Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 144
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!
Гадене и усещането,че все едно нещо е спряло и не мога да го преглътна.

Личната ми изписа Талцид,Цинарикс и Лансопрол,вземам ги от 4-5 дни.Резултат
кой знае какъв няма....

# 466
Здравейте!
Гадене и усещането,че все едно нещо е спряло и не мога да го преглътна.

Личната ми изписа Талцид,Цинарикс и Лансопрол,вземам ги от 4-5 дни.Резултат
кой знае какъв няма....

Да нямаш неприятности и нервно напрежение?

Почети за Глобус Хистерикус  Peace

# 467
Благодаря! Simple Smile
Трета год съм в менопауза....може би....знам ли?

# 468
Благодаря! Simple Smile
Трета год съм в менопауза....може би....знам ли?

Имаш ли проблеми от това?

# 469
Доскоро само някои от обичайните симптоми горещи вълни-не много често,качих килограми,спя по-малко от преди,търпеше се.Сега с това гадене вече ми дойде в повече.

# 470
  • Mediterraneo
Изписват Зинат превантивно при ухапване от кърлеж  Shocked Shocked Shocked Отделно- независимо от АБ винаги може да се разболееш от нещо друго, да се наложи втора вирусна инфекция или да се получи бактериална такава, която не се покрива от въпросния АБ. Децата на фона на АБ са правили пневмонии.

За протриването- аз пък с един широк панталон онзи ден на работа се скопосах. Че и се бях обезкосмявала, че и след басейн, ужас, ужас. Вечерта едва ходех. Намазах се със Судокрем само веднъж и до сутринта всичко беше ок!

Уинд, и аз съм така. Имам дерматит на нервна почва, както и слънчева алергия. Като се съблека след зимата първите 2-3 пъти по къси ръкави, ръцете започват да сърбят ужасно, почервеняват, стават грапави и на места се подуват. Дерматитът ми се проявява точно както си описала- нищо по кожата, едно почесване и става ад. Мажа с някакъв крем и гледам да не се чеша, щото и рани съм си правила.

# 471
Изписват Зинат превантивно при ухапване от кърлеж  Shocked Shocked Shocked

Аз нищо не разбирам от антибиотици, но какъв е проблемът със "Зинат"? В листовката пише, че е за "лечение на ранни прояви на Лаймска болест и последваща профилактика на късни прояви на заболяването при възрастни и деца над 12 години". Може би затова го е изписала докторката. Иначе беше доста дръпната и груба, държанието и' бе под всякаква критика. Naughty Освен това ни посрещна с думите "Ама тука нали знаете, че се плаща?" (това в "Пирогов"...). Е, не платихме в края на краищата, защото кърлеж нямаше...

# 472
От вчера имам чувството че има нещо развалено в стомаха ми. Вчера съм яла една закуска, шницел с пюре, малко пица и шоколад. Днес съм яла само останалата от вчера пица. Пия много вода, нямам повръщане, гадене, диария. Не съм ходила до тоалетната, предполагам заради сухата храна,но нямах време за друго. Много ми е подут стомаха и от време На време се оригам и имам чувството че нещо е за гнило в стомаха. Дали активен въглен ще ли помогне? Отделно  от едно известно време след като се нахраня, при повечето хранения, започва да ми гори хранопровода и пия ранитидин. По принцип имам гастрит и от време на време ми се появява това горене, но досега никога с това  гадно усещане в устата или носоглътката.

# 473
  • Варна

Уинд, и аз съм така. Имам дерматит на нервна почва, както и слънчева алергия. Като се съблека след зимата първите 2-3 пъти по къси ръкави, ръцете започват да сърбят ужасно, почервеняват, стават грапави и на места се подуват. Дерматитът ми се проявява точно както си описала- нищо по кожата, едно почесване и става ад. Мажа с някакъв крем и гледам да не се чеша, щото и рани съм си правила.

Тази гадория я имам и аз.Кожния преди няколко години заяви нерводермит.Ужас е.През деня се контролирам,но вечер не винаги успявам.Сега съм си харесала едно място отзад на прасеца и така го драпам,до кръв  Confused

# 474
  • Sofia
Когато бях с такива сърбежи съм пила чай от коприва,листа от малина,къпина,горска ягода,облекчаваха ми сърбежите.

# 475
  • София
Благодаря, ще й кажа. Иначе останилте й изследвания са в норма.
Аз й видях обрива, освен че става като нахапано от комар, прилича и на копривна треска.

# 476
Аз й видях обрива, освен че става като нахапано от комар, прилича и на копривна треска.

Това тогава е уртикария, а не дерматит.
Обикновено е на нервана почва. Има добро лечение  Peace

# 477
  • София
Точно такъв е обривът!!!!

# 478
Точно такъв е обривът!!!!

Уртикарията се появява при стрес.

Но може да се дължи на препарати за мазане, къпане или пране. Рядко е алергична компонента към храна. Мисля, че главен виновник е яйцето, но не се изключват и други.

Пият се противоалергични препарати в продължение на седмица - до месец /говоря за един препарат, а не за малък тир с лекарсва Crazy/.

При обострено състояние се налагат с хладен компрес или се натриват с бучка лед. Някой ползват оцет или лимон. Добър домашен ябълков оцет, казват че помага  Wink

# 479
  • Prague Czech Republic

Това тогава е уртикария, а не дерматит.
Обикновено е на нервана почва. Има добро лечение  Peace

Имам същия обрив в момента!  При мен е на алергична основа, След кото ям зеле и се обривамммм  Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт