Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Хах, ами не буквално изведнъж, но си е наситено червена от първия ден. Необичайно е за мен това, което се случва.

# 361
  • Варна
Браво за темата. И без това не обичам да пускам нови теми за един въпрос.

По график трябваше да ми дойде тези дни. Имам болки в гърдите, както си е всеки месец.
Но от онази нощ ми се появи някакво розово кафяво течение, което беше слабо и през деня почти го нямаше. Днес пак се появи маалко по-силно. Пих 2 аспирина и отвара от магданоз, сви ме корема и започна да се засилва и да придобива червен цвят. За първи път ми се случва такова чудо.
На какво може да се дължи, какво да ям и пия, случвало ли ви се е?

Притеснявам се. Само да не става така всеки път, защото изтръпвам всеки месец така или иначе дали не съм бременна.

Почти всеки път ми е така цикъла.Тръгва слабо кафеникаво течение 1 ден,на втория ден си тръгва нормален цикъла и накрая пак завършвам с кафеникаво слабо течение.
А относно последното изречение,защо изтръпваш всеки месец не се ли пазете Rolling Eyes

# 362
А защо си пила тези аспирини и магданоз? Rolling Eyes

# 363
И на мен преди кранчето директно пускаше червено   Embarassed , а от няколко месеца прави такива зацапвания преди самия цикъл. Много ме дразни. И аз съм пила аспирин, засилва по бързичко да се прескочи този етап.

# 364
  • Варна
Аспирина може би защото разрежда кръвта предполагам,но за магданоза нямам идея.

# 365
  • София
Според мен баш от аспирина е тръгнала червената кръв. Зная, че аспирин не се пие при цикъл. А пък като трепериш да не си бременна, ей така може и да си, затва по добре не пий тия твойте отвари. Peace

# 366
Според мен баш от аспирина е тръгнала червената кръв. Зная, че аспирин не се пие при цикъл. А пък като трепериш да не си бременна, ей така може и да си, затва по добре не пий тия твойте отвари. Peace

Подобни розови, кафяви и други течения, които НЕ СА ХАРАКТЕРНИ за цикъла до сега могат да показват бременост, извънматочна бременост, хормонален дисбаланс, полип, раничка на шийката, ред заболявания и проблеми и е редно да се консултираш с лекар. Сега си направи тест и живот и здраве ако е отрицателен отиди на лекар след като ти свърши.

Ако не си убедена в начина ви на пазене - пази се по 2 начина. Например с температурен метод + презерватив. Независимо дали се пазиш с презерватив или хапчета или спирала е добре младежът да не свършва в теб /т.е. винаги да има И прекъснат полов акт като предпазване, но никога само така да се пазите/

# 367
Здравейте! Имам питане за възрастен човек. Приемал е 8 седмици / 2 месеца март и април / биопразол 20 мг. по 1 на ден и фамотидин 20 мг. също по едно. Май месец има положителен резултат за хелиобактер и прави терапия от Дуамокс и Клацид + Нексикум 2*1 от 20 мг. и квамател по 1таблетка от 40 мг. Днес Гастрото му казва да продължи още един месец / юни / само, че еманера 2*1 + квамател 40 мг. На третият месец / юли/ да намали дозата на еманера 1*20 мг. + фамотидин 20 мг. Става въпрос за мъжът ми. Притеснението ми е, че не е казал на Гастро лекаря, че преди да започне терапията е пил 2 месеца / март и април / биопразол + фамотидин. Той не иска да звънне да попита, защото му било неудобно, аз пък се притеснявам, че става много натрупване на лекарства - 5 месеца. Има ли някакво взаимодействие между биопразол и нексикум / еманера / и опасно ли е така без прекъсване да пият в такива дози и за такъв дълъг период? Благодаря предварително!

# 368
Всички лекарства, протектиращи чревната лигавица са от рода на празолите... биопразол, нексиум и пр., не знам да имат сериозни странични ефекти при продължителна употреба! Аз също често пия, защото съм с гастрит!

# 369
Здравейте, имам съмнения за хормонален дисбаланс, досега не съм си правила никакви изследвания на половите хормони. От известно време губя тегло, чувствам се много подтисната и от няколко месеца ми се появиха по лицето доста пъпки. Споделих за проблема с личната, но тя не ме насочи към специалист, а каза, че според нея причината е стрес. Може ли да ми кажете здравната каса кои хормони покрива и може ли личната да ми даде направление или трябва да взема от нея първо направление за специалист-гинеколог или ендокринолог и след това той да прецени и при нужда да ми даде направление за хормонално изследване?

# 370
Всички лекарства, протектиращи чревната лигавица са от рода на празолите... биопразол, нексиум и пр., не знам да имат сериозни странични ефекти при продължителна употреба! Аз също често пия, защото съм с гастрит!

Благодаря за отговорът! Притеснението ми е, че все пак става въпрос за 5 месеца.

# 371

Благодаря за отговорът! Притеснението ми е, че все пак става въпрос за 5 месеца.
За да си спокойна се обади ти на лекаря, какво толкова, няма нищо срамно....! Hug

# 372
  • Варна
Здравейте, имам съмнения за хормонален дисбаланс, досега не съм си правила никакви изследвания на половите хормони. От известно време губя тегло, чувствам се много подтисната и от няколко месеца ми се появиха по лицето доста пъпки. Споделих за проблема с личната, но тя не ме насочи към специалист, а каза, че според нея причината е стрес. Може ли да ми кажете здравната каса кои хормони покрива и може ли личната да ми даде направление или трябва да взема от нея първо направление за специалист-гинеколог или ендокринолог и след това той да прецени и при нужда да ми даде направление за хормонално изследване?
Загуба на тегло и депресия се свързват с проблеми с щитовидната жлеза.Вземи си направление за ендокринолог ,той ще ти каже какво да изследваш  Peace

# 373
здравейте,искам помощ или най малкото съвет.
значи историята е тази.
преди пет години моя баща георги загуби родителите си и от там тръгна всичко,напусна работа не се осигорява майками не го поглежда има си любовник и думите и са-ще те погреба с бял чаршав само....та баща ми искара на крак два или три инсулта и той незнае вече преди месец препадна и беше на хемодиализа но немогат да му я правят казват че бил добре но не е немогат да я правят защото няма осигорвки-1000лв аз няма от каде да ги взема наистина търсих приятели насам натам бързи кредити нищоо имали някаква вратичка казахами,че трябва да се иде в телк и да му се вземат от годините в който е работел леля ми провери казали и че трябва да се платят еми от каде да ги взема нз какво да правя времето минава тече той трябва да пие лекарства нямам пари майка не я интересува моляви помогнете ми поне с савет.....това е крат карнобат аз се казвам николета баща ми е георги петров атанасов 66 набор Sad толкова е гадно,убиствено да не можеш да помогнеш на собствения си родител защото наистина нямам пари  Sad Sad Sad

# 374
Този пост е написан ужасно неграмотно. Confused Което ме кара да се съмнявам в автентичността му, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт