ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони

• 91 251
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
  • София
То по принцип за ПИД се прави биопсия на 5 ден на ембриона, ако се е развил до бластоцист - вземат 5-7 клетки и ги изследват. Оттам нататък вече изследванията са различни.

# 181
Аз нещо с този ПИД се обърках тотално. След мисед в 9 г.с. в Мемориал решиха че ще правят ПИД. Да ама Я са ми много малко и не са с перфектно качество тъй че ако изкарат 5-6, оплодят 4-5, до трети ден всички горе долу са ОК, после до пети годна за ПИД остава само една или максимум две. След биохимична с проверен ембрион и една неуспешна стимулация след това (нямаше нито един ембрион който да се развива добре и да стигне до стадий за ПИД) решиха че че правят хистероскопия, искали да огледат маткат за всеки случай. Добре съгласявам се аз, нали избор нямам голям. При прегледа преди хистероскопията ми обясняват, че щели да надраскат матката за да може още при следващия цикъл да направим стимулация и ако правим свеж трансфер се повлиявало добре за имплантацията. Аз се ококорвам, щото нали уж само ПИД искат, пък сега няма да ги проверяват. Обясняват ми че това, че ембриона не се развива добре във външна среда не значи че не е с добро ДНК и обратно, ако ембрион който изгледжа добре и стигне стадий 5-ти ден, годен за ПИД не означава, че няма да е увреден. Един вид ако сметнат че няма достатъчно добър ембрион за ПИД направо да го трансферират. Добре питам се аз какъв е смисъла от тези изследвания? Или накрая “ Квоту доди”? Thinking

# 182
Истината е, че ПИД е добър при по-млади жени с по-добър резерв.
При мен силната стимулация скапваше Я. А за ПИД се иска повече я.
Викче,забранила си личните.

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 22:55 от Анонимен

# 183
Аз нещо с този ПИД се обърках тотално. След мисед в 9 г.с. в Мемориал решиха че ще правят ПИД. Да ама Я са ми много малко и не са с перфектно качество тъй че ако изкарат 5-6, оплодят 4-5, до трети ден всички горе долу са ОК, после до пети годна за ПИД остава само една или максимум две. След биохимична с проверен ембрион и една неуспешна стимулация след това (нямаше нито един ембрион който да се развива добре и да стигне до стадий за ПИД) решиха че че правят хистероскопия, искали да огледат маткат за всеки случай. Добре съгласявам се аз, нали избор нямам голям. При прегледа преди хистероскопията ми обясняват, че щели да надраскат матката за да може още при следващия цикъл да направим стимулация и ако правим свеж трансфер се повлиявало добре за имплантацията. Аз се ококорвам, щото нали уж само ПИД искат, пък сега няма да ги проверяват. Обясняват ми че това, че ембриона не се развива добре във външна среда не значи че не е с добро ДНК и обратно, ако ембрион който изгледжа добре и стигне стадий 5-ти ден, годен за ПИД не означава, че няма да е увреден. Един вид ако сметнат че няма достатъчно добър ембрион за ПИД направо да го трансферират. Добре питам се аз какъв е смисъла от тези изследвания? Или накрая “ Квоту доди”? Thinking

Доверете им се, знаят какво правят, а и при положение, че вадите малко яйцеклетки и малко от ембрионите се развиват до пети ден, няма много варианти. Знам за случай при, който е плануван ПИД, но са преценили, че ембриона няма да се развие до пети ден. Направили са трансфер на трети ден и жената е забременяла. При нас от друга страна имаше шест ембриона развили се до пети ден за ПИД, но три от тях бяха с хромозомни аномалии.

# 184
Smile го е казала много добре. Те преценят според случая кое е най-добро. Успех!

# 185
Така резултата на единственият ембрион годен за ПИД е че е негоден.
Сега започваме на ново.Rolling Eyes

# 186
Имаш ли го писмен резултата.

# 187
Пратиха ми снимка на вайбър. Но утре ще им кажа да ми го пратят на имейла. Защо?

# 188
Трябва да си имаш хартиен носител с подпис и печат, така е редно.

# 189
Здравейте, има ли някой по-компетентен, който може да ми даде насоки за този резултат на небалансиран ембрион, които да ми послужат за допълнително търсене на информация.
- това проблеми в 13-та и 16-та хромозомна двойка ли означава
- какво представляват процентите в скобите
- и като цяло значението на останалите неизвестни във формулата

Изследването е правено в болница Надежда.
Най-общо, търся информация какво означават отделните елементи на резултата, а не какъв е проблемът.

# 190
Запази час за консултация с генетик.
Пиши , ако искаш, после какво са ти казали.

# 191
Запази час за консултация с генетик.
Пиши , ако искаш, после какво са ти казали.
Благодаря, Герда, записах, но има доста време до тогава. Именно затова търся информация от вас като за начало.

# 192
Имай търпение, най-правилно е с лекар да го коментираш, са не вземе някой без да иска да напише нещо некоректно и да се "филмираш" излишно.
 Пиши, като мине консултацията, че ще бъде полезно.

# 193
Имай търпение, най-правилно е с лекар да го коментираш, са не вземе някой без да иска да напише нещо некоректно и да се "филмираш" излишно.
 Пиши, като мине консултацията, че ще бъде полезно.
Хайде, последен спам от мен Simple Smile Аз вече съм филмирана.
Иначе, аз затова казах, че не търся диагноза, а търся значение на елементите, в случай, че някой вече е дискутирал нещо подобно в Надежда.
Ще споделя в темата, като мине моята консултация. Има време до нея.

# 194
И аз правих ПИД на ебриони. Вчера попитах д-р Стаменов какво означава това,че са "небалансирани" има ли някакви проценти които показват колко са увредени и той ми отговори,че щом са написали небалансирани,това означава че са с голям процент и няма да бъдат изобщо трансферирани. Ако имало шанс,пишели има еди колко си процента шанс за самоизлекуване.
Имах един с почти същата,да не кажа същата формула,че не са пред мен.

Общи условия

Активация на акаунт