Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 163
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Дъщеря ми /26г./ има обрив по лицето,отстрани на бузите...дребни пъпки,някои пълни с течност.
Маже се с Адвантан,взима и хомеопатично,но вече 4-ти ден почти няма промяна...
Какво друго да приема,трябва ли да е на диета?

Да пробва да се обтрие с памук с вода с разтворена сода бикарбонат.

# 256
Здравейте!Днес ми е втори ден без абсолютно никакъв глас.Случва се от време на време,но сега изобщо пък никакъв звук не издавам.Вчера цял ден смуках Хомеовокс,компреси,моркови-нищо.Днес от сутринта съм на Исла Минт,преди ми помагаше,но сега....не.Чай,лукчета,мед и нищо.Моля ви ако се сещате за нещо друго,помагайте Simple Smile
при мен е професионално заболяване да ми се губи гласа. Преди няколко години ми констатираха възел на гласните струни. Аз лекувам така:изстивам един лимон в чаша , после наливам директно в гърлото. Не поглъщам веднага , а оставям сокът да престои няколко мига там на входа на гърлото и преглъщам. После пия малко топла вода. При мен подобрението е почти веднага.
Само това не пробвах май,а купих лимоните.Чак на 4 ден се появи малко глас.Толкова зле не съм била.Правих си 1/2 с.л. анасон в 200мл.вода варене-15 мин.После добавих 2 с. л. мед и половин с.л. коняк.В нета намерих рецептата и мисля,че това помогна.

# 257
  • на острова на мечтите
Дъщеря ми /26г./ има обрив по лицето,отстрани на бузите...дребни пъпки,някои пълни с течност.
Маже се с Адвантан,взима и хомеопатично,но вече 4-ти ден почти няма промяна...
Какво друго да приема,трябва ли да е на диета?
Пробвай с отвара от смрадлика, но пазете очите, така че обтривайте с напоен памук.

# 258
Здравейте,
Имам/имах проблеми с венците и зъболекарката ми препоръча да използвам Parodontax, за спиране на кървенето. Много съм доволна от резултата, но имам чувството, че тази паста ми оцвети зъбите, получиха ми се някакви петна, даже ми се струва, че и пломбите ми не са вече бели, а жълтеят....

Случвало ли се е нещо такова на някой, или си въобразявам? Следващата седмица ще се посъветвам със зъболекарката ми, а дотогава какво ще кажете?

# 259
След колко часа от първи прием на АБ Зимата 500 би трябвало да започне да се усеща леко подобрение на симптомите?

# 260
След колко часа от първи прием на АБ Зимата 500 би трябвало да започне да се усеща леко подобрение на симптомите?
След три приема, поне при мен е така....ако до 72 час няма никакво подобрение пък антибиотикът не е точния !

# 261
  • Mediterraneo
В момента лекуваме отит на малката ми дъщеря със Зинат 250 мг. Подейства буквално от първия прием. До 72 часа, ако няма подобрение, АБ не е точен. Или поне дозата му.

# 262
  • ...на безопасно
За две денонощия ефекта се забелязва, ако е правилният.

# 263
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте,
Имам/имах проблеми с венците и зъболекарката ми препоръча да използвам Parodontax, за спиране на кървенето. Много съм доволна от резултата, но имам чувството, че тази паста ми оцвети зъбите, получиха ми се някакви петна, даже ми се струва, че и пломбите ми не са вече бели, а жълтеят....

Случвало ли се е нещо такова на някой, или си въобразявам? Следващата седмица ще се посъветвам със зъболекарката ми, а дотогава какво ще кажете?
Това е любимата ми паста. Ползвам само тази без флуорид: https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0 … LJo6HNFK_7U5eM%3A Другите видове не съм ги пробвала. От около 2 години я ползвам, като от време на време се мия и с друга паста за зъби. Не съм забелязала промяна в цвета на зъбите ми, но и аз слагам много малко паста, колкото грахово зърно. Само веднъж ми се получи оцветяване, но то беше от вода за уста, която бях пропуснала да разреждам, мисля че беше или Пародонтакс или Елудрил. За спиране на кървенето пробвай сутрин да се жабуриш с шарлан или зехтин. Ефекта е невероятен.

# 264
Благодаря за отговорите. Наистина след първия прием който беше вчера в 17,00 днес сутрин вече има добър ефект.

# 265
Здравейте, не съм сигурна дали въпроса ми е за тук... Синът ми е със стрептококова инфекция на гърлото, а бебето ни е едва на 1месец. Оказва се, че той е с инфекция от близо две седмици и ние не сме знаели. Вчера ни съобщиха резултата от лаболаторията, а преди това, на прегледа, лекарят ни каза че няма стрептокок според моменталния тест на място. Притеснявам се за бебето. Чудя се какво да направя - тя си е с обрив, но обривите са нормални за първите 2месеца, температура няма, яде.. Все пак се тревожа и се чудя дали да не я заведа на лекар, но те какво биха направили за да истановят има или няма стрептококи с бебе на 1месец?

# 266
S.aureus ли има баткото?

около 50% от населението е нормален и постоянен преносител на златен стрептокок. Ако няма чести гърлоболи не се счита за проблем.  Лечението при постоянните носители е времено и те после пак си го имат.

Ако децата не ближат едно и също няма как да се заразят.  Peace

# 267
Благодаря, Дорис:). Баткото има проблем със сливиците, които води до проблем с лимфните възли и трета стрептококова инфекция за последните 4-5месеца. На пеницилин е от вчера, че го чака операция за махането на сливиците началото на юни..

# 268
Благодаря, Дорис:). Баткото има проблем със сливиците, които води до проблем с лимфните възли и трета стрептококова инфекция за последните 4-5месеца. На пеницилин е от вчера, че го чака операция за махането на сливиците началото на юни..

Предполагам, че именно той е посотоянен преносител, но не и опасен заразител  Flutter Според мен проблемите ви не са в стрептокока, защото той ще си го има винаги. Ако сега детенцето е болно аз не бих го подложила на операция след месец. Но и аз по принцип не съм много съгласна с махането на сливиците.

Той дете, което се сърди често ли е? Обидчив ли е? Затваря ли обидата в себе си? Трудно е да прецениш тъй като го приемаш за еталон за дете  Heart Eyes и с майчината си обич го виждаш само в положителна светлина. Но как реагира когато не е по неговата на площадката или когато не му дадеш нещо желано? Реве и тича при теб или се наборсучва, скръства ръце и се оттегля нанякъде да се сърди сам? /аз бих заложила че е второто/

# 269
Здравейте. Нареждам се и аз към питащите - от почти седмица съм със заглъхнало ухо, като първият ден имах и болка. Отидох на УНГ, изписа ми капки за уши и нос и антибиотик - Зинат 500 мг, в случай, че капките не помогнат до 2-3 дни от прегледа.
Не помогнаха. Тази сутрин изпих първата таблетка на АБ. Ако нямам подобрение и от него, какво друго да пробвам? Някакъв "народен лек"?

Общи условия

Активация на акаунт