Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 596
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
  • София
 Forest rain - ами тогава си купи гланц и виж дали пак ще са мокри, макар че би трябвало и без него да изсъхнат. Зависи и колко време след края на програмата я отваряте, дали има време влагата да се изпари, но не е нормално да са мокри, щом има сушене в програмата. Не знам какава марка и модел ти е миялната, но ако гланца не помогне е за техник. В моемтна има на промоция гланцове.

# 466
  • София
Afrodita, нямаме функция мултитаб, тя е много простичка нашата.

# 467
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, съдомиялнaта ни е GORENJE GS 52214W. По принцип я пускаме с отложен старт и обикновено се включва към полунощ. Времетраенето на цикъла е 130 минути, т.е до 2 часа е приключила. Разтребвам я към 8 сутринта.

# 468
Сол в миялната се слага задължително.
Гланц по избор, ако искате по-добри резултати.

# 469
papi6, даже ако се използва препарат all in one ли?

# 470
За солта - да.

# 471
  • На брега на реката
Момичета, не е лошо да се пита и аз го правя, но ако прочетете първа страница /във всяка подобна тема, на първа страница са обяснени основните неща/, ще ви се изяснят доста въпроси.
Обяснено е за солта, гланца, функцията "мултитаб" и други, които през годините са възниквали, като въпроси.
Моля, не го приемайте, като заяждане, а като съвет. Аз лично, в началото /преди още да си закупя миялна/, прочетох почти всички стари теми, защото ми беше интересно и исках  да разбера, как точно да обслужвам най-правилно уреда си, за да ми служи добре, възможно по-дълго.

# 472
Здравейте, от скоро и ние се сдобихме с миялна машина Беко DFS28020W, малка е 45см. Вече няколко пъти я тествам, следя темите от няколко седмици изчетох почти всичко, проблема е в това, че не всичко е сухо и остават бели петна не по всичко, но си остават. Например първият път солта беше на 4 а гланца на 3, според теста и твърдостта на водата трябва солта да е на 4, ок оставих я на 4 обаче по някои от чашите и чинийте имаше бели петънца не бяха много, а пластмасата си беше мокра. Увелих гланца на 4 и следващото миене беше малко по-добре, но пак имаше малки бели засъхнали капки и пластмасата беше леко по-суха, ок ще преглъдна факта, че пластамасата не се суши добре в миялна и реших да намаля солта на 3 сметнах, че щом е малка съдомиялна може и да има значение и увеличих гланца на 5 1/2 преди малко извадих отново съдовете всичко е измито перфектно от това не мога да се оплача дори имаше тава в която пекох мусака и имаше доста засъхнало и изгоряло мислех, че ще има загорели остатъци, но нямаше.... обаче цялата тава беше покрита със засъхнали бели петна като от сол ...защо незнам??! Всичко друго си блестеше и по чашите нямаше бяло петънце, но таватааа... измих я само с вода всичко изчезна, тавата е с покритие леко като тефлон, не мисля, че е тефлон ефтинджос от Икея дори покритието беше започнало да пада и я прежалих, дали е от покритието или пропускм нещо?! Живея в Германия и използвам прах на Domol най-доброто и ефтино в Германия закупих го от Росман за тези които се интересуват се води по-добър според тестове от Финиш и Сомат, а цената е 2,90€ което си е смешка, гланца е на същатата марка, а солта на Blik едра е като камъчета ( в добавка искам да спомена, че първият път когато имаше бели петна използвах таблетка на Финиш която беше подарък с машината т.е. не мисля, че проблема е в праха, а и от него слагам около 10гр). Имате ли подобен опит? Защо не се суши всичко на 100%? Sad някои казват, че и пластамасата излиза суха, а на мен само чиниите и чашите Sad Мислите ли, че е нормално солта да се смъкне с една единица само защото е малка съдомиялна? Когато беше на 4 имаше много бели петна.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 19:51 от LuckyRaf

# 473
  • на Мелмак
Значи намаляш още мъничко солта и би трябвало всичко да е ок.
Ако си чела в темите - няма някой , който да има суха пластмаса  Wink
Не се втелясвай за пластмасата, важното е че тя мие, а не ти.

# 474
Пластмасата е вредна и без друго. Изхвърлих всичко, което не става за миялна.

# 475
Точно, прочетох за това написах някои казват, че са им сухи пластмасовите съдове, но ще го преглътна Simple Smile по тестове и в нета гледах солта трябва да е на 4, моите лентички от теста се оцветиха всичките в лилаво т.е. водата е много твърда това ме притеснява, ако намаля още дали няма да си прецакам съдомиялната Sad дори на описанието си пише при 5 квадрачета солта на 5, но понеже в моят регион водата е 23-26 dH в приложението пише от 23dH  солта на 4 или 5 ... Оф, незнам и аз вече Sad дали няма да си прецакам машината така, ако увелича гланца на последна степен 6та дали ще е по-добре?? Ще пробвам и ще пиша Wink

# 476
  • На брега на реката
Виж дали си затворила хубаво отделението за сол /капачката трябва да щракне/. Случвало се е, ако не е добре затворено, да се получават такива неща.

# 477
  • Русе
Виж дали си затворила хубаво отделението за сол /капачката трябва да щракне/. Случвало се е, ако не е добре затворено, да се получават такива неща.

Пробвай наистина.
Гланцът няма нужда да го увеличаваш повече, пластмаса и тефлон не съхнат вътре, това си пише и по всички упътвания, освен, че всички го знаем от личен опит.

# 478
Препоръчайте ми:
1. Препарати, които да не дерат съдовете при миене. Вмомента съм с лидълските, но много дерат или поне последната опаковка таблетки, които купихме.

2. Препарат за дезинфекция/профилактика на съдомиялната. Колко често е добре да се прави такава профилактика?

# 479
Препоръчайте ми:
1. Препарати, които да не дерат съдовете при миене. Вмомента съм с лидълските, но много дерат или поне последната опаковка таблетки, които купихме.

2. Препарат за дезинфекция/профилактика на съдомиялната. Колко често е добре да се прави такава профилактика?
В упътването на съдомиляната ни пише ,че ако се дерат съдовете по нежно измиване се постига с гелове за миене.Пазара и избора е доста голям.
До сега не съм изпробвала такъв препарат но в най скоро време мисля да опитам.
Пак в упътването за почистване на съдомиялна за да се удължи живота е описано ,че тази процедура се прави веднъж месечно .Слага се специален препарат за почистване на съдомиялна и се пуска на програма за тази цел.
Погледни в упътването на съдомиляната си.Най -вероятно е упоменато коя е тази програма при теб.Все още не съм правила и пускала почистване защото използваме от скоро съдомиялната.Не съм сигурна обаче дали на 1 месец няма да е прекалено често да се прави това почистване .Може някой друг да напише освен мен и да ти отговори на въпросите .Ще ми е интересно да прочета и други мнения .

Общи условия

Активация на акаунт