Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 342
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Свежина А умъртвените зъби дали се поддават на избелване с методите, с които могат да се избелват здравите зъби? Щото иначе човек трябва да се лиши за цял живот и от кафе, и от чай, и вино, и разни храни като цвекло, дето боядисват.. Как успяваш да поддържаш белотата?

# 616
  • Sofia
В една друга тема за стоматология казаха,че се правило избелване на умъртвени зъби...

# 617
Здравейте, преди около 2 месеца ми посиня нокътя на палеца на крака от носене на неудобни обувки. Мислех, че ще се размине само с посиняването, но нокътя се отлепи и почти падна. Тъй като не мога да ходя лятото с отворени обувки и паднал нокът, не мога да ходя и цяло лято със затворени обувки, докато чакам новия нокът да израсне, въпроса ми е какво може да се направи. Да си залепя моят си нокът върху малкото израснал нов нокът, да отида да ми го изградят с гел или акрил или друго?
Най-важното ми е първо - да имам нокът и второ - да няма опасност от развитие на гъбички и проблеми под нокътя, така че и новия да има опасност да се увреди.

# 618
Здравейте, преди около 2 месеца ми посиня нокътя на палеца на крака от носене на неудобни обувки. Мислех, че ще се размине само с посиняването, но нокътя се отлепи и почти падна. Тъй като не мога да ходя лятото с отворени обувки и паднал нокът, не мога да ходя и цяло лято със затворени обувки, докато чакам новия нокът да израсне, въпроса ми е какво може да се направи. Да си залепя моят си нокът върху малкото израснал нов нокът, да отида да ми го изградят с гел или акрил или друго?
Най-важното ми е първо - да имам нокът и второ - да няма опасност от развитие на гъбички и проблеми под нокътя, така че и новия да има опасност да се увреди.
Минах по този път. Пак беше лято. Палеца на единия ми крак беше с по-малко от половин нокът след лечение на гъбички. Носех само сандали, при излизане слагах лепенка, като на плочката имаше марличка, така, че да не прилепва.

# 619
  • оттам, откъдето започва България
С какво се мажеш сега /имам предвид да се лекуваш срещу гъбичките/? На мен ми падна нокътя на кутрето на ръката. Беше кошмарно, ходех с лепенка /а и работата ми е свързана с машинопис/, но постоянно се мажех със спирт Антимико-бета. Той ме спасява за гъбките досега.

# 620
Нямам гъбички. Проблемът е, че искам козметично да реша проблема поне докато трае лятото. Не кога да ходя с паднал нокът, гледката е потресаваща.

# 621
  • оттам, откъдето започва България
Аз пък все си мислех, че за паднал нокът и гъбките са причина и си се мажех ежедневно поне по два пъти. Изби ми нокътчето, ама време трябваше.

# 622
  • София
Миналата година , нокътят на кутрето ми почти падна.
Но ! обилно мазане с йодасепт , го спаси и се задържа . Сега си е здрав и расте

# 623
Здравейте! Имам проблем с кучето на шефа ми. Има някаква болест, от която смърди, отделно, че не може да се контролира и  Sick ... стара е животинката и по принцип живее при майка му, но сега жената е на почивка в Гърция. Миналата седмица имах първи контакт с кучето, строполи се в коридора и не можеше да мръдне, аз го взех на ръце и го пренесох. После си измих ръцете, напръсках ги с дезинфектант и толкова. На следващия ден започнах да повръщам с диария, и температура.... помислих, че съм настинала и след седмица се пооправих, но още имам спазми. Днес разбрах, че кучето не е обезпаразитявано от поне 2 години  Shocked  Shocked Ще ходя на лекар утре и ще си пусна изследвания, но не знам кога ще имам резултати. Някоя от вас имала ли е болест с подобни симптоми, лепната от куче ? Не искам да сея зараза наоколо...  Confused

# 624
 two_and_a_half, не си се заразила от кучето - спокойно  Peace

Да, има редица болести, които може да лепнеш от обезпаразитявано куче, но не и като го пренесеш на ръце и после се измиеш. А повръщане и диария на другия ден 100% не са от кучето. Дори и да си се заразила с нещо му трябва време, за да се развие. Все пак представи си колко болни кучета ходят при ветеринарите. Ако се зарасяват така лесно какво ще е Wink

# 625
В една друга тема за стоматология казаха,че се правило избелване на умъртвени зъби...
Но дали може да се изравняват с останалите или пак има разлика в тоновете...

# 626
  • Sofia
не знам,но дамата,която си го е правила беше доволна от резултата

# 627
Doli ама като някаква еднократна процедура при лекар ли или с някакъв продукт , който сам да нанасяш вкъщи?

# 628
  • Sofia
виж тук,209,211,213,215-ти коментар http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820462.195;topicrefid=20

# 629
Doli Аа, мерси много, прочетох го. Явно е нещо по-специфично и ще трябва да консултирам при д-р.

Общи условия

Активация на акаунт