Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 86 621
  • 726
  •   1
Отговори
# 15
  • на Мелмак
Ев _е , след като основно наблягаш  на шума, в момента даже да вземеш отново най-евтината ще ти е безшумна .

# 16
  • София
nelimarti, anita7,
Благодаря за конкретните впечатления. Добре ли изсушават вашите машини? Как се справят със силно замърсени тави? Проявяват ли някакви капризи?

etty775, шумът е много важен фактор, вероятно и най-ниският клас вече са тихи, но пък искам да избягам от другите екстри на евтините - лесно скапваща се електроника и механика, конструктивни недомислици и пр. Вярно е, че всичко е до късмет и най-прекрасният уред би могъл да дефектира, както и най-непретенциозният може да се окаже дълговечен. Все още обмислям. Нищо чудно в магазина да реша друго. Навремето когато купихме нашата миялна, взехме Мидея - първо, нямахме много пари, второ, около мен всички "разбирачи", които нямаха миялни, пък бяха "чували", твърдяха, че едва ли не първо трябва да измиеш чиниите, за да може машината изобщо нещо да свърши, ММ беше против, просто така, ама и не искаше да мие сам чинии... Изобщо беше голяма борба. В магазина решението да вземем евтината Мидея се затвърди при сравнение с поставената до нея два пъти по-скъпа Аристон - и за неспециалист от самолет се виждаше, че двете са съвършено еднакви конструктивно и като сглобка и материали, просто бяха близнаци, напълно еднакви, само външният дизайн се различаваше. От днешна гледна точка решението ми беше напълно правилно. Мидеята веднъж се развали и я давахме в сервиз, където залепиха някакво контейнерче с вода и ни взеха пари като за ново, след което още няколко пъти се разваля, но ММ я оправя сам. Може би съм доволна, защото повредите бяха все прости, лесни за оправяне и евтини  Mr. Green Разчитам, че един Сименс би се представил по-добре в това отношение.

# 17
  • Русе
На мен пък голямият Бош ми е по-шумен от малкото Беко, което ползвах доста години и вероятно още работи. Приятелка по моя препоръка си взе голямо Беко, също е много тихо. Друга с АЕГ имаше проблеми няколко пъти, също по-шумно. В качеството на измиване няма никаква разлика, важни са настройките и препаратите.

# 18
  • Балчи-Варна
Имам Беко-мие си перфектно за 58мин.,с таблетки от Лидл и на К класик.Не е шумна.Снощи сложих и решетката на аспиратора,беше ужас мръсна и всичко се изми перфектно.И много пари да дадеш и малко,всичко е на късмет.Преди 8-10 години на майтап си взех най-евтината сушилня на Беко за 499лв.,А тя излезе трепач.Скъпотията не правят уреда по-ефективен.

# 19
  • Русе
Имам Беко-мие си перфектно за 58мин.,с таблетки от Лидл и на К класик.Не е шумна.Снощи сложих и решетката на аспиратора,беше ужас мръсна и всичко се изми перфектно.И много пари да дадеш и малко,всичко е на късмет.Преди 8-10 години на майтап си взех най-евтината сушилня на Беко за 499лв.,А тя излезе трепач.Скъпотията не правят уреда по-ефективен.

И ти си от мойта партия Simple Smile. Абсолютно на същото мнение съм. На късмет е.

# 20
Ev_e,изваждам всичко сухо,а за загорели тави незнам.с риск да стана за смях ще кажа,че тавите ги мия в мивката,защото заемат много място в машината

# 21
  • София
И аз нямам забележки.То си зависи и от препарата. С Феари Платинум нямам неизмит съд, но също така добре се справя и с Лидълските таблетки и праха на кауфланд. Добре суши.

# 22
  • на Мелмак
Ev_e, да шумът е един от най - важните, но сега вече няма такива тракащи Grinning
Има шумни и по- малко шумни , моята е от по- малко шумните , до нея трябва да си , за да усетиш нещо.
Сименса си е хубав уред и определено ще е тих , въпросът е програмите дали ще те устройват , но това , вече ти ще прецениш.

# 23
Моята е Бош - немска не от турските. Ами самата машина като чарковете които работят вътре не се чуват, но се чува как водата мие съдовете при въртенето на перките. Чува се едно такова шшшшшт- шшшшт - шшшшшт. След малко спре и после шууф-шууф-шуфф. Ама как го обясних Simple Smile Ако пък има нещо пластмасово съвсем се чува, например от микровълновата пластмасовия съд против пръскане който се слага да покрие чинията с ядене (една такава огромна купа с която се захлюпва).
Незнам дали тези шумове са нормални защото ми е първа миялна. Иначе механични шумове няма (помпа,перки)

# 24
  • София
Да се чува водата по съдовете, особено когато има купи, ми се струва нормално. И пак зависи колко силно се чува шумът.
Днес видях въпросния модел на Сименс и забелязах, че на третата кошница (за приборите) няма перка за водата, дефакто ползва перката на втората кошница. Доколко е ефикасно миенето на приборите, когато втората кошница е плътничко запълнена с чаши, купи и пр.  newsm78 Стори ми се като потенциален проблем. Иначе регулирането на височината на кошницата ми се видя  полезно. Други съществени разлики на пръв поглед с дъртата китайка у дома не забелязах.

# 25
  • на Мелмак
Отгоре на "тавана " на машината има трета перка или дюза ,тя е за допълнително изплакване/измиване.

# 26
  • София
 bouquet А, мерси, не съм забелязала, въпреки че бая се погъзурчих  Mr. Green  Ще трябва да сваля някакъв подробен пдф, явно и с гледане не всичко се вижда

# 27
Отгоре на "тавана " на машината има трета перка или дюза ,тя е за допълнително изплакване/измиване.
Това на тавана не е ли една малка перчица за въздух. Аз поне така си мисля. Че от там се засмуква парата от горещите съдове и минавайки през едната стена на машината водата кондензира и се изтича от отвора който е на няколко сантиметра от дъното на лявата стена. Така се постига по-качествено и по-бързо сушене на съдовете

# 28
  • на Мелмак
Ами аз съм с дюза, когато я купувах нямаше трета перка и това беше "верхът" Mr. Green
Няма перка за въздух, само за вода Peace
Ев _е , още гъзурчене ще ти трябва  Wink

# 29
  • София
Ев _е , още гъзурчене ще ти трябва  Wink
Явно  Joy Свалих инструкции, има описани перките, но не и такава за чекмеджето с прибори - било под, или над него. Ще трябва да застана в челна стойка  Rolling Eyes Иначе има доста хубави функции, доста възможности за приспособяване към различни нужди - поне като описание  Wink

Общи условия

Активация на акаунт