Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 587
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • На брега на реката
Според мен е прекалено често на един месец. Аз лично го правя на 3-4 месеца и е напълно достатъчно. Зимата на 3 месеца, защото се мият по-мазни неща, а лятото на 4 месеца.

# 481
  • София
Аз вимам точно лидълските за почистване на съдмиялна, ама тъпото е че не са в постоянния асортимент. Много добре почистват а са на половината от цената на Финиш

# 482
  • София
Препоръчайте ми:
1. Препарати, които да не дерат съдовете при миене. Вмомента съм с лидълските, но много дерат или поне последната опаковка таблетки, които купихме.

2. Препарат за дезинфекция/профилактика на съдомиялната. Колко често е добре да се прави такава профилактика?
Принципно геловете не дерат съдеовете и са най-щадящи. Освен тях от сомат таблетките също не съм забелязала надиране.
Препарати за профилактика има най-различни. Според мен добри са на сомат, финиш, хейтман. Колко чето - зависи и от това колко често пускаш машината /някои пускат всеки ден, че и по 2, накои на 2 или на 3 дена/, както и дали често има мазни съдове. На около 3 месеца според мен е нормално, при средна натовареност /по 1 на ден, с не прекалено много и не прекалено малко мазни съдове/. Пуска се на по-дълга програма и да е с най-високи градуси. На самите препарати пише как се ползват.

LuckyRaf пластмасата принципно не е за миялна, както и дървото, алуминия, тефлон и т.н. Въпреки това много хора си мият и пластмаса и дърво /с алунинии не пробрвай ще стане мазало/. Пластмасата не е подходяща т.к. няма да изсъхне, може да попие препарат, който да не се изплакне добре, понеже е с пореста структура, може да се разтопи от температурата, ако не издържи. Дървото също  няма да изсъхне, може да попие препарат, който да не се изплакне добре, може да се окриви, напука, изгние и т.н. За това ти излизат мокри.  За белите петна - нагласи си солта точно според твърдоста, праха за миене дозирай за 45см., а не за 60см. миялна, ако не стане намали солта. Това бялото вероятно е препарат недоизплакнат от: прекалено мека вода /много сол/, прекалено много препарат. Другия вариант е да не си затворила добре капачката на отделението за сол или като редиш машината, перката да се спира в някой съд и да не може да изплакне добре. Няма как петната да са от попаднала сол директно в/у съдовете.

# 483
Afrodita, защо не бива да се мие алуминий в съдомиялнята? Какво мазало ще стане?

# 484
  • на Мелмак
Алуминият потъмнява доста в съдомиялната, не знам обаче дали го пренася на съдовете до него, нямам алуминий в къщи.

# 485
  • София
Afrodita, защо не бива да се мие алуминий в съдомиялнята? Какво мазало ще стане?
Защото се получава нещо като окисляване, не знам дали е точно такова, но си променя цвета и повече не се оправя, т.к. не е от зацапване, цапа и по другите съдове.

# 486
Мерси. Имам един страхотен грил тиган, за индукция с дебело двойно дъно, ковто е алуминиево и запоено върху него метално съместимо с индукция дъно. Мислех, че мога да го пускам в съдомиялнята, но ще се въздържа. Иначе самият тиган е емайлиран метал и се мие лесно на ръка, но започна доста да ме домързява, та се надявах да се спася и от тази дейност.

# 487
Пробвах и с увеличен гланц, все тая Sad на някои съдове си има бяла следа и на пластмасата, а по металната част на някои ножове и вилици имаше леки капки като ръжда  newsm78 трябва да се вгледа човек, за да види, но аз видях  #Cussing out няма как да намаля солта тук водата е много твърда, ще я карам така... Много ми е чудно от къде тези ръждиви петънца Sad

# 488
  • София
И при мен се получават ръждиви петънца само и единствено по ножовете.  Нямам обяснение.

# 489
При мен също само по ножовете. По- назад в темата беше коментирано, че причината може да е некачествен материал.

# 490
  • София
Аз вимам точно лидълските за почистване на съдмиялна, ама тъпото е че не са в постоянния асортимент. Много добре почистват а са на половината от цената на Финиш
Точно сега в понеделник ще пускат, така че на който са му трябват може да зареди Simple Smile

# 491
  • София
Точно сега в понеделник ще пускат, така че на който са му трябват може да зареди Simple Smile

даа точно това се кефех сутринта и мисля да зареда с поне няколко опаковки, че са по 2 вътре Simple Smile

# 492
  • София
ти от течните ли ползваш, аз до сега само от прахчетата.

# 493
  • 1st floor
И аз ползвам само прахчетата. Кои са по-добри? Те или течните? Или няма разлика? Laughing

# 494
  • София
Нямам идея, аз не съм купувала течни. т.е. май имам купени, но не съм стигала до тях да ги ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт