагам хормони на щитовидната жлеза. Нали от там тръгнаха размислите ти. Ако искаш влез в темата за хормоналните изследвания и питай, ако друг тук не потвърди това, което ти казвам.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=926031;topicrefid=20

# 544
Skabiela, с моята дъщеря заради същия проблем обиколихме доста доктори. Пускаха й много изследвания и яко се бях панирала. Това продължи повече от месец, мина от само себе си, казват че е на психична основа. Виж навън как е, отвличай й вниманието. През нощта пишка ли? Ако не-бъди спокойна, че и при вас може би е това. Аз да се оплача напоследък съм кълбо от нерви, непрекъснато се усещам трепереща. Не знам какво да пия, яко съм в депресия. За болести не ми се мисли, но съм в дълбоки размисли как най-хубавите ми години от живота са на привършване и нищо съществено не съм постигнала. Вглъбявайте се във въображаемите болвжки, които по дяволите всеки има, пропускам да живея....

# 545
Обаче нямат проблем да изписват хормони без изследвания. Последната такава рецепта я изхвърлих. Сегашният ми лекар ми пусна първо това.

# 546
Даже не знам пи какъв лекар да отида за хормони .
На ехограф миналата година нямах проблеми с щитовидната .
Женски хормони освен да пусна някои ден ... и после кой да ми ги разчете ,някои компетентен специалист Simple Smile

# 547
Даже не знам пи какъв лекар да отида за хормони .
На ехограф миналата година нямах проблеми с щитовидната .
Женски хормони освен да пусна някои ден ... и после кой да ми ги разчете ,някои компетентен специалист Simple Smile
ендокринолог, гинеколог. ?
Друг е въпроса кой ще се падне.
Четох скоро, че погрешно се взимало кръв за изследване на щитовидната жлеза сутрин.
Жлезата работела между 20.00-22.00 часа. Но не съм наясно много. Thinking

# 548
ел, Сияние от какво се страхувате, че са синките? Сещам се за две три заболявания, но те определено не са с една - две синки. Пробвайте да приемате витамин Ц и рутаскорбин за заздравяване на кръвоносните съдове.   Peace

ella_80, успокой се миличка  Hug Да не си около 40-те? Тогава има една такава наистина грандиозна криза и сериозни опустошителни равносметки. Почни вечер да пиеш Невролаксин или други билкови успокоителни таблетки. Може да си вземеш Алора - течна и по една лъжичка преди сън да пиеш. Доволна съм от Невролаксин на д-р Тошков. Ако щеш валериан или мента-глог-валериан на капки или хапчета. Просто трябва един месец да си упорита с приема дори и като си вече добре. Според моя опит е добре приема да е вечер, за да се отпуснеш и наспиш и така ефекта е двоен. Медитирала ли си някога? А би ли пробвала? Помисли какво би искала от живота - поставяй си малки цели и ги гони. Например - език, нова работа, ново хоби, тренировки, нова приятелка, подробяване на отношенията със половинката, ако щеш намиране на любовник  Flutter, пътешествие, връщане към места от младините или опитване на нещо ново или връщане към старо. Жовота е река - мислиш си докато е още слабо поточе, че ще овладееш как се кара лодката и в средата на живота си ще си добър и признат гребец, ще си постигнал много и ще се радваш на живота си. Ама на 40 се обръщаш и разбираш, че живота ти е посредствен. Най-голямото постижение е детето/децата, а да ражда все пак може всеки. Осъзнаваш, че си превалил най-хубавите си години и няма да постигнеш имагинерния образ на делова и реализирала се жена. Често НИЩО в живота не е както ти се иска. Само, че сега имаш невероятната възможност и способност да притихнеш, да решиш какво искаш и да се прицелиш. Давай момиче! Забавлявай се в тоя шибан живот  Hug

# 549
 the Дорис кефиш ме максимално ! smile3525
за всяка болка имаш лек Simple Smile
супер  newsm18

# 550
  • Русе
Благодаря, Дорис! Толкова си изчерпателна и позитивна винаги. Да се чуди човек какво правиш при нас хипохондрясалите  Mr. Green
Аз Рутаскорбин пих в продължение на 3 месеца, спрях го миналия. Сега съм си дала почивка. Но след колко време мога да почна да го пия пак?

# 551
Едва ли пиеш рутаскорбин на своя глава толкова дълго време. Предполагам ти е назначен от лекар.
Кога са последните чернодробни изследвания? А кръвните изследвания какво показват?

Имаш ли изследване на калции и как си със щитовидната жлеза?

Я да видим колко от нас пият витамин Д? Предполагам повечето дето сме психясали на тема РАК си капят по някоя и друга капка дето сварят Simple Smile

# 552
Дорис, само това не съм се сетила да пия.😂

# 553
  • Русе
Ти сега ме уплаши, Дорис. Пих го толкова време по препоръка на аптекар, но не и на лекар, като си правех почивка от 10 дни между приемите. Т.е. взимам си 1 кутия, изпивам я, почивам 10 дни, после пак. Значи съм изпила общо 3 кутии. И така до миналия месец когато си направих изследванията. АСАТ - 30(при реф.37), АЛАТ - 19(при реф.41) е резултатът от чернодробните. Калций нямам пускан. Щитовидната не ми е изследвана, нямам си на идея как съм с нея.
Прекалила ли съм?  

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 09:34 от el_

# 554
Аз не мога повече с тази хипохондрия. Не се живее така. Нуждая се от спешно лечение било то медикаментозно, било психотерапевтично. Сутринта се събудих с кашлица и леки налепи по сливиците. А не ме боли фаринкса. Побърках се, изпуснах на личната смяната и съвсем откачих и пак антибиотик си назначих . Оспамокс 1000мг. Не мога така да живея от най малкото и с лекарства да се тъпча. Започна да ми се гади. Тия дни съм все с паник атаки. Сега пак откачам на тема температура. А имам за днес доста неща да върша. Имаме излизане с детето. Не мога да разбера как около мен все пушачи и никой не е с кашлица през месец. Много ми се иска пак да ги откажа, но все се каня и нищо не правя по въпроса. Веднага включвам на мисълта, че занижения ми имунитет е от СПИН. Наистина не издържам вече. Не мога в постоянен страх от болести да живея. Не може всяко покашляне или налепче да ме срива.

Моля Ви, дайте ми някакъв съвет какво да правя за напред. Не съм полезна на никой в това състояние. Вредя на детето си. А искам да живея. Много ме е страх от смъртта.

Общи условия

Активация на акаунт