Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 86 952
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Днес монтирахме нашата съдомиялна Беко 28020, 45см. За първи път ще ползваме такъв уред. Измерихме твърдостта на водата с лакмуса, но той не се промени. По принцип знам, че водата ни е мека. Въпросът ми е: трябва ли да слагам сол в машината? Като я включихме и пуснахме празна, естествено индикаторите за солта и гланца светеха. Това фатално ли е?
Купихме таблетки, на които пише  всичко в едно. Трябва ли тогава да слагам отделно сол и гланц?
Попрочетох старите публикации. Някои от вас пишат, че ползват гел, но как и къде го слагате?
кои препарати са за предпочитане.

# 121
  • София
@ - sladurchetata: Честито и със здраве да си я ползваш. Simple Smile Прочети първата страница на темата, ще отговоря и в червено в цитата.
Здравейте! Днес монтирахме нашата съдомиялна Беко 28020, 45см. За първи път ще ползваме такъв уред. Измерихме твърдостта на водата с лакмуса, но той не се промени. По принцип знам, че водата ни е мека. На първа страница има линк с твърдостта на водата в различните райони, погледни го за да прецениш при теб как е и на колко да си нагласиш солта, ако ще позлваш. Въпросът ми е: трябва ли да слагам сол в машината? Аз лично съм на мнение, че сол трябва да се слага, дори и в райони с мека вода /като в Сф. например./ Лично твое решение е дали ще ползваш или не. Като я включихме и пуснахме празна, естествено индикаторите за солта и гланца светеха. Това фатално ли е? Не е фатално, нормално е, щом липсват, даже значи, че машината работи правилно - т.е. отчита им липсата.
Купихме таблетки, на които пише  всичко в едно. Трябва ли тогава да слагам отделно сол и гланц? Виж в самите таблетки дали има сол и гланц /на опаковката/, не всички имат, а някои има само едно от двете. И да имат сол не е ясно обаче дали ще е достатъчна, според твърдостта на водата. Гланца е за по-бързо съхнене. Много хора не го ползват т.к. предпочитат "1 химия по-малко" и нямат проблем с измиването, други си ползват и са доволни. Ще ти трябват и няколко пускания докато си уцелиш на колко да го нагласиш, ако ползваш /не знам машината ти колко степени има, пробвай с по-малко като за начало, примерно на 2.
Попрочетох старите публикации. Някои от вас пишат, че ползват гел, но как и къде го слагате?
кои препарати са за предпочитане. Гела е най-щадящ съдовете, т.к. не ги драска,за разлика от някои таблетки или прах. Дали ще ползваш гел, прах или таблетки е въпрос на лично твой избор. Гела излиза малко по-скъп от таблетките примерно.
Пак казвам - прочети първата страница на темата, ще ти е полезна и ще намериш доста отговори на въпросите, които си задаваш.

# 122
  • На брега на реката
Подкрепям казаното от Афродита с една малка забележка: Не гледай картата с твърдостта на водата по региони от първа страница  - картата не е 100 % вярна. За моя регион дава мека вода, а тя е много твърда.

# 123
  • София
 Бобулина кой е твоя регион, ако не е тайна? Интересува ме чисто статистически за да знам къде е грешна картата. За моя е вярна, за още няколко също, т.к. знам от живущи там, каква им е водата.7

пп: някой знае ли от къде могат да се купят индикаторни ленти за определяне твърдост на водата? По възможност онлайн? Rolling Eyes

# 124
  • На брега на реката
Афродита, говоря за Козлодуй и околоните села. В зоомагазини /вероятно с тях мерят твърдост на водата за аквариумите/ може да видиш за лентички за твърдост, момичета споделяха, че от там са си купували.

П.П.Виж тук:http://aqua-filters.com/test-obshta-tvardost-lenti, http://www.bg-pet.com/Fish/Tests/test_multistick.htm

# 125
@ - sladurchetata: Честито и със здраве да си я ползваш. Simple Smile Прочети първата страница на темата, ще отговоря и в червено в цитата.
Здравейте! Днес монтирахме нашата съдомиялна Беко 28020, 45см. За първи път ще ползваме такъв уред. Измерихме твърдостта на водата с лакмуса, но той не се промени. По принцип знам, че водата ни е мека. На първа страница има линк с твърдостта на водата в различните райони, погледни го за да прецениш при теб как е и на колко да си нагласиш солта, ако ще позлваш. Въпросът ми е: трябва ли да слагам сол в машината? Аз лично съм на мнение, че сол трябва да се слага, дори и в райони с мека вода /като в Сф. например./ Лично твое решение е дали ще ползваш или не. Като я включихме и пуснахме празна, естествено индикаторите за солта и гланца светеха. Това фатално ли е? Не е фатално, нормално е, щом липсват, даже значи, че машината работи правилно - т.е. отчита им липсата.
Купихме таблетки, на които пише  всичко в едно. Трябва ли тогава да слагам отделно сол и гланц? Виж в самите таблетки дали има сол и гланц /на опаковката/, не всички имат, а някои има само едно от двете. И да имат сол не е ясно обаче дали ще е достатъчна, според твърдостта на водата. Гланца е за по-бързо съхнене. Много хора не го ползват т.к. предпочитат "1 химия по-малко" и нямат проблем с измиването, други си ползват и са доволни. Ще ти трябват и няколко пускания докато си уцелиш на колко да го нагласиш, ако ползваш /не знам машината ти колко степени има, пробвай с по-малко като за начало, примерно на 2.
кои препарати са за предпочитане. Гела е най-щадящ съдовете, т.к. не ги драска,за разлика от някои таблетки или прах. Дали ще ползваш гел, прах или таблетки е въпрос на лично твой избор. Гела излиза малко по-скъп от таблетките примерно.
Пак казвам - прочети първата страница на темата, ще ти е полезна и ще намериш доста отговори на въпросите, които си задаваш.
БЛАГОДАРЯ!

# 126
sladurchetata няма да навреди да слагаш сол, независимо дали е по-мека или по-твърда водата. Не е излишно да се взимат мерки, вместо после да се окажат последствия от липсата им Simple Smile

# 127
Добро утро! В Т- маркета има промоция на таблетките Финиш. Какво ще кажете за тях? Хубави ли са?
Успешен и усмихнат ден!

# 128
  • 1st floor
Добро утро! В Т- маркета има промоция на таблетките Финиш. Какво ще кажете за тях? Хубави ли са?
Успешен и усмихнат ден!
И аз ги мернах в брошурата, но Лидл-ските са ми много по-изгодни. 60-80 бр за 7-8лв.

# 129
  • София
@ - Бобулина: Благодаря.

# 130
Здравейте. Предстои ми покупка на съдомиялна. В момента ползваме бош за 6 комплекта на повече от 15 години е и не съм много наясно с модерните функции. Спрях се на този модел
http://www.technomarket.bg/mialni/whirlpool-adp-500-ix-09136001
Чисто визуално ме грабна,а ползваме сушилня и пералня уърпул и може би и затова. Заслужава ли си парите? Благодаря предварително.

# 131
  • София
Да се оплача тук, че другата тема за препаратите е някъде назад.
Новите таблетки на Медикс /всичко в 1/ не струват!
На 70 градуса не ми измиха нито една тенджера! Всички 4 бяха с налепи и мазнина! Уж имат "максимална мощ срещу мазнини".
На всичкото отгоре са скъпи, даже на промоция.
Добре поне, че са малко таблетки!
http://www.ebag.bg/media/18/14239.jpg

# 132
  • Варна
Здравейте. Предстои ми покупка на съдомиялна. В момента ползваме бош за 6 комплекта на повече от 15 години е и не съм много наясно с модерните функции. Спрях се на този модел
http://www.technomarket.bg/mialni/whirlpool-adp-500-ix-09136001
Чисто визуално ме грабна,а ползваме сушилня и пералня уърпул и може би и затова. Заслужава ли си парите? Благодаря предварително.
Здравей!
Моята също е Whirlpool и е за вграждане http://nai-izgodno.bg/sadomialna-za-vgrajdane-whirlpool-ADG-6500-FD като гледам почти със същите функции и комплекти.
Ползвам я от 3 месеца ,работи без проблем и е голям помощник.Много е тиха,почти не се чува.Мисля,че няма какво да се чудиш,чудесна е машинката. Peace

# 133
Благодаря за отговора! Тъкмо ходихме да ги видим на живо.Колебая се между Whirlpool-а и едно Candy. Ето този модел http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … S3-TAX-S/p/688809 Имаме време да помислим до довечера.

# 134
Имам съдомиялна от няколко години. Известтно време отделението за блясък не можеше да се ползва и от тогава ми се появиха петна по чашите, които не мога да почистя с нищо. Опитвах с белина с оцет с препарат за съдове не става. Ако някой се е справил с такъв проблем моля за помощ. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт