Хипохондрия - за хипохондрички по цвички и техните горкички близки

• 67 886
  • 762
  •   1
Отговори
# 555

Кими, искам да те успокоя  Hug
Като се знам и аз каква съм филматорка.
Когато преди години пиех антибиотици, с тази разлика, че ми бяха предписвани, всеки месец, дори по 3-4 съм пила. Проблема ми се задълбочаваше. Реших и ги спрях, но се появи после друг проблем.  ooooh!
Опитай да не пиеш антибиотици така. Не помагат.
Защо не пробваш с отвара от листа от малина или къпина за гърлото. Прочети в нета.
Дорис ще излезе напълно права / досега не го осъзнавах/, че съзнанието ни ТЪРСИ за какво да се тревожи.
Не е хубаво, не е правилно, трудно се преодолява, но Силата е в нас! Сигурно ще имаш и ти, и аз още такива пристъпи. Не знам защо сме устроени така?
Прегръдка  Hug

# 556
  • Русе
И аз да се включа да те успокоя, но пух (пък и Дорис) са много прави - съзнанието ни търси с какво да си запълва времето. Може би заради лабилна психика, може би заради чувствителност, а може би просто от липса на работа, но ето че скачаме към собственоръчно поставените диагнози. А може би така бягаме от нещо? Знам ли и аз вече...
Но съм се чувствала по абсолютно същия начин. Съвсем наскоро при това. И отидох на психотерапевт. Изписа ми транквилант - щял да ми помогне. Е, не го пих, не съм съгласна, че хапчето ще излекува положението. Може временно да тушира, но не и завинаги.
И аз съм с дразнене в гърлото в момента. А не пуша. Моят мъж се съдира да ги дърпа, един път не съм го чула да се оплаква от гърлобол, а аз от началото на годината не помня колко пъти вече си ме понаболява. Само че знай едно - антибиотиците не са панацея, с тях трябва да боравят наистина компетентните. Едно лекарство може да е много добро, но когато не е предписано правилно наместо ползи носи вреди.  Установих го едва когато след неколкократни курса на лечение с АБ все си ходех с оплакванията. Накрая, за мое учудване, се оправих от чайове - всякакви, по 3-4 на ден. А до тогава си мислех, че само антибиотикът е в състояние да излекува възпаленото ми гърло.
Не ме разбирай и погрешно - не отричам ползите му, но нищо не губиш да опиташ и алтернативен метод.  Hug

# 557
Кими, недей да взимаш веднага антибиотик, изобщо не е нужно. Опитвай първо с хранителни добавки - ехинацея, коластра, вит. С.

# 558
Пих вече една доза. Страха ме победи и тоя път. Септември след рождения ми ден съм намислила да ги отказвам пак цигарите / сега на на ум си мисля ако доживея до тогава/. То нямам гърлобол, но тия налепчета ме притесняват и кашлицата най вече. Взела съм възможно най лекия антибиотик. Така ме е страх, та се чудя довечера дали на дежурен кабинет да не ида. Ама ще ми се изсмея, че за глупости отивам. То даже не ме болят сливиците, но може да е началото на ангината. Кашлицата ме притеснява. Защо през месец съм с кашлица ? А пуша леки цигари и не повече от 10-12 на ден.

# 559
Кими, възможно ли е да е от въздуха, алергия, прахови частици, работа, препарат, козметика, от марката цигари, знае ли човек какво им слагат и на тях? Знам ли.
Едни организми имат едно слабо място, други- друго слабо място. На всеки му се отключва нещо в даден момент.
Да си сменяла местоживеенето през годините.
Опитай без антибиотик.

# 560
kimmy, ти пушиш и то не малко 10-15 цигари са си доста цигари и е напълно нормално да кашляш. Повечето пушачи кашлят. И нищичко им няма, но дробовете реагират на влизащия дим и натрупания катран. Антибиотика е напълно излишен. Относно налепите - имам сериозни съмнения, че са напели, а просто петънца по сливиците, което е нормално да имаме.

Ангина се констатира при Т над 38 градуса, силно червено гърло и обилни налепи. Другото си е просто гърлобол.

Виж, изгради си система значи при съмнения, че си болна започваш:
1 фронтова линия - чай с мед, ехинацея, леки смучещи таблетки, витамини, шуслерови соли, осцилококциум, инфлуцид.
Ако се влоши започваш 2 фронтова линия - по-сериозни смучещи таблетки като Трахизан /има антибиотик/, ударна доза витамон Ц, парацетам  ако щеш.
И АКО НЕ МИНАВА след 4 дена отиваш на лекар, който да прецени дали да изпише антибиотик.

Антибиотика не лекува всичко, а така просто самоизписан съвсем. Той лекува бактериална инфекция, която се е наслагала след възпаление, което не сме успели да  овладеем. Така, че да се ппочне с антибиотик е напълно нелечебно. Все пак е АНТИ БИОТИК /протов живота/.

# 561
Относно нашата тревожност - има центрове в мозъка, които предизвикват тревожност. Не го знам всичките, но един такъв е при недостиг на прогестерон. Центъра реагира и сме тревожни, ослушващи се като сърни в тръстика. А животът не е песен и лесно може да намерим за какво да се тревожим - я децата, я къщата, я работата, я домашния питомник наречен "съпружие".

Същото е и с депресиите.

Обърнете внимание кога и в коя част на цикъла откачате с хипохондричните мисли. Аз след овулация съм просто пълна хахавела  Crazy Все се опитпвам и вглеждам във себе си и в детето със страх.

Ето сега пак ме сърби зърното и ми потънаха гемиите с мисли за страхотии.

# 562
Дорисче, я по-подробно за прогестрона, ако обичаш. Аз съм с ПКЯ, липсващи цикли и депресия и силна тревожност. Не съм го изследвала, защото нали се изследва след доказана овулация, а аз нямам твърде. Последния ми цикъл преди депресията беше предизвикан с Дуфастон, който според мен (може и да бъркам) направо ме тласна натам, защото се чувствах полудяла от него. След това изпаднах в депресия и цикъла ми изчезна. Сега вече съм добре и цикъла ми се появи (след 4 месеца, от само себе си, даже май и овулация имаше)  newsm78 От половите хормони съм изследвала само андрогени и са ок. ЩЖ и тя е добре. Знаеш колко обясняват лекарите, та ще се радвам, ако споделиш някаква информация по темата.

# 563
Ами не съм съвсем сигурна, но последната гинеколожка обясняваше именно за този център в мозъка, който при недостига на прогестерон реагира с тревожност и депресии. Нейносто обяснение някак бе парченцето оъ пъзела, който  напасна при мен и обясни защо се чувствам така. И нещата хич не са прости - ако приемаме прогестерон не се подобрява състоянието ни. Определено липсата или наличието на овулация оказва влияние върху психическото ми състояние, както и целият ми хормонален фон, макар да е в рамките е някак леко бъгнат ..

Ти как се чувстваш от противозачатъни например. При мен настава ВЕЛИКАТА ДЕПРЕСИЯ.

И това с прогестерона е само пример - проблемите с инсулина инат същото отражение, както и някой от хормоните на щитовидната жлеза. Понякога си мисля, че много от самоубийците са имали хормонални проблеми и нищо общо с реалните житейски проблеми.

# 564
Интересното е, че противозачатъчни съм пила с години и никога не съм имала проблем  newsm78 Само Дуфастона ме трясна яко. Дори когато ходих пак при гинеколога ми заради изчезналия цикъл и казах, че имам депресия и пия АД каза "О, не никакви хормони при това положение!" ЩЖ следя редовно. ИР нямам. За мен има взаимовръзка, защото таймингът на двете събития абсолютно съвпада. Има и психологически момент де, аз яко се бях филмирала и си помогнах доста да се докарам до тоя хал. Но вече съм добре, реших, че не мога да го мисля. Не е живото застрашаващо, нищо не мога да направя, за да го променя, ще си живея живота...

# 565
А кортизола как е?

При мен е висок. Имам ИР + ПКЯ. Не ми понася обаче метформина.

Алечка, а овулация имаш ли? Ония изследвания за започнала критическа прави ли?
Инофолик пила ли си? Много добре се чувствах психчески с Агнес, но сега съм на други билкови подпомагащи овулацията и хормоните.

# 566
Дорисче, не съм изследвала кортизол. Как и кога се пуска?
Аз съм на 29, тепърва ще работим за деца... По принцип планът беше да направим лека стимулация и да следим как ще реагират яйчниците. После планът се обърка, депресия, АД... В момента съм в процес на спиране на АД. После съм решила да си дам няколко месеца почивка без лекари и следенки. До миналия юни бях на противозачатъчни, след това сякаш имах овулация по симптоми, но не съм я следила, защото не ми беше приоритет. Сега, когато мисля, че беше последната, бяхме на почивка и нямаше как да отида да ме погледнат. Ще видим какви ще ги натворя в следващите месеци. Честно казано искам да си отговоря на въпроса какво предизвика депресията и как да не се случи отново, защото беше кошмар. После бебета... Иначе пия МВИ, фолиева, комбинирани витамини за жени (А, Е и разни други). Инофолик пих за малко, но бях несериозна. Мисля след АД и него да включа...
Гледам да не задълбавам, защото ужасно ме е страх да не се върна в кошмарът от преди месеци...

# 567
Разкажи ми повече какво стана? Как започна и протече при теб депресията? Как се повлия от АД?  action032

Мисля си, че е добре да си следиш овулацията. Така ще разбереш дали психичното ти състояние е свързано с хормоните или нещата са по-различни. Не е трудно - сутрин, като се събудиш и преди да станеш си мериш Т в дупето  Blush и си записваш стойностите. Така и за евентуалната бременост ще си наясно кога и какво да планирате  Hug

Хубаво е, че сте решили да се посъвземеш и тогава да бременееш. Аз бях в депресия цялата бременост Sad

# 568
Дорисче, благодаря ти, че те има  Hug Ще ти пиша на ЛС да не занимаваме и другите.

# 569
  • Варна
Хелоооу,дами Hug
Да се включа и аз за ангиноте,понеже съм стара пушка и винаги по това време имам...
Ангината може да е микотична,има бели налепи,има болка но няма висока Т ( биопарокса върши идеана работа.Трахизана няма АБ има лидокаин и хлорхексидин.
Аз пък имам от онези гадни бели топчета в каверните на сливиците,боли ме много докато успея да ги изкарам ,ама нямам голям избор.
За гърлобола препоръчвам чяй от лайка с настърган пресен джинджифил

И да ви кажа ,детенце чувствително се подобри,даже започна да се храни.Сега сме на имуностимулатори един месец,странното обаче е ,че педиатърката не иска втора влагалищния проба ....ми тя как аджеба разбра че гадовете се изтрепани newsm78

Общи условия

Активация на акаунт