Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 86 936
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • софия
Благодаря на всички за отговорите Hug, за момента не намерих  във по големите вериги магазини нещо, което да ми хареса, затова ще се оглеждам за втора употреба.

# 586
  • Winterfell
А защо не купувате уреди на изплащане? Вярно„ че се оскъпяват„но по-добре да имам по-скъп уред„ а и парите ми стоят като резерва....
Аз имам проблем. Нещо или не мога да настроя гланца„ или гланцът е боклук. Вече от месец насам си правя експеримент и наблюдавам. Слагам гланц и чашите са мръсни. Имат нещо като засъхнали песъчинки.Като се израсходва„ лъщят и скърцат  Thinking Somat е гланцът„

# 587
  • София
Ако чашите са ти мръсни, с песъчинки и т.н., според мен, проблема ти е в препарата за миене и/или избраната програма, а не в гланца.

# 588
  • Winterfell
Пускам си ги винаги на една и съща програма и с един и същ препарат (кауфландския)

# 589
  • София
Благодаря на всички за отговорите Hug, за момента не намерих  във по големите вериги магазини нещо, което да ми хареса, затова ще се оглеждам за втора употреба.
Kакви са ти изискванията за миялна, че не можеш да намериш подходяща в магазините? Учудва ме при изобилието на толкова марки и модели, имащи различни характеристики, да не си намериш нищо. До каква сума я търсиш? Спомена, че се чудиш до 1200лв. дали да си вземеш миялна и печка ВУ или нова миялна и да събираш за печка, но какво реши в крайна сметка?
---------------

Marceline Гланца е добър. Щом имаш остатъци наподобяващи песъчинки вероятните причини са:
1.Съдовете са твърде замърсени за съответната програма;
2.Температурата на миене е твърде ниска;
3. Измиващия препарат не отмит добре /може да е бил в повече или по друга причина/;
4. Съдовете са неправилно подредени - не достига до всички вода с достатъчно налягане или изобщо не достига;
5. Дюзите на перките или част от тях са непочистени и в тях има мръсотия.
6. Непочистен филтър.
За сега за това се сещам. Гланца не виждам каква връзка може да има в твоя случай - ако е в повече се получават цветни петна /по прозрачните и по дуралексовите съдове си личат най-много/, ако е в по-малко ще виждаш бели петна от капчици /както остават от варовита вода при миене на ръка/ или няма да са сухи след края на програмата /изкл. пластмаса примерно, която принципно си остава мокра накрая/.

# 590
  • София

Ако предпочиташ ВУ добре, но иначе има доста добри и икономични машинки под 600 лв и ти остават още толкова за фурна Simple Smile
Ето например тази, енергиен клас А++ едва ли ще има във ВУ

http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -26220-W/p/680613

http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … DFN-6833/p/680543

http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -26220-X/p/680616

Аз имам ВЕКО вече 3 години и съм изключително доволна, а относно тавите от баница - никога не ги накисвам, слагам я направо така и излиза перфектно чиста. Ползвам препарат Finish all in one.

# 591
  • Berlin
Не знам какви баници правите, но аз не съм имала проблеми никога с тави от баница, ако това е някаква мярка. 😊

# 592
Аз винаги имам проблем с тава от баница. Особено, когато забравя да намазня тавата, което е често.  Laughing Laughing Laughing

# 593
  • Русе
Или тавата със зеле, на мен там по-често ми се случва, пък и моя мъж го обича доста опечено, та винаги има по тавата доста загоряло. С феъри платинума определено ми е най-добрия резултат. Но зависи и от тавата имайте предвид, примерното йенските се мият по-лесно, а ако имате от старите тави, които особено са били търкани и с разни телчета, из дупките става по-трудно измиването.

# 594
  • Бургас
Здравейте,
Бях се спряла на този модел съдомиялна за вграждане:
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IN-28330/p/680630,
но в магазина т.н. продавач-консултант се опита да ме убеди, че този вариант е по-добър:
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-HOT … 2BM284-A/p/682510 - произведен в Полша.
И сега съм изпаднала в голяма чуденка, а дори си бях уговорила майстор за монтаж Simple Smile

# 595
  • София
Здравейте,
Бях се спряла на този модел съдомиялна за вграждане:
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-BEK … IN-28330/p/680630,
но в магазина т.н. продавач-консултант се опита да ме убеди, че този вариант е по-добър:
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-HOT … 2BM284-A/p/682510 - произведен в Полша.
И сега съм изпаднала в голяма чуденка, а дори си бях уговорила майстор за монтаж Simple Smile

Аз за тези пари бих си взела АЕГ или Електролукс.  Има най-различни модели около посочения от теб ценови диапазон.

# 596
Ами да, права си е vipp. Даваш толкова пари за нещо дето искаш да ти служи почти всеки ден, ами купи си нещо по-сериозно, да нямаш ядове. То нищо не е гарантирано с новата техника, ама все пак. Една девойка беше споделила в една друга тема за друга техника, че през две-три години сменя уреди, но все купувала Беко, Аристон, ей такива разни измислени марки /поне да са клас A +++/

# 597
  • Русе
Айде сега марки, всичко е късмет. Аз карах 7-8 г с Беко, приятелки с АЕГ и Сименс по два пъти им ходиха в сервиз машините и то за около 2-3 г, то не бе чупене на дръжки, не бе прекъсване на ток и не знам си какви друго неща. Моето старо Беко още си работи, стана вече на 11 г. И новите са така, специално Беко, дори и от сервизите признават, че са сравнително рядко чупещи се.

# 598
  • София
Айде сега марки, всичко е късмет.
Скрит текст:
Аз карах 7-8 г с Беко, приятелки с АЕГ и Сименс по два пъти им ходиха в сервиз машините и то за около 2-3 г, то не бе чупене на дръжки, не бе прекъсване на ток и не знам си какви друго неща. Моето старо Беко още си работи, стана вече на 11 г. И новите са така, специално Беко, дори и от сервизите признават, че са сравнително рядко чупещи се.
Не съм съгласна. Не може да кажеш, че една Мидея е = на едно АЕГ или Бош. То само като ги отвориш и се вижда и пластмасата и ламарината, как нямат нищо общо. За това и цените са им различни. Да не говорим за перките и начина на впръскване на водата, което влияе на качеството на измиване. То все едно да кажеш, че няма значение дали ще дадеш 1000лв. или 40 000лв. за автомобил - все вози, или че няма значение дали е трабант или лексус примерно.

# 599
  • Русе
По принцип има значение, но не всичко е това.
5 г съм с Бош, не мие по-хубаво или по-лошо от Бекото, по-шумна е, по-малко програми има, като гледам няма кой знае каква разлика особено вътре, а беше доста по-скъпа от Бекото. (за щастие не е ходила на ремонт). А и за Бекото навремето не съм ползвала и разни почистващи препарати, защото нямаше такива.
Важни за мен са правилни настройки, препарати и експлоатация.
За някои марки съм съгласна, откровено евтини са, което пак не значи, че няма да служат вярно. Хубаво е да се търси добър баланс цена/качество, а не директно Сименс, Бош, все едно са единствените качествени уреди. Всичко е късмет. Тук със сигурност има много доволни и от Уърлпул (примерно аз не ги харесвам), Индезит Канди, ...
Но пак влизаме в един и същи спор за марки.

Общи условия

Активация на акаунт