Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 86 623
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Аз бях засякла един месец че при използване само на нощна тарифа сушилня, съдомиялна, хладилник и климатици които почти не духаха тъй като още времето беле топло така че тяхната консумация може да се пренебрегне и в сметката нощната енергия беше 14 лева. Засечено и по електромер. Като се има на пред вид че сушилнята хаби повече съдомиялната е много малко. 
100% съдомиялната излиза по-евтино отколкото топлата вода от ТЕЦ или пък бойлер. А аз съм на принципаче дори сметнато общо консумативи+вода+ток да ми идва на същата цена все вдно ги мия ръчно пак миялната печели - все пак не стоя аз на мивката а и тя мие по-добре.

# 61
  • София
Много по-евтино излиза да миеш с миялна отколкото да топлиш 1 бойлер, който след измиване да е "свършил", и от ТЕЦ е по-евтино. Виж си в книжката, там би трябвало да е описано подробно коя програма колко харчи и посочените киловати дали са за 1ч. или за 1 цикъл., но дори и да са за 1час сметни, че пак ще ти е по-евтино от бойлер или ТЕЦ. Освен цената за ток и вода, незаменимо е някой /в случая машината/ да мие вместо теб Heart Eyes.

# 62
# 63
  • 1st floor
Да питам и тук, гледам, че влизат повече хора:
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … 57202-W0/p/687430
или това:
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -51E22EU/p/683838
Кои параметри са по-важни, коя марка бихте предпочели? Намерих ги в два различни магазина на една цена, но трябва да взема бързо решение. И знам, че са малки, но това е единственото, което мога да си позволя като размери.

# 64
  • София
Да питам и тук, гледам, че влизат повече хора:
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … 57202-W0/p/687430
или това:
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -51E22EU/p/683838
Кои параметри са по-важни, коя марка бихте предпочели? Намерих ги в два различни магазина на една цена, но трябва да взема бързо решение. И знам, че са малки, но това е единственото, което мога да си позволя като размери.
Боша съм го ползвала преди 2 г., нямам забележки.

# 65
  • 1st floor
Супер! А може ли да ми кажеш най-кратката програма за всекидневно нормално замърсени чинии, чаши и прибори колко време е?

# 66
  • София
Супер! А може ли да ми кажеш най-кратката програма за всекидневно нормално замърсени чинии, чаши и прибори колко време е?
Не си спомням точно, беше преди 2 години за няколко месеца, мисля че ползвах най-често програмата с картинка чаши и чинии, може би около час и 10 минути да е била. Потърси в нета ръководство за модела и там ще пише.

# 67
  • 1st floor
Много ти благодаря! Hug

# 68
Момичета, да питам! Последните няколко пъти ползвам интензивна програма, като веднага след отваряне забелязвам, че не излиза никаква пара, само топлина. До преди миех само на бърза за 1 час и пара си имаше и то доста. Може ли това да е от самата програма? И да уточня, че интензивната  я съкращавам с бутон на 2 часа, иначе е 2ч и 30, ако това има някакво значение в случая.

# 69
И аз от днес съм горда собственичка на малка съдомиялна,която сложихме в шкафа под мивката.Шишовете ми се виждат много на гъсто и май верно ще излезе това,което ме посъветваха.А именно чиниите ми да са еднакви,че иначе става кофти подредбата.
Що се отнася до таблетките,аз си нямам идея какви и що,но ми казаха да търся Аll in one и така нямало да ми се налага да купувам всичко отделно,защото честно казано си нямам и на идея къде ще го наливам гланца.
Иначе за първа проба взех едни от Лидл,които ми казаха,че били хубави,но да видим...все от някъде трябва да се започне.Иначе днес гледах в Кауфланд има промоция на Finish.

Въпроса ми е...има ли проблем,ако оставя чиниите за през ноща вътре да си стоят,че не ми се чака,докато свърши?И другото...вярно ли е,че по принцип не било хубаво да се вадят веднага? newsm78

# 70
  • София
rosit@, аз като ползвах малка миялна купувах от Лидл таблетки на W5 и ги делях на 2, слагах по половинка.
Няма проблем да вадиш на другия ден, ако евентуално наминеш покрай нея и е свършила само отвори вратата, ако няма опция auto open.

# 71
  • 1st floor
Тези таблетки от Лидл в постоянния асортимент ли са или трябва да дебна кога ги пускат? И солта и гланца от там ли да си взема, хубави ли са?

# 72
Солта гланца и таблетките са в постоянния асортимент. Солта и гланца са по 2 лева и нещо а таблетките са по 7-8 лева мисля като са 2 вида -обикновенни и всичко в едно с по-малко бройки в кутия. Хубави са и трите неща. Ще можеш да делиш таблетките 

# 73
  • 1st floor
Благодаря! Кой вид таблетки са по-хубави? Simple Smile

Също се чудя дали тези , които ми подариха заедно със съдомияланта няма да са много за 6 комплекта.  Thinking Те са такива:
http://fb.ru/misc/i/gallery/25698/638302.jpg
и не виждам как ще ги деля. Не ме притеснява икономията на таблетки, а това дали ще се разтварят и изплакват качествено.

# 74
alpha_beta много благодаря за съвета.

И понеже моята съдомиялна не е нова,а е втора употреба като за начало на работата ми със домиялна ми я подариха,но е доста старичка и няма голям избор на програми.Засякох,че най-дългата е един час.Според вас достатъчно ли е да измие 10 чинии и 10 чаши? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт