Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 373
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ами аз си пиех и витамини и ядях хубава храна, но не знам защо така се получи Simple Smile

# 661
Кариесите се предизвикват от консервантите, подобрителите и т.н. в храната. Бях чела, че в средата на 19 век ескимосите и инуитите, които са ядяли типичната за тях рибна диета честотата на кариесите била 0,1%, а тези които са се хранели и със западняшка храна, са имали доста кариеси. Та смятайте, храната от 19 век е имала много по-малко консерванти и пак е предизвиквала кариеси, та какво остава за днешната храна, бъкана с химия, тя направо е убиец на зъби

# 662
Абе аз съм на години и не мисля, че е от консервантите.
До структура на костта е.
Обаче газираното много вреди и води до кариеси.
Това вече не го оспорвам.
Дъщеря ми от повече от година не пие газирано и зъболекарката веднага забеляза.
Иначе и тя бързо образуваше кариеси.

# 663
  • Mediterraneo
И двете деца не пият газирано, а имат много кариеси. Мият зъби редовно, както и редовно посещават стоматолог. Друго няма какво да направя. Носят моя лош ген.

# 664
  • на острова на мечтите
Днес попаднах на едно здравословно предаване и точно там обясняваха, че глюкозата(glicogeno)  е тази съставка,която предизвиква кариеси.  Естествено си има и генетична предпоставка Crossing Arms

# 665
Да, за сладкото спор няма.

# 666
Значи това е разковничето, аз сладко не обичам, газирано също, но през бременността ми се хапваше сладко Simple Smile

# 667
  • София
Предишната ми зъболекарка пък твърдеше,че цигарите нямат общо с кариесите,нито пък сладкото Thinking
Аз по време на бремеността ,учудващо нямах болки и кариеси /освен една паднала пломба,която в крайна сметка ,стана коронка/

Само да питам Аспирина на какво вреди и кое товари ,всъщност Упсарин?

# 668
Аспиринът дразни силно стомашната и чревната лигавица. Всяка химия влияе и минава през черния дроб.

Иначе е много полезен.  Peace

Знаете ли, че намалява 60% риска от инфаркт? А че намалява с 40% риска от рак на гърдата? И май бе още толкова риска от рак на дебелото черво? Хубаво е да се пие аспирин, стига стомаха да е здрав иначе може да направи язва.

# 669
Според мен цигарите вляят, до сега не съм видяла пушач с хубави зъби...най малкото са жълти!

# 670
  • оттам, откъдето започва България
А според мен всеки си има индивидуален нюанс на зъбите. Има много хора, които не пушат, но не са с бели зъби.

# 671
Да моите също не са изкрящо бели....но цигарите вредят, на внцуте също!

# 672
Цветът е различен по принцип, но пушенето със сигурност води до допълнително пожълтяване.
За венците също е зле, мисля, че и зъбен камък се образува повече.

# 673
Не само пушенето сменя цвета. Вино, кафе, сокове от неща, които боядисват (като червено цвекло) - все променят цвета на зъбите.

# 674
Кои тестове / показатели са показателни за черния дроб (след хилядите лекарства и junk food-ове)?

Общи условия

Активация на акаунт