Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 616
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Пиша пак с моята одисея със съдомиялната.
Оказа са че при приключване на работа, вода не се събира сега, а след ден например се "връща" на дъното.
От какво може да е? Проблем ми е че като остане и замирисва Sad
1. Погледни дали маркуча не е прегънат.
2. Погледни дали е свързан правилно - има изисквания от към ъгъл на завиване и височина на която трябва да е маркуча, особено ако има и мивка в същия канал. В книжката с указания трябва да е нарисувано, кое как и колко.
3. извади маркуча от към края, които е към тръбата за мръсна вода и виж /ако можеш/ дали не е задръстен канала, т.е. дали има наслоявания по вътрешността на тръбата. Ако е така пусни един дълъг цикъл на най-високите градуси с почистващ препарат.
4. Може да е проблем с помпата.
5. Ако в същия мръсен канал има вързана мивка пробвай да й почистиш канала с препарат.

Проблемът ти не е в миризмата /поне не чак толкова/, а  във факта, че тази миризма идва от разложени и не толкова разложени знайни и незнайни микроорганизми и остатъци от храна, които са опасни за здравето.

# 646
Здравете,
Монтираха ми новата съдомиалня и другата седмица предстои да я изпробвам. дне си купих гланц и сол на Сомат. Исках да ви попитам за таблетките са съдмиални Медикс , Финиш или Сомат има ли значение коя да избера? Кой са по хубави ? Какви таблетки да взема класик, all in 1 , голд ?  Каква е разликата между тези видове таблетки ? Извинете ме за глупавите може би въпроси но за първи път ползвам такъв уред и нямам ко да попитам

# 647
  • Бургас
Медикс не съм ползвала,  но от Сомат и Финиш съм по-доволна от Финиша. В момента имам Финиш Куантум и All in one,  както и Сомат Голд, Куантум-а е най-добре. Ползвам го за силно замърсени съдове. А Сомата ще го изхабя, ама със зор.

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 09:18 от Мaрия

# 648
  • София
Здравейте имам съдомиялна на whirlpool. Не знам модела точно какъв е. За 10 комплекта, А++, 8 програми 6то чувство.
В магазина имаше два модела моя и един по евтин и продавачката ме убеди да взема по скъпия защото имала половин зареждане. До сега обаче така и не го виждам това половин зареждане.
Имам една бърза програма 25мин имам и една за 1 час имам и опция някакво експресно миене което ми съкращава програмата на половина, имам и право да избирам само горна или долна тава. Да обаче братовчедка ми има същата но бял цвят и има бутон 1/2. Kое от всички мои опции е половин зареждане??
1/2 зареждане би трябвало да ти е опцията , да избираш само горна или само долна кошница.
По своята същност половин зареждане е точно това, да избереш една от кошниците, да заредиш само в нея и да се мият само там нещата. Та просто са сменили явно бутона 1/2 с вариант избор от менюто за горна или долна кошница. Не са те минали, не се притеснявай Wink А ако си отвориш и прочетеш документите на миялната (инструкциите на български са не повече от 2-3 листа А4, ще разбереш и модела и как се работи и какви са всички тези иконки и опиции).

# 649
  • На брега на реката
Момичета, съдомиялната на моя приятелка от няколко дни не работи. Както си е работила, след изпомпването на водата, продължава само да помпи и не ще да налива вода. Пробвахме я няколко пъти и само си помпи, въпреки, че няма какво и не налива вода. Модела е същия като моя Беко DIS 1531. Рестатрирехме я - нищо. Изключихме я за 24 часа - пак нищо. Ако някоя от вас може да помогне, ще сме благодарни, защото не намираме техник в Козлодуй, а и не знаем къде в района има сервиз на Беко.
На гаранционната карта няма посочени такива.
Предварително благодаря!
Оказа се , че е спукан пластмасовия "охлюв" и от там е капало вода и съответно е подаван сигнал на помпата и аквастопа. Подменен е този охлюв и вече работи.

# 650
  • София
Здравете,
Монтираха ми новата съдомиалня и другата седмица предстои да я изпробвам. дне си купих гланц и сол на Сомат. Исках да ви попитам за таблетките са съдмиални Медикс , Финиш или Сомат има ли значение коя да избера? Кой са по хубави ? Какви таблетки да взема класик, all in 1 , голд ?  Каква е разликата между тези видове таблетки ? Извинете ме за глупавите може би въпроси но за първи път ползвам такъв уред и нямам ко да попитам
Аз бих си взела сомат гел - по-щадящ е от която и да е таблетка. Сомат голд е по-доброто от таблетките.  На кутиите / и финиш и сомат/ е описано какво има в таблетката. Прочети първа страница на темата, ще ти е от полза. Казваш че си закупила сол и гланц, а функцията мултитаб изключва някое от двете  или и двете - погледни си книжката с упътването и виж кое е. Може и да не я включваш тази функция.

# 651
Афродита този гел мога вместо таблетка ли да го ползвам ?

# 652
  • София
Афродита този гел мога вместо таблетка ли да го ползвам ?
Явно не си прочела първата страница. Видовете препарати миещи съдове в миялна са: гел, прах и таблетка. Избира се едно от трите.

# 653
Пиша пак с моята одисея със съдомиялната.
Оказа са че при приключване на работа, вода не се събира сега, а след ден например се "връща" на дъното.
От какво може да е? Проблем ми е че като остане и замирисва Sad

При мен се случи веднъж,след петгодишно ползване. Съдомиялната е включена във вертикален щранг,в който е включена и мивката. При нормално ползване на мивката-проблеми няма. Но се наложи да мия зеленчуци и я запуших,напълних я с вода да покиснат и изведнаж я изпуснах. Явно не може да се оттече веднага,при изпускане на 10-15 литра и вдига нагоре по вертикалния щранг и прелива в съдомиялната. Не знам добре ли го обясних. При теб е възможно двете тръби да са свързани с вертикалната много близо една до друга и затова малко да "връща".

# 654
Здравейте,купих си съдомиялна Беко 6833 и искам да настроя твърдостта на водата,но в книжката няма информация за това,по старите теми прочетох,че се прави с комбинация от бутони,моля ако някоя от вас знае как да ми пише.От Пловдив съм,при нас водата е много варовита и ми иска да е настроена на по-висока степен.

# 655
Аз съм чела из интернет, че някои Беко нямат опция за настройка на твърдостта на водата. Но може и да не съм разбрала добре.

# 656
  • София
Здравейте,купих си съдомиялна Беко 6833 и искам да настроя твърдостта на водата,но в книжката няма информация за това,по старите теми прочетох,че се прави с комбинация от бутони,моля ако някоя от вас знае как да ми пише.От Пловдив съм,при нас водата е много варовита и ми иска да е настроена на по-висока степен.
Има един отделен лист, който не е част от книжката. На него има инструкция с текст и картинки как да си измериш твърдостта на водата с приложената лентичка и инструкция как точно да направиш настройките.

# 657
  • На брега на реката
Гали,
Заповядай :
-натиснете и задръжте бутона за избор на програма при  изключена машина и в същото време натиснете бутон Вкл/Изкл за да включите машината. Освободете бутона за  избор на програма когато запаметеното ниво за твърдост на водата се покаже на дисплея в "r........." формат.
-изберете нивото на твърдост на водата, като натискате бутона за отложен старт
-натиснете бутона старт веднъж за запаметяване на избраното ниво
-изключете машината.

# 658
Гали,
Заповядай :
-натиснете и задръжте бутона за избор на програма при  изключена машина и в същото време натиснете бутон Вкл/Изкл за да включите машината. Освободете бутона за  избор на програма когато запаметеното ниво за твърдост на водата се покаже на дисплея в "r........." формат.
-изберете нивото на твърдост на водата, като натискате бутона за отложен старт
-натиснете бутона старт веднъж за запаметяване на избраното ниво
-изключете машината.
Бобулина благодаря много bouquetсега ще пробвам да го наглася.
Преди малко пуснах съдомиялната с гел на Финиш,има заредена сол и блясък на 3та степен,7ма програма active wash 70градуса,всичко беше чисто и сухо,но на светлината забелязах,че чашите са целите в много ситни точици,нещо,като нишки.Знаете ли на какво може да се дължи.
P.S току що нагласих нивото на твърдост на водата,беше на 2,направих го на 5 в Пловдив е доста варовита водата,дали ще е добре на тази степен?

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 16:02 от Gali D

# 659
Ще стане ясно с проба-грешка.

Общи условия

Активация на акаунт