Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 86 628
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
  • Под Сините камъни
Аз ползвам таблетките на Лидл,също и техният гланц.Сега съм със сол на Кауфланд.Доволна съм от всичко.Даже бих казала,че обикновените таблетки са по хубави от 3 в 1.

# 76
  • София
alpha_beta много благодаря за съвета.

И понеже моята съдомиялна не е нова,а е втора употреба като за начало на работата ми със домиялна ми я подариха,но е доста старичка и няма голям избор на програми.Засякох,че най-дългата е един час.Според вас достатъчно ли е да измие 10 чинии и 10 чаши? newsm78
Не мога да кажа твоята машина как  ще мие за 1 час, но моята първа съдомиялна преди 13 г. беше малка Мидея, която ползвах само на най-кратката rapid програма за 38 минути и миеше като хала, и продължава да работи все още на друго място. В тези модели не беше предвидено да се слага сол и гланц, препарата се сипва в улейче на вратата или се мята таблетка на дъното. Шумна е, но откъм измиване няма забележка никаква!

# 77
  • София
При мен проблемът е следният: когато започне да излива вода мирише много силно на препарат в стаята, толкова много, че изобщо не може да се стои вътре. Ако някой е имал подобен проблем, моля за съвет. Виках водопроводчик - всичко си било ок с канализацията, обаждах се на Беко (току що е купена съдомиялната) и оттам ми казаха, че това не можело да е проблем на машината и въобще не поискаха да дойдат да погледнат.

И аз мисля, че проблема не е в машината. Според мен, щом се случва само при изпомпване на водата, проблема във врзката при отводнението.
-маркуча не влиза хубаво в отводнителната PVC тръба
-тръбата PVC има някъде незапушен отвор/у-коляно/ или по-нагоре от съдомичлната е включена мивка без сифон и връща миризма през нея.
-маркуча или тръбата са спукани /малко вероятно е , защото щеше да се наводни, но не е невъзможно/
Благодаря за насоките  bouquet
Идва водопроводчик, подмени тръбите, защото миялната беше свързана над сифона. Пробемът обаче не изчезна. Сега установихме, че отзад отдолу от ляво излиза силна струя въздух, който причинява неприятната миризма. Нормално ли е това?

# 78
  • На брега на реката
Не мисля, че е нормално, никога не ми се е случвало. Моята обаче е вградена и няма как да видя. Единствено когато я отворя по време на работа, за да добавя нещо, тогава усещам миризмата на препарата. Според мен е добре да извикате техник, за да види този проблем. Сега няма как от сервиза да ви откажат, при условие, че другия проблем е отстранен и продължава да излиза миризма от самата машина.

# 79
  • София
И моята е вградена, но е в нещо като висок барплот и мога откъм трапезарията да извадя една летвичка най-долу и да видя какво се случва. На упътването на миялната там пише, че се намира вентилационна система за сушене. Ще звъня на сервиза в понеделник, дано не ми заявят, че така си е направено фабрично и това е. Все пак на никой познат не му се е случвало такова нещо, с майстор на миялни говорих - също каза, че в практиката му не е имало такъв случай.

# 80
Здравейте!

Налага ми се да се допитам до вашето вещо мнение и опит. Имам Беко от по-евтините модели. Ползвам я вече 4 години и съм много доволна. От известно време забелязвам промяна в качеството на измиване, което явно не идва основно от препарата. Много бързо харчи солта! Изключително бързо. Последно сипвах преди по-малко от 2 седмици, а сега пак не се вижда да има в резервоара. Не съм променяла настройките, не мия по-често от преди. Общо взето само това е промяната в редовния ни ритъм - много сол. Някой имал ли е такъв проблем? Ползвам солта на Лидъл.

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 19:23 от Булка Марулка

# 81
  • София
Пробвай да смениш солта, като за начало, да не би да е от нея. Иначе друго за което се сещам е  проблем с машината - пуска много сол, но това би следвало да се вижда по качеството на измиване /влошено/.

# 82
  • На брега на реката
Момичета,
Моля, за помощ. Ако някоя от вас има телефон на добър техник за София, който да прави домашни посещения. Съдомиялната е АЕГ, 45 см. и не изпомпва вода, най-вероятно е помпата.

# 83
  • София
Момичета,
Моля, за помощ. Ако някоя от вас има телефон на добър техник за София, който да прави домашни посещения. Съдомиялната е АЕГ, 45 см. и не изпомпва вода, най-вероятно е помпата.

Пробвай тук
Скрит текст:
http://www.gbgs.net/2011/servizna%20deynost.html
Не гледай че пише горенье, ремонтират и АЕГ, при мен идваха за гаранционна печка и съм доволна, после и за сушилня канди ги виках.

# 84
Здравейте! Имам съдомиялна (първата ми!) BEKO DFS 28020W от едва седмица и вече се появи проблем Sad - вратата и не се затваря. Първо помислих, чe не съм подредила добре съдовете вътре, но не е това причината - извадих долната кошница, разтоварих горната...и пак не става Sad. При мисълта да се занимавам с техници, разнасяне до сервиз и т.н., направо ми призлява. Някакви предположения от по-опитните ползватели защо така се получава???

# 85
  • На брега на реката
Момичета,

Пробвай тук
Скрит текст:
http://www.gbgs.net/2011/servizna%20deynost.html
Не гледай че пише горенье, ремонтират и АЕГ, при мен идваха за гаранционна печка и съм доволна, после и за сушилня канди ги виках.

Благодаря ти  bouquet.

# 86
Пробвай да смениш солта, като за начало, да не би да е от нея. Иначе друго за което се сещам е  проблем с машината - пуска много сол, но това би следвало да се вижда по качеството на измиване /влошено/.

Благодаря! Смених солта и пак изхвърча супер бързо. И аз явно ще търся добър техник с домашни посещения, но за Варна  Confused

# 87
  • София
Здравейте! Имам съдомиялна (първата ми!) BEKO DFS 28020W от едва седмица и вече се появи проблем Sad - вратата и не се затваря. Първо помислих, чe не съм подредила добре съдовете вътре, но не е това причината - извадих долната кошница, разтоварих горната...и пак не става Sad. При мисълта да се занимавам с техници, разнасяне до сервиз и т.н., направо ми призлява. Някакви предположения от по-опитните ползватели защо така се получава???
Предполагам:
1.Изкривена врата;
2.Повредени са "чопчетата" които "щракват" при затваряне и я държат затворена.
По принцип нова ли е ? Ако има гаранция - викай ги да си я оправят.

# 88
Привет момичета, от няколко месеца съм със съдомиялна беко. В упътването пишеше ,че първия път,когато се слагат соли ,контейнера се долива догоре с вода и се разбърква . Сега индикатора ми светна за соли,но като отворя капака, контейнера е пълен с вода и запопна ли да добавям соли ,всичко прелива. Някой запознат ли е какво точно се прави в този случай? В упътването не е описан подобен проблем. Благодаря Ви!

# 89
Точно така става. Сипваш сол,която измества/избутва водата. Аз също съм с Беко - 45 см. Поема над 1 кг. сол,но аз не сипвам повече от килограм,за да не прелее солта.

Общи условия

Активация на акаунт