Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 080
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
може да е нещо вирусно - мононуклеоза, EBV, CMV? Бях чела, че при мононуклеоза може да има обрив, но пък се подуват лимфни възли, а ти май нямаш  Thinking?

# 346
  • Sofia
Може ли да попитам само имаше ли и отклонения по кръвната картина,мерси  Blush
Чернодробните показатели и пикочната к-на бяха най-завишени. Месец след операцията си бяха в норма.

# 347
  • на острова на мечтите
Liberty,аз със закъснение отговарям,но левкоцитите на мм бяха 27000 (тук измерванията са в хиляди ),но в момента поддържа между 16000 и 18000. И докторите казват,че е наред Laughing.Твоите са си в норма. Ако са леко  повишени може да се дължи и на възпалени венци, или гъбички на кожата. Виждам, че си се успокоила  Hug

# 348
Здравейте, понеже четох къде ли не и какво ли не, реших тук да си задам въпроса, тъй като от 10 дни се побърквам. Отзад на врата в началото където започва растежа на косата от дясната страна ми се появи подутина. Лекарката ми каза, че е лимфен възел, ама не било страшно, защото не бил болезнен и  се мести. Според мен не се мести, а кожата отгоре се мести и така като четох това, че не е болезнен не означава, че е безобидно. Пуснах си кръвни -  еритроцитите и левкоцитите са ми леко завишени - съответно 6.16 и 11.85. И сега нещо ми е неспокойно. Някой имал ли е подобен проблем и дали дасе притуснявам. Искам да ида и при друг доктор, ама не зная при какъв

# 349
  • София
Може да е липом. newsm78

# 350

аз не зная какво е липом. и се чудя как точно да установя какво е това- да го снимам ли, не знам наистина

# 351
  • София
Мастно образувание, доброкачествено. В нета има подробна информация.Майка ми си носеше на главата едно с години, племенницата ми има,мъжа ми има на китката и аз имам едно мъничко, пак на главата. Порастват, смаляват се, някои се местят, други не. Безболезнени са, безобидни общо взето. Често излизат по главата.И не трябва постоянно да се ръчка и бута, като знаеш че е там.

# 352
Само да попитам - ако е мастно образувание, то не трябва ли да е меко? Защото моето го определям нещо като бучка, ама като хрущялна бучка, не мека

# 353
  • София
Ми не са меки, поне наще. Rolling Eyes

# 354
Моля, препоръчайте ми добър алерголог в София? Предпочитам да работи със ЗК, но и платен прием приемам.

Ли е след прием на АБ Зинат 500 да се получи сърбящ обрив?

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 15:48 от Пролетен ветрец

# 355
от коя дата нататък може да се плащат осигуровки (лично). като мине целия месец или от някое число нататък, или и предварително даже става? кои са опциите освен Райфайзенбанк за плащане?

# 356
Разбира се, че и предварително става. Peace А защо "Райфайзен"? Сметката за здравните е в "СИБанк", мисля. Peace

# 357
Здравейте,пак съм аз,нямам промяна,единственото ново е,че асат и алат са ми в норма,продължавам с леката температура,започнах да кашлям пак въпреки противоалергичните(дали може да спират да действат или не съм за тях,досега не бях взимала),задната хрема си стои. Искам да питам ,ако някой знае понеже аз не успях да се ориентирам ,ако имам повишени неутрофилни левкоцити в автоматичното ДКК ,а в ръчното,микроскопско ДКК или там каквото е всички са в норма (макар,че там не видях неутрофилни ?) ,отделно си имам повишени левкоцити..дано е разбираемо написаното Laughing .. Та въпроса ми е как така на отделното ДКК всичко ми е идеално,пък иначе не е?Някъде четох,че това микроскопското ДКК било по-точно? И понеже явно ми е малко досега,от няколко дни ме заболя все едно венеца на зъба отзад и когато погледнах -никне ми мъдрец.. Първия е и нищо не знам.Въпросите ми са-колко време расте това чудо,възможно ли е да е започнал преди 2-3 месеца и чак сега да е пробил и затова да вдигам температура,левкоцити ,СУЕ и т.н. И може ли секретите в гърлото да са ми от него,четох нещо свързано със синусите? Утре съм на УНГ ,а до някой ден сигурно и на зъбар  Laughing Мерси на всички. bouquet

# 358
Браво за темата. И без това не обичам да пускам нови теми за един въпрос.

По график трябваше да ми дойде тези дни. Имам болки в гърдите, както си е всеки месец.
Но от онази нощ ми се появи някакво розово кафяво течение, което беше слабо и през деня почти го нямаше. Днес пак се появи маалко по-силно. Пих 2 аспирина и отвара от магданоз, сви ме корема и започна да се засилва и да придобива червен цвят. За първи път ми се случва такова чудо.
На какво може да се дължи, какво да ям и пия, случвало ли ви се е?

Притеснявам се. Само да не става така всеки път, защото изтръпвам всеки месец така или иначе дали не съм бременна.

# 359
  • ...на безопасно
Е, нормално е. Цял живот ми идва така. 1-2дена слабо и после се засилва.

Че на вас кранчето ли ви пуска някой изведнъж? Crazy

Общи условия

Активация на акаунт