Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 86 633
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
bibon4eto слагаш сол ако е свършила, водата не пречи. Нека прелива водата докато сипваш, но внимавай да не препълниш резервоарчето със сол, тя не трябва да излиза. Сигурно си имаш индикатор до къде да пълниш. А после с една лъжиця можеш леко да разбъркаш преди да затвориш, за си се намести равномерно вътре.

# 91
Здравейте! Имам съдомиялна (първата ми!) BEKO DFS 28020W от едва седмица и вече се появи проблем Sad - вратата и не се затваря. Първо помислих, чe не съм подредила добре съдовете вътре, но не е това причината - извадих долната кошница, разтоварих горната...и пак не става Sad. При мисълта да се занимавам с техници, разнасяне до сервиз и т.н., направо ми призлява. Някакви предположения от по-опитните ползватели защо така се получава???
          И ние се сдобихме с BEKO DIS 28020,  но още не сме я монтирали. Не зная каква е разликата между двете. Пиши как сте се справили с проблема.

# 92
Благодаря Ви много момичета! Мислех ,че е някакъв проблем ,но явно не е! Ще добавя 1кг.

# 93
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте и Христос Воскресе!

Имам нужда от спешен съвет: когато вадех измитите съдове от миялната забелязах, че долу в сифона се е насъбрала вода, т.е. мръсната вода не е оттекла. Явно има някакво запушване. Сега не смея да пускам нови съдове, нито да пипам и почиствам на своя глава, за да не направя някое наводнение. Какво да правя, направо да звъня в сервиза? Или мога да използвам нещо за отпушване на канали? Миялнята ни е Аристон, вградена (доколкото знам, това е лошо при повреди), гаранционният срок е изтекъл.

# 94
Здравейте и Христос Воскресе!

Имам нужда от спешен съвет: когато вадех измитите съдове от миялната забелязах, че долу в сифона се е насъбрала вода, т.е. мръсната вода не е оттекла. Явно има някакво запушване. Сега не смея да пускам нови съдове, нито да пипам и почиствам на своя глава, за да не направя някое наводнение. Какво да правя, направо да звъня в сервиза? Или мога да използвам нещо за отпушване на канали? Миялнята ни е Аристон, вградена (доколкото знам, това е лошо при повреди), гаранционният срок е изтекъл.

понякога се случва - просто си пускам отново да изсмуче водата и изключвам, моята е автоматична

# 95
Благодаря за отговора. Искаш да кажеш, че няма опасност да прелее? Със съдове ли я пускаш или празна?

# 96
празна, но като изсмуче трябва да я спреш обикновено изчаквам минута или две по дисплея

изкарвала съм водата  и ръчно с гъба, така, че няма страшно

виж ако постоянно не ти изпомпва водата, тогава вече има проблем, може би с нивото на маркуча

# 97
Ще опитам. Тя е вградена, така че дисплея не се вижда, бо ще слушам и ще засеча на часовника. Това го забелязвам за първи път, а в имаме 3 години. Мерси.

# 98
и при моята се случи след кажи-речи след толкова години употреба, просто вече като остане вода само я изпомпвам и готово

чможе да изпомпаш за по-кратко - да отвориш и да видиш дали е изпомпала водата, тъкмо ще видиш дали изпомпва въобще

дано да нямаш проблем

на моята скоро и се развали ключа за включване и изключване, но се оправи - хич не обичам да се разправям с майстори и сервизи

# 99
Ти явно имаш късмета да си сръчна и досетлива, ключът едва ли се е оправил сам. Simple Smile  Аз не умея.

# 100
мн. блг. и аз не умея, звънях в сервиза и ми изпратиха техник

# 101
Пуснах я така 2-3 пъти, чува се, че помпи, но винаги остава по 2-3 см вода в сифона.
През нощта ще сложа препарат в канала на мивката, макар че не е видимо запушена, дано помогне...

# 102
  • На брега на реката
Aко филтъра наричаш сифон, то там винаги има вода и това е нормално.  И ако си забелязала, всяка програма започва с изпомпване.  Мисля, че при теб всичко е нормално, но си видяла водата чак сега,а то винаги има.

# 103
Ами, не знам точно как се нарича. Simple Smile Има повече части. През телефона не знам как да добавя снимка, но в нашия обикновено няма вода, вадила съм го за почистване и със сигурност е бил сух.

# 104
  • На брега на реката
При мен филтъра е една решетка на ситни дупки и едно което прилича на сифон/пластмасово/. На дъното винаги е имало вода и в момента гледах - има си вода под него. Винаги е било така и никога не съм имала проблеми. Пробвай да я пуснеш и ще видиш дали всичко е ОК, при измиването.

Общи условия

Активация на акаунт