Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 86 949
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Ето тук по принцип няма вода, сега е пълно:

# 106
  • На брега на реката
Ами това са филтрите /решетъчния и пластмасовия за едри неща/. При мен винаги е имало вода. Не е пълно до горе, но като развия пластмасовия се вижда под него вода. Опитай да я пуснеш и ако има проблем, то водата няма да е само във  филтъра, а ще има и по дъното на цялата машина или ще ти изпише грешка, ако е с дисплей. Но няма логика да изпомпи част от водата , а да остане само във филтъра.

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 14:43 от Бобулина

# 107
ако няма вода извън филтъра - всичко е наред

от снимката не се вижда дали по решетката има вода, ако няма - всичко е наред

между другото Ферда трябва да си почистиш филтъра

# 108
Ами аз така разбрах, че задържа вода - исках да го почистя. По същите причини и знам, че по принцип е сух.

# 109
има вода

# 110
  • София
И при мен отдолу, когато го развъртя,  за да го почистя - отдолу има вода. Веднъж ми направи впечатление, че е лигава,  не знам на какво се дължи....

# 111
на отлагания, почиствайте си филтъра

# 112
Разрешихме проблема. В кухненската мивка сложихме препарат за отпушване на канали, макар че не беше запушена (това е съвет от инструкциите за употреба на миялната) и при следващото пускане (празно) на миялната остатъчната вода се изпомпи. Вода във филтъра/сифона не остава! (За малко да ме убедите, че е нормално да има...)  Joy

# 113
  • на Мелмак
Когато имах проблем със съдомиялната и виках техник - му казах и за водата във филтъра , тогава ми каза , че малко вода може да има и не е проблем. Редовно си слагам препарат за канали в мивката  Peace
Не винаги я заглеждам , но един път има , един не , за толкова години , това не ми е създало проблем.

# 114
 Ferda Mravkata, нормално е да остава по малко вода, но все пак погледи добре и какво пише в клинижата. Да не се окаже, че ти остава повече вода от предвиденото.

# 115
Вече не остава вода, отдъхнах си. Simple Smile

Като съм подхванала темата за миялната, искам да попитам, дали имате проблем с отлагания под вратата (под/зад гумата)? Не знам, дали това е нормално, или при нашата машина наклонът не е изчислен добре, но винаги се събира мръсотия, която трябва да се почисти единствено ръчно - програмата за самопочистване с препарат за миялна не върши работа. За по-сигурно обливам добре и с Доместос, което вероятно е вредно за машината, но искам да съм знам, че съм го изчистила.

# 116
  • София
Момичета миялната ни /малка Мидеа/ май се повреди. Мие, обаче не спира, таймера забива на 20 мин /примерно/ и си мие, мие с часове, докато не я спрем....  ooooh!
Може ли да препоръчате сервиз, техник или да дадете идея какъв може да е проблема.

# 117
  • София
Сервизът на Мидея е Магнум нещо си, намира се в Суходол, ако са ти нужни части, можеш да поръчаш от тях, цените за моята мидея са направо смехотворни. За работа - като всеки оторизиран сервиз взимат скъпичко.

# 118
  • София
Вкъщи сме с тази помощница вече половин година:
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -16210-W/p/680622

Пускала съм 2-3 пъти "половин зареждане" като пълня максимално долната кошница. Функцията ми е удобна, защото сме само двама и за да напълня цялата миялна понякога ми трябват 3 дни. Проблем о баче мам с нареждането на чашите в долната кошница. Дупките са едри и трудно подреждам чашите.  Whistling
Сега прочетох книжката и в нея пише следното:
" Благодарение на функция половин зареждане пестите вода и електроенергия като същевременно ползвате и горната, и долната кошница"
Като цяло книжката явно е за няколко модела, защото на места има описание и на неща, които нашия модел няма.
Та въпроса ми е дали някой има подобна или същата и на половин зреждане мога ли да си заредя наполовина двете кошници? Горната определено ще ми е по-удобна за чашите.  Thinking

# 119
  • София
Аз до колкото знам всички миляни или поне повечето, при "половин зареждане" мият с всичките си перки, просто е с по-малко вода и съответно енергия, но не е наполовина.

Общи условия

Активация на акаунт