Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 281
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • някъде
От няколко (около 5-6дни) ме боли лявата гърда над зърното нагоре, като легна се усеща че е някак твърда отгоре. Последният ми цикъл беше на 12-13 март. И друг път са ме поболвали около овулация или цикъл. А и ми се струват малко подути и наедрели и двете  Thinking да чакам да отмине или да ходя на лекар?
И другият въпрос- възможно ли е да има гъбички или някоя бактерия вагинално, но без да има сърбеж или други неразположения? Също от няколко дни се виждат едни парченца от вътре, но нямам дискомфорт.  Thinking

# 91
От няколко (около 5-6дни) ме боли лявата гърда над зърното нагоре, като легна се усеща че е някак твърда отгоре. Последният ми цикъл беше на 12-13 март. И друг път са ме поболвали около овулация или цикъл. А и ми се струват малко подути и наедрели и двете  Thinking да чакам да отмине или да ходя на лекар?
И другият въпрос- възможно ли е да има гъбички или някоя бактерия вагинално, но без да има сърбеж или други неразположения? Също от няколко дни се виждат едни парченца от вътре, но нямам дискомфорт.  Thinking
Да, наличието на парцали е признак за инфекция....за гърдата иди да се успокоиш.....

# 92
Здравейте, майка ми получи алергия снощи може би хранителна, предполагам от хлебче с гуада.Биха и урбазон, днес към обяд пак е получила обрив и пак са и били урбазон и калции.С какво може да се храни сега и как да процедираме.Наясно сме , че сега следва диета без млечни, месо  , зеленчуци и плодове от пазара и всичко пакетирано сладко и солено.Сега пие талерт, но получи неразположение от него.Моля за мнение?

Майка Ви трябва да се храни все едно е на село и няма магазин - всякаква готвена храна е ок. Внимателно с подправките. Картофи, ориз, супички. Защо изкл'чвате месото? Добре пилешкото махнете, но свинското въобще не е алргизиращо. Или пуешкото например. За агнешко пък не съм чувала някой да дава алергия. Същото е и с зеленчужите. Добре е да избягвате вносни зеленчуци и такива извън сезона, но като цяло ... ако махнете цитрусите, морковите, ягодите и доматите то другите можете да си ги хапва. 

Повечето реакции които хората правят е към соята.
Помислете за кръстосана реакция на лекарства - например ако пие лекарства за кръвно и нещо друго.

Благодаря за отговора и съветите Simple Smile

# 93
  • София
Здравейте!

Правих си профилактични изследвания,всичко е в норма с изключение на:

Пикочна киселина-352 /142-339/
Билирубин общ-18 /до 21/
Билирубин директен-6.34 /до 6/

Много съм притеснена,незнам на какъв преглед трябва да отида или първо до личната лекарка,ако някой се е сблъсквал с такива показатели ще се радвам да сподели,каквото знае.

# 94
Кога е най-удачно да се премахне полип във влагалището?
Лекарката ми каза, но толкова бях притеснена, че не помня  Embarassed
- два-три дена след начало на цикъла
или
- два-три дена след края му  newsm78
И още един въпрос  - какво мислите за венозната упойка? Как действа? Удачна ли е в такъв оперативен случай?

# 95
Относно полипа, в първият чист ден, т.к. 2 пъти ми махаха, и помня. А в такъв случай не помня упойката, пълна беше, ама как са ми я слагали не знам, нищо не помня от упойката. Но пък абсурд с местна упойка при такива манипулации.

# 96
Възможно ли е от синузит да се получава силно стягане в тила?

# 97
  • Sofia
Здравейте!

Правих си профилактични изследвания,всичко е в норма с изключение на:

Пикочна киселина-352 /142-339/
Билирубин общ-18 /до 21/
Билирубин директен-6.34 /до 6/

Много съм притеснена,незнам на какъв преглед трябва да отида или първо до личната лекарка,ако някой се е сблъсквал с такива показатели ще се радвам да сподели,каквото знае.
И аз дълги години имах завишена пикочна к-на,над 500-600.
Преди година ми махнаха жлъчката и вече ми е в норма.Не знам дали от нея ми е била повишена....А билирубина май беше свързан с бъбреците Thinking

# 98
  • Mediterraneo
....А билирубина май беше свързан с бъбреците Thinking
Всъщност и той е свързан с жлъчката.

# 99
  • Sofia
Може,забравила съм Rolling Eyes

ninkata80 ,не е много повишена стойността на директния,малко отклонение има...да не си имала криза Thinking

# 100
  • София
Не,не съм имала никога криза и каквито и да е оплаквания в тази област.Последните дни се хранех много малко че пак ме беше хванала хипохондрията и тревожното разстройство,които си ги имам и съответно  свалих 2 кг.,та незнам дали това има отношение към резултатите от изследването.

# 101
ninkata80, най-вероятно имаш пясък в жлъчката или превита такава. Вс епак е редно да покажеш резултатите на личната и след това да те види специалист на ехограф на вътрешни органи.

Заповядай в темата за хипохондрички по цвички, може да сме ти упора  Hug

Капитан Морган, не бих се доверила и успокоила ако някой във форум ми каже, че му се е случвало. Редно е да се направи консултация и изследвания. Глава е това, някак без нея няма да е пълноценен живота  Laughing

Д и д и, ако до сега си нямала такива оплаквания в гърдата е хубаво да се прегледаш при мамолог. Кога ти е поледната контрола? Мамография?

# 102
  • някъде
Два пъти съм ходила - първият път 2007 и вторият 2013г.
Сега не ги усещам надути и я няма болката, а само като легна са някак твърди от горната страна.

# 103
Стелките за паднал свод имат ли нещо специфично или са стандартни? И задължително ли е да имаш и специални обувки или може на всякакви да се сложат?

# 104
  • София
Има два вида паднал свод- напречен и надлъжен и стелките са различни според това.

Общи условия

Активация на акаунт