Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 639
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте,

Не знам дали въпроса ми е за тук но имам проблем със съдомиялната. Имаме 45см вградена на Eurolux, на 2г. От вчера изхвърля таблетките цели и неизползвани. Ще звъня на сервиза утре но да питам дали някой е имал подобен проблем?

# 451
Мацето, на мен ми се е случвало да не се отвори капaчето и след като приключи с миенето, си намирам таблетката цяла. Затова вече изобщо не я слагам в капачето, а я поставям върху кошницата за вилиците и лъжиците.
Ние имаме друг проблем. Нашата съдомиялна я купихме преди 3 години. Обикновено я пускаме вечер и на сутринта я разтребвам, но съдовете са винаги мокри. Така е от самото начало. Много е дразнещо, защото по чашите и приборите има капичици, които ми се налага да забърсвам, за да не останат следи.
Вие имате ли такъв проблем? ММ твърди, че било нормално, но аз не мисля така, понеже свекър ми и свекърва ми също имат съдомиялна и всичко излиза сухо от нея.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 00:39 от Forest rain

# 452
  • София
Сега я пуснах за 3ти път да видим дали ще се оправи ама нещо и трака странно, ще звъним на сервиза че и изтича гаранцията следващия месец.

За мокрите съдове мисля че е нормално, създава се конденз, ние ако я отворим веднага след като е свършила не остава вода, но иначе остава.

# 453
Аз открих подобна тема. Една жена се оплаква от същия проблем като моя и я съветват да слага някакъв гланц. Вие употребявате ли гланц? Има ли значение марката? Аз изобщо не бях чувала. Ние използваме таблетки Finish all in one.
Мацето, и при теб ли всичко е мокро? За пластамсовите съдове знам, че е нормално, но чашите, ножовете, вилиците и лъжиците също са с доста капки. Също така ножовете много често излизат с ръждиви петна по тях.

# 454
  • На брега на реката
Ножове, които стават на петна, не се слагат в миялна. Може да си сложиш гланц, той наистина спомага за това, да изсъхват съдовете /стъкло, метал и керамика/ и да няма петна по тях. Няма кой знае какво значение марката. Аз ползвам лидълския и съм доволна. Важни са настройките, както на солта, така и на гланца.

# 455
  • 1st floor
И моите ножове от време на време стават с такива ръждиви на цвят петна. От какво се получава това? Само по тях ги забелязвам, по другите прибори и съдове не. Не стават за съдомиялна или не се измива мръсното? newsm78

# 456
Аз открих подобна тема. Една жена се оплаква от същия проблем като моя и я съветват да слага някакъв гланц. Вие употребявате ли гланц? Има ли значение марката? Аз изобщо не бях чувала. Ние използваме таблетки Finish all in one.
Мацето, и при теб ли всичко е мокро? За пластамсовите съдове знам, че е нормално, но чашите, ножовете, вилиците и лъжиците също са с доста капки. Също така ножовете много често излизат с ръждиви петна по тях.
Използвам най-обикновен гланц.Таблетките ни също са на финиш всичко в 1 .
Гланца е на ДМ а солта е на Лидл.
Всички съдове са сухи.Сутрин като отворя съдомиялна има съвсем леко влага по вратата на миялната.Съдовете ги изкарвам напълно сухи .Тук таме съм засичала някоя друга капка , но не е както беше с първата ни съдомиялна на електро лукс .
Обикновено ползвам една програма.За сега още не съм пробвала другите.
Програмата която използвам е за измиване на ежедневни прибори .50 минути на 70 градуса .Води се някаква бърза програма .
Мисля да пробвам тези дни и еко програмата която е на 50 градуса .
Вие обикновено на колко градуса измивате съдовете и какви програми избирате?
За ръждата по ножовете в упътването за употреба на съдомиялна има упоменато от какво се получава.По късно като ми остане време ще прочета и ще споделя с вас Simple Smile

# 457
  • 1st floor
Ще чакам.  Grinning В моето упътване нищо не пише за тия петна.

# 458
Ще чакам.  Grinning В моето упътване нищо не пише за тия петна.
Това е дадено като варианти .
Мисля ,че се разчита.Ако не ще снимам на ново Simple Smile

# 459
  • София
Ох ние сме мега зле, пластмасовата дъска за рязане е пречела на отвора за таблетките. Ей аз нито сол нито гланц слагам, само финиш ползвам. Ужас, трябва ли?

# 460
DqVoLsKi_ChArOvNa, мерси за инфото.  bouquet

НеПоКоРнА, и аз само по ножовете забелязвам петна. А пък те са комплекти с вилиците и лъжиците, т.е направени са от един и същи материал. Даже и по кухненските ножове съм виждала такива петна.

Мацето, ако ползваш таблетки all in one, мисля, че няма нужда от сол, защото в тях има, но нека и другите да кажат, че не съм много сигурна.

Аз винаги използвам интензивната програма за най-силно замърсени съдове, а когато имам малко съдове, заедно с нея включвам и програма за полузареждане. Сега отворих упътването, за да видя градусите, и ето го описанието на програмата:
Предварително измиване- 50 градуса
Измиване- 65 градуса
Изплакване
Изплакване- 55 градуса
Сушене
Времетраенето на програма е 130 минути.

Ще купим гланц и ще пиша дали е имало ефект.

# 461
  • 1st floor
Благодаря за снимката, чете се! Peace Но пак не открих причина да стават такива. Ако солта изтича и другите прибори ще са с такива петна. Явно от това, че престоява кисела храна по тях. Ще пробвам да ги изплаквам с вода и тогава да ги слагам в съдомиялната... newsm78 Иначе тия петна успявам да ги махна, като търкам с грапавото на гъбата и не ми изглежда наранена повърхността на ножа отдолу.

# 462
Има прибори,които са некачествени,затова и се получава ръжда по тях.Опитайте с гел,той е по-щадящ и евентуално може да не увреди повече такива ,дори може да им върне първоначалния вид.Успех.

# 463
  • София
Ох ние сме мега зле, пластмасовата дъска за рязане е пречела на отвора за таблетките. Ей аз нито сол нито гланц слагам, само финиш ползвам. Ужас, трябва ли?
Вклчвате ли функция "мултитаб", когато ползвате таблетка? Погледнете си в упътването какво прави функцията мутитаб - кое изключва сол или гланц или и двете. При различните марки и модели е различно. В Сф /гледам,че в профила сте писали, че сте от там/ водата е мека и е възможно солта в таблетката да е достатъчна, но за райони с по-твърда вода е несотатъчна.

НеПоКоРнА - Петна по ножове, вилици и т.н. се получават от некачествен материал и едва ли могат да се оправят.

Forest rain - Вода по съдове, които стават за миялна, не би трябвало да има, но пробвайте да сложите гланц - той служи за съхненето. Вижте дали програмата, която ползвате, има цикъл на сушене, ако няма е нормаално да има капки, в такъв случай оставете миялната на отворена врата и ще изсъхнат сами.

# 464
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, програмата, която ползвам, е с цикъл на сушене. Ако ги оставя да изсъхнат сами, ще има следи от капичици.

Общи условия

Активация на акаунт