Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 382
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Кои тестове / показатели са показателни за черния дроб (след хилядите лекарства и junk food-ове)?
ALAT, ASAT  и GGT

# 676
Получени чрез.....(кръв от вена)?
Дали са част от ПКК?

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 14:29 от Damarcus

# 677
  • София
Получени чрез.....(кръв от вена)?
Да

# 678
ASAT - 3,00 лв.
ALAT - 3,00 лв.
gGTP - 3,00 лв.

Това ли е?

# 679
  • някъде
Познавам пушачи с бели зъби, както и непушачи с жълти.
Моите не са бели(не пуша от 11 години), пия по 1-2 кафета, но откакто наблегнах на чая преди няколко години и емайла ми пожълтя. Зъбен камък нямам и не съм имала, всяка година правя по 1-2 зъба и отделно венците ми не са много добре. Питала съм зъболекарката ми за избелване, но тя не го одобрява- съсипва зъбите, а и казва че и от самата слюнка на човек зависи цвета.

# 680
  • при морето
Здравейте,
ето какъв е моят проблем-преди 5-6дни при опит да убия една пеперуда тъпа на тавана залитнах и паднах от табуретката,на лявата си длан,върху мраморен под.Съвсем логично поду се веднага и първия ден пръстите ми стояха изкривени навътре,не можех изобщо да ги помръдна.Беше петък вечерта и съответно не можах да направя рентг. сн. Но съм чела и чувала от познати,че ако има счупено,болката е нетърпима.Аз започнах отначало със студени компреси около дланта и по-нагоре,мъжа ми ги сменяше като изсъхне кърпичката.На другия ден,в неделя,купихме риванол и постоянно го сменяме компреса.Започнах да изправям пръстите,но кожата ми посиня,вчера,а днес е лилава,нямам сили в пръстите никакви-една вода от диспенсера не мога да си налея..,Възможно ли е да има много хематоми и от това да боли така,с какво друго мога да облекча болката и колко време ще продължи  още?мНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА ЗА ВСЕКИ ОТГОВОР!

# 681
Здравейте,
ето какъв е моят проблем-преди 5-6дни при опит да убия една пеперуда тъпа на тавана залитнах и паднах от табуретката,на лявата си длан,върху мраморен под.Съвсем логично поду се веднага и първия ден пръстите ми стояха изкривени навътре,не можех изобщо да ги помръдна.Беше петък вечерта и съответно не можах да направя рентг. сн. Но съм чела и чувала от познати,че ако има счупено,болката е нетърпима.Аз започнах отначало със студени компреси около дланта и по-нагоре,мъжа ми ги сменяше като изсъхне кърпичката.На другия ден,в неделя,купихме риванол и постоянно го сменяме компреса.Започнах да изправям пръстите,но кожата ми посиня,вчера,а днес е лилава,нямам сили в пръстите никакви-една вода от диспенсера не мога да си налея..,Възможно ли е да има много хематоми и от това да боли така,с какво друго мога да облекча болката и колко време ще продължи  още?мНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА ЗА ВСЕКИ ОТГОВОР!

Ами само едно ще ти кажа. Познавам две жени, които не знаеха, че имат счупени костици в стъпалото. Болката не е била нетърпима.

# 682
  • Sofia
Отиди на лекар.
Ударено,натъртено и посиняло също боли,но може да има и някоя счупена костица...

# 683
  • ...на безопасно
Със счупени костици на свода на стъпалото си ходих насам-натам.
Естествено подуто, болезнено и трудно стъпвах, но си ходех на работа.
Иди на лекар. Не е ОК да са ти неподвижни пръстите.

# 684
  • на острова на мечтите
Със счупени костици на свода на стъпалото си ходих насам-натам.
Естествено подуто, болезнено и трудно стъпвах, но си ходех на работа.
Иди на лекар. Не е ОК да са ти неподвижни пръстите.
поддържам Peace при счупено се подуване и посинява крайника.  Аз съм чупила пръст на крак и глезен. Боля ме повече ,когато си бях изпълчила глезена години  преди да го счупя.
Диди, браво на твоята зъболекарка. Зъбите променят цвета си с напредването на възрастта и е много комично,когато хора в напреднала възраст се усмихнат със снежно бели зъби Mr. Green Веднага се разбира,че не са натурални.

# 685
  • София
.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 10:50 от КАРЧЕВА

# 686
Аз не знам нищо по въпроса, но предвид информацията, която имаш не бих рискувала. Познавам жена, която имаше херпес зостер на главата и 6 месеца не й даваха да гледа ТВ, да чете, да плете, да шофира. Отделно съм чувала, че болките са страшни. Не може ли да се извиниш и да се видите друг път? Ако можеш недей рискува!

# 687
  • София
.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 10:50 от КАРЧЕВА

# 688
Всъщност херпес зостер вътре в тялото изглежда така, както изглежда отвън. Това ми каза едно време една мила аптекарка, Господ здраве да й дава, защото помогна на майка ми! Тя каза също и, че големи хора плачат като малки деца от тоя херпес.
Та пак казвам - аз лично не бих рискувала. То принципно всичко е възможно и може без да знаете да контактувате с болен от варицела. Но аз си имам една приказка "ако можем, защо да не намалим рисковете".

# 689
  • София
.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 10:51 от КАРЧЕВА

Общи условия

Активация на акаунт