Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 134
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз да попитам колко често правите профилактични кръвни изследвания на децата или само при  нужда  newsm78
Покрай този въпрос се сетих да попитам, на децата полагат ли се профилактични изследвания като кръв и урина примерно, веднъж годишно по здравна каса?
Бях отишла при личната с идеята да пуснем профилактично, защото не сме му правили доста отдавна, но тя ми отказа, защото не били безплатни, изобщо нямало такова нещо като безплатни профилактични изследвания нито за деца, нито за възрастни. Аз останах така Shocked, защото зная, че на възрастните им се полага веднъж годишно профилактика, какво остава пък за децата. И въпреки 100 процентовото доверие към нея, тука си мисля, че нещо ме метна и тя и сестрата. Rolling Eyes

# 301
  • Sofia
Може ли съвет, имам кариес ,зъболекарят не иска да ме приеме, защото съм настинала.
Започва леко са боли - пулсираща лека болка. 
Какво да взема, за да предотвратя евентуално подуване? Може и хомеопатия.
не мисля,че заради здравето си ти отказва...как ще седиш почти час с отворена уста? Няма да си прекъсва работата за да подсмърчаш,кашляш и т.н.

# 302
  • Варна
Аз да попитам колко често правите профилактични кръвни изследвания на децата или само при  нужда  newsm78
Покрай този въпрос се сетих да попитам, на децата полагат ли се профилактични изследвания като кръв и урина примерно, веднъж годишно по здравна каса?
Бях отишла при личната с идеята да пуснем профилактично, защото не сме му правили доста отдавна, но тя ми отказа, защото не били безплатни, изобщо нямало такова нещо като безплатни профилактични изследвания нито за деца, нито за възрастни. Аз останах така Shocked, защото зная, че на възрастните им се полага веднъж годишно профилактика, какво остава пък за децата. И въпреки 100 процентовото доверие към нея, тука си мисля, че нещо ме метна и тя и сестрата. Rolling Eyes
На мен ми отговориха "за децата само при нужда" Rolling Eyes

# 303
  • София
Значи това е много тъпо, защото болестите се лекуват успешно при ранното им откриване и точно при редовна профилактика, могат да се открият на време. Независимо дали става въпрос за възрастен или дете, аз искам да зная със сигурност, дали ни се полагат и да си ги изисквам, без такива при нужда и без нужда.

# 304
Полагат се профилактични прегледи, преслушване, кръвно, кардиограма и прочие. Изследвания при нужда само.

# 305
  • София
Да но тя каза, че се заплащат...

# 306
Ако са по твое желание, да. Ако тя ви открие проблем и назначи изследвания или направление към специалист, тогава не. Просто профилактични лабораторни изследвания няма.

# 307
  • София
Ясно, благодаря!
Оказва се, че по тв като говорят как повечето хора не си правят годишните профиластични изследвания и не се контролират, незнаят как стоят нещата, защото дори да искаш неможе, трябва да си ги платиш. Close

# 308
  • На ръба..
И аз мислех, че ни се полагат такива профилактични прегледи, дори да нямам някакъв явен проблем  ooooh!

# 309
Тези изследвания по принцип не са ли доста евтини? От порядъка на десетина лв.? Или бъркам?

# 310
Заради силни болки в бъбрека сутринта осъмнах в Пирогов. Пуснаха ми урина за изследване-общо химическо изследване,но няма информация за бактерии. Това означава ли, че не са открити такива, или по - скоро не са изследвани. Не се усетих да питам навреме.

# 311
Аз знам, че за посявка се взима стерилна урина, и се чака 3 дни- толкова време "растат" бактериите, и после се гледа какъв вид са и на кой антибиотик реагират
Но в урината има и други показатели, които се гледат и по тях се съди общо за какво става дума- възпаление например

# 312
  • Варна
Тези изследвания по принцип не са ли доста евтини? От порядъка на десетина лв.? Или бъркам?
Да толкова са,ако включиш и деференциално броене да скочат до към 15 лв.По скоро идеята е дали и до колко често е необходимо да се правят.Моя син изпада в истерия от иглата и хем ми е мъчно,хем трябва  Rolling Eyes

# 313
  • София
Хах изобщо въпроса не е в парите! Въпроса е, че малкото, което ми се полага, си го искам, а аз съм почти сигурна, че ми се полага, предвид тва, че досега не съм ползвала никакви направления, не съм правила никакви изследвания, имам право на една кръв и една урина за тия години да му се не знае...не е ли така? Защо трябва да не ми дават полагащото ми се и да ме правят на луда питам аз?

# 314
  • Варна
Ами така е,аз както съм осигурена и лечението трябва да ми е напълно безплатно,така си плащам на всеки 2 месеца по 60 лв. изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт