Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 113
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Може ли въпрос?
Брат ми кашля вече втора седмица, по скоро суха кашлица, не е пушач. Не е ходил до личната.
При суха кашлица, какво се правеше.
Първо сироп за суха и после отхрачващ или за смесена кашлица сироп.
В нас имам Бронхостоп, Синекод, Димекс,Амбрекс.

# 331
  • Sofia
Тавипек много помага при суха кашлица

# 332
Синекод подтиска кашлица в мозъка и я спира. Не се комбинира с другите сиропи и се пие при суха дразнеща кашлица, при която няма съмнение за задържане на секрети или усложнения.
Останалите са отхрачващи, ако има все пак нещо задържано. Не се пият вечер.

# 333
  • Бургас
Тавипек много помага при суха кашлица

Toва не е вярно, Тавипек улеснява отхрачването, той е експекторант, с други думи: подпомага по-бързото и лесно отстраняване на лепкавия секрет от бронхите.
За суха кашлица, която обичайно е без експекторация, трябва точно обратното, нещо, което да я подтиска.

# 334
  • София
Т.е. при суха кашлица , да не пие отхрачващ сироп?
Димекс , добра идея ли е ?
Малкия , като беше със суха кашлица , една пулмоложка ми изписа , вечер Синекод, през деня за смесен тип кашлица.

# 335
Здравейте ,напоследък ще се побъркам от ходене по доктори и изследвания. Искам да питам някой знае ли как точно изглежда обрива при левкемия (в смисъл размер и местоположение ,ако има значение) и дали може да се получи обрив от левкемия ,а пък тромбоцитите да са над 300 даже. Имам миниатюрни червеникави точици,няколко по-големи ,но повечето са доста миниатюрни,най-вече по ръцете. Личната ме ядоса ,погледна ме с крайчеца на окото и каза,че са фоликули,а другия общопрактикуващ лекар -алергия,ще мине. Имам някакви отклонения в  ПКК и утайката,качвам лека температура през деня,макар че от началото на март все пия някакви хапчета за нещо и може и от другите неща да идват отклоненията,но ме е страх да не излезе нещо лошо накрая,а никой да не ми обърне внимание.п.п. Имала съм роднина с болестта.Мерси предварително.

# 336
  • на острова на мечтите
Здравейте ,напоследък ще се побъркам от ходене по доктори и изследвания. Искам да питам някой знае ли как точно изглежда обрива при левкемия (в смисъл размер и местоположение ,ако има значение) и дали може да се получи обрив от левкемия ,а пък тромбоцитите да са над 300 даже. Имам миниатюрни червеникави точици,няколко по-големи ,но повечето са доста миниатюрни,най-вече по ръцете. Личната ме ядоса ,погледна ме с крайчеца на окото и каза,че са фоликули,а другия общопрактикуващ лекар -алергия,ще мине. Имам някакви отклонения в  ПКК и утайката,качвам лека температура през деня,макар че от началото на март все пия някакви хапчета за нещо и може и от другите неща да идват отклоненията,но ме е страх да не излезе нещо лошо накрая,а никой да не ми обърне внимание.п.п. Имала съм роднина с болестта.Мерси предварително.
мм е с хронична левкемия и няма никакви точици. Но той не пие и лекарства,защото,когато стане хронична се следи само да не се покачват параметрите и ходим редовно на преглед. Възможно ли е да е страничен ефект от някакво лекарство? Една първа братовчедка на мм е с левкемия и прави химиотерапия, в момента болестта е в нормалните граници, но и тя няма подобни проблеми Thinking

# 337
  • Варна

Liberty ? Libberty вие сама ли си сложихте тази диагноза?

# 338
danilu,можете ли да ми кажете кои параметри следите и ако не ви затруднява колко са,може и на лично. Точиците са ми отпреди всичките лекарства (като изключвам моите си аналгин,аспирин т.н.) ,но колко точно отпреди не знам. Имам спомен,смътен,че като малка съм имала подобни и помня,че ме беше страх да кажа на нашите,но дали са същите,тогава изчезнаха,сега си седят. Търсих в нета инфо,но няма снимки,за да се ориентирам. Глухарче, ами сама си поставям или търся диагнози,защото на докторите явно им е трудно. Или поставят грешна колкото да има някаква там и да те тъпчат с хапчета или никаква,защото и те не знаят или не им се занимава. Началото на Март ми излезе бактерия в урината и ми изписаха два антибиотика един след друг и оттогава се почна всичко.Почна да ме боли горе вдясно корема (за махане се на жлъчка съм,до тоя момент не ме беше боляло,питах може ли да ме боли нещо друго,ама уж не,УЖ) -в тази връзка четох,че при левкемията се увеличава черния дроб и се усеща тежест  в тази област. Отделно четох,че се появява обрив,нещо като моя,но ако правилно съм разбрала той се появява при намалени тромбоцити,моите са в норма ,но не знам от какво е. Друг симптом -кървене от различни места-неотдавна ми се спука сещайте се какво отзад и от време на време има по някоя капка(до тоя момент не подозирах,че имам такива неща),а имах мъничко кръв и в носа (макар че сиг пак трябва да са ми малко тромбоцитите предполагам,ако кървенето е от това,което мисля?)  Друго,което ме стресна беше,че пише,че може да започне със симптоми като грип...,а мен 2 месеца какво ли не ми изписваха за кашлица и секрети стичащи се в гърлото. Чак накрая ме пратиха на рентген и гърлен секрет и пак нищо не излезе. Сега от четири дни почти не кашлям,секретите не спират съвсем,но.. Не съм сигурна дали не е заради противоалергичните хапчета. Друг симптом е субфебрилната ми температура,заради която ми отмениха плановата операция и ме пратиха да търся от какво е,а четох ,че може да е симптом на разни лоши неща Sad И отделно изследвания ,които показаха близо 12 левкоцити,повишени гранулоцити,повишено СУЕ (уж  30,утре ще разбера със сигурност)  и като си навързах всичко и ето ти диагноза. Преди това имах 10,8 левкоцити ,а миналата година 14 .. Утре ще ида да си взема резултатите от урината и ще си пусна сама кръвни изследвания-ПКК,СУЕ,диференциално микроскопско броене на левкоцити (нали уж било по-точно?) ,асат и алат( скоро не са ми пускани,а и станах ходещо хапче ,та да видя какво се случва там ) ..пък дано са малко по-добре. Съжалявам ,че стана дълго ,но да обясня,защо мисля за тази диагноза ,ако някой ме убеди в обратното ще го разцелувам Simple Smile  Praynig bouquet Cry

# 339
  • ...на безопасно
Аз мисля, че се вкарваш във филми.
Изследванията са ти нормални на фона на субфебрилната темп. и някаква скрита инфекция, която явно си отглеждаш.

При диагнозата за която си мислиш, отклоненията в резултатите са в пъти и драстични.

# 340
  • София
Да и ако си тръгнала на изследване, не можеш ли да пуснеш туморни маркери или най-добре да отидеш в онкологията? 
Въобще не искам да те плаша, но така или иначе сама си назначаваш изследване, направо отиди там!

# 341
Абе момиче успокой се, тази болест дето си я мислиш веднага се вижда по кръвни изследвания....щом са в норма не се филмирай, чак пък толкова не са зле лекарите...ако имаха съмнения щяха да назначат и други изследвания  Hug

# 342
Ами дано сте прави... Аз бих отишла навсякъде и туморни маркери бих си направила,макар че не съм сигурна дали не се правят отделно за всеки орган/област,а вече официално се разорих  Simple Smile Днес си видях изследванията- СУЕ 30 (норма до 25)  и се оказа,че са ми били пуснали С рективен протеин и той също е над норма -2.05 при норма до 0,5 Sad Бактерии в урина поне този път няма,само пикочна киселина е 367 при норма до 320 .. ,по принцип имам песъчинки в бъбреците,нз дали може да е от това,изписаха ми Неоренал само.. Утре ще ми излязат изследванията,които пуснах сама днес. Просто искам да се разбере кое от какво е най-накрая Sad  Благодаря за отговорите  bouquet

# 343
  • Sofia
Аз имах обриви и сърбежи дълги години,увеличен черен дроб с тежест вдясно,увеличена над 600 пикочна к-на и ред други проблеми...но такива черни мисли като твоите не съм си "вкарвала"...
Оказа се,че имам камъни в жлъчката.След 10 тежки кризи се реших и я махнах...след месец-два всичко отзвуча.Сега са ми в норма завишените преди показатели.

Направи си ехография на вътрешни органи и изследвай чернодробните ензими.Ползвай направление от ЛЛ.

# 344
Doli,бях на ехография и аз имам много камъни в жлъчката(без кризи) ,затова исках да я махна,но заради леката температура ме отложиха и ме пратиха при личната да ми пусне изследвания. И от там стана една каша. Черен дроб никой не ми е казвал да е увеличен и макар че ме наболва в тая област ми казаха,че било от камъните. Днес сама си пуснах алат и асат,ако за това говориш? Моя обрив или каквото е там не ме сърби. Може ли да попитам само имаше ли и отклонения по кръвната картина,мерси  Blush

Общи условия

Активация на акаунт