Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 154
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря за отговора,ще посетя лекар със сигурност. Направо се стреснах като прочетох  Sad

# 286
  • Варна
С една дума остаряваме.Не се стряскайте,нормално е няма да останем вечно млади Simple Smile

# 287
Да така е,но като прочетох за толкова лекари и ме хвана шубето  Confused

# 288
На какво може да се дължи подраняването на мц с 7 дни,предния месец пак беше така.От няколко години винаги ми подранява с 3 или 4 дни,също последната година напълнях с 8 кг и то при условие, че се движа доста и ни ям много.На 40 г.съм.
При запътване към менопауза, което може да продължи и десет години интервалът между циклите се скъсява, хормоналните промени водят до забавяне на метаболизма и покачване на килцата....все пак може да прегледаш щитовидка и полови хормони Simple Smile по скоро е нормален процес на спад на женските полови хормони от напредването на възрастта Simple Smile

# 289
  • Варна
Да така е,но като прочетох за толкова лекари и ме хвана шубето  Confused
А много - ендокринолог и гинеколог.То така или иначе поне веднъж годишно е необходимо да се ходи на профилактика.

# 290
  • София
Здравейте!

Имам питане относно АСАТ при деца:

Вчера пуснах  профилактични изследвания на децата ми (6 г.),всичко е в норма с изключение на АСАТ,при едната е 51.30,а при другата е 51.80.Консултирах се с двама педиатри и двамата са на мнение,че няма нищо притеснително,при деца допустимите стойности били до 60 на АСАТ.
Аз обаче съм се притеснила и незнам,какво да правя,да изчакам няколко дни и да повторим изследането или направо да ходим на гастроентеролог със това изследване,какво бихте ме посъветвали?

# 291
  • Варна
Щом двама педиатри са казали,че не е проблем не виждам причина да продължавате да ровите,въпреки че ви разбирам.

# 292
  • Sofia
Децата приемали ли са някакви лекарства в скоро време?
Дъщеря ми/26г./ си прави вчера такова изследване и има същия резултат,но е приемала изопринозин.

# 293
  • София
Едното дете преди месец пи Зинат и три дни Нурофен и един път Хексалгин и на нея винаги досега АСАТ-а и е бил около 20-25.Другото дете не е боледувала поне от година и не пила лекарства,тя по принцип е с ДЦП лека форма и нейният АСАТ досега е бил около 40 когато сме пускали изсл.А пък сега, и двете 51,такова пък съвпадение и така се шашнах. Sad

# 294
  • Варна
Вземе да смените другия път лабораторията ли  newsm78

# 295
  • Sofia
При едното дете може и от лекарствата да е,но при другото незнам...

# 296
  • Варна
Аз да попитам колко често правите профилактични кръвни изследвания на децата или само при  нужда  newsm78

# 297
  • София
Аз правя профилактични всяка година малко след рождения им ден.

Реших след няколко дни да пуснем нови изследвания в друга лаборатория,благодаря на всички за мненията и съветите. bouquet

# 298
  • София
Може ли съвет, имам кариес ,зъболекарят не иска да ме приеме, защото съм настинала.
Започва леко са боли - пулсираща лека болка. 
Какво да взема, за да предотвратя евентуално подуване? Може и хомеопатия.

# 299
  • София
Смени си зъболекаря според мен.Може да си сложи маска и да те приеме.Иначе за болка пия течен аналгин, нурофен или при тежки случаи Аулин.Дано се оправиш бързо Hug

Общи условия

Активация на акаунт