Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 652
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Е, колко струват най-евтините нови?
Щото аз като купувах, имах само 400 лв. Ако бях изчакала да събирам още пари, по-вероятно беше да ги подхарча, отколкото да досъбера. Така че, взех втора ръка.
Ми, кво, мие си машинката, доволна съм, не е нова, но аз съм доволна, че не вися над мивката. Има 2 години гаранция. Като я взехме, пусках профилактика няколко пъти.
Всеки сам си преценява според възможностите Peace

# 571
  • София
Нашия eurolux, вграден,45 см е 400 лв. Няма лъскави екстри но пък мие перфектно.

# 572
  • София
Момичета, дайте идея - как да застопоря шишето с препарат за почистване на миялната? За първи път пускам почистване на новата машина и го намерих изхвръкнало и обърнато, съответо пълно или с вода, или с препарат... та изобщо не знам дали нещо е свършило. Със старата машина, която очевидно много по-слабо е пръскала, никога не ми се е случвало. Иначе по предписание - сложих го обърнато надолу в кошницата за прибори. То и не виждам как по друг начин би могло.

# 573
  • на Мелмак
Аз също така го слагам - в кошницата , но гледам да го застопоря плътно в нея , да не падне, в самите преградки на кошницата.
Обясних ли правилно  newsm78

# 574
Нямам скрупули от към уреди втора употре,
Трябва да избера между нисък клас нова и стара и изпитана.
Относно съдомиялните, то това е уред, който е "най-безопасен" от към втора употреба относно хигиена.
След като се профилактира, с подходящ препарат, на програма 70гр. С, то нямате грижи.
/информираност относно принцип на работа/
Скрит текст:

Присъствието на бактерията легионела, предполагам от която се притеснявате, то:
http://www.xn--e1aabhzcw.bg/vik/analyses/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%8 … D0%B5%D0%BB%D0%B0
Какво ме интересува:
- надеждни механизми и компоненти
- дебела ламарина
И определено не желая да съм "спонсор" на свръхпроизводство и заплати, които не са в БГ.
Купувайки през 5 години нов (ненадежден) уред, то "стимулираме" по веригата всички, но не и нас.
Пък вие си мислете, че купувате убийствената машина на богаташ, на когото просто му е омръзнал след 6-месечна употреба и е решил да я замени с по-нов модел.
Купих си фурна със стъклокерамичен плот втора употреба.
Германецът механично е разсипал горния нагревател. Фурната е иззета от гаранционния сервиз, подменена с нова.
Ами смених си реотана за 33.70лв
http://techno-slavelia.com/product/359BH00PZ-%D0%A2%D1%80%D1%8A% … 1369%20%20470845-
Фурната с плота като нова е на цена EUR 1.360,00 , а я платих 350лв. (произведена за Германия)
http://www.ebay.de/itm/Siemens-Einbau-Herdset-ecoClean-Heissluft … rie-/160931429309

# 575
Това с миене на уредите за клизма в миялнята ме разби. Боже какви люде има.
Не всички бактерии умират при 70 градуса. Да не говорим, че има сгъвки и местенца, където каквато и хигиенна програма да включиш бъгчетата оживяват, така, че съдомиялня, хладилник - никога.

# 576
И по-добре да събирам пари за миялня цяла година, но да си купя надежден нов уред, който няма да се развали след 2-3 години.

# 577
  • Sofia
Освен хигиената, което не е малък проблем, по-новите уреди, дори и от по-нисък клас са енергоспестяващи. Лично се уверих как намаляха сметките при смяна на 2 уреда при майка ми.

# 578
Това с миене на уредите за клизма в миялнята ме разби.
mumbas,  Hug
Раждала съм през 1990г. Беше ми направена такава процедура (с клизма).
До колкото съм информирана, то съществува все още тази процедура.
Вече еднократни ли са? (като консуматив)
Стерилизацията е била по норматив, но прилагането не е било единствено индивидуално.
Не желая да "зацепвам" (като ангренажен ремък) теми, относно алергии,
които неимоверно като статистика са увеличени (други фактори, касаещи имунитет и среда).
Стремежът към "чисто", доставя гореопоменато.
по-новите уреди, дори и от по-нисък клас са енергоспестяващи. Лично се уверих как намаляха сметките при смяна на 2 уреда при майка ми.
Мечта. Simple Smile За достигане напр. 70 градуса на обем от вода не е нужно да се открива топлата вода, т. е. подгряване.

Това с миене на уредите за клизма в миялнята ме разби. Боже какви люде има.
 има сгъвки и местенца, където каквато и хигиенна програма да включиш бъгчетата оживяват, 
Моля, аргументирайте се, за "пътя" на водата и принципа на съдоизмиването.
Кое Ви застрашава за последващо миене?
- входящ поток на вода ( не е обвързан с измиването на съдовете)
- изходяща "помия", която не се връща обратно, а отива в канала.
Имате един "казан" (тенджера) да почистите.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 16:09 от Анонимен

# 579
  • София
Мен пък просто ме е гнус от втора употреба. След като в някакво предаване по ТЛС даваха как някаква си мие в нейната съдинките от ежедневните клизми... мерси... и да, знам че се чистят миялните и т.н. ама просто... бих предпочела нова.
Иначе нова-стара, машината няма да векува то е ясно.

До 600 лв може да се намери свясна миялна машина, нова.
Sick Sick Sick Даже не би ми и хрумнало, че някой може да прави такива гнусотии Sick. Още една причина ВУ да са гнусни. Лошото е, че на пръв поглед са измити и не им личи. Друго за което се сетих, като недостатък на ВУ е, че обикновено им липсват я кошничка за прибори, я фунията за солта или др. подобни аксесоари, както и винаги липсват трите ленти и металната пластина, които се поставят около врата, за да предпазват плота и шкафовете около миялната. Ми то тава са си допълнителни разходи, за които трябва да даваш после пари. Единствено фунията за сол можеш да не си я купуваш, а да си я направиш сам.

# 580
Друго за което се сетих, като недостатък на ВУ е, че обикновено им липсват я кошничка за прибори, я фунията за солта или др. подобни аксесоари, както и винаги липсват трите ленти и металната пластина, които се поставят около врата, за да предпазват плота и шкафовете около миялната. Ми то тава са си допълнителни разходи, за които трябва да даваш после пари. Единствено фунията за сол можеш да не си я купуваш, а да си я направиш сам.
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪,
Ценовият диапазон на кошниците, които са консуматив е 12,50-37,50 лв.
http://www.eltech96.com/products.php?C=100000
Обаче, този консуматив къде се влАга?
Оф, защо ли трябва да правя някаква аналогия (срам ме е).
Кратко казано, в дебела, непробиваема ламарина и с достатъчна "компресия" (магнит вентил) устройства.
Кошницата си е кошница, нямаща нищо общо с машина-съдомиялна!  Hug

# 581
  • Berlin
И аз не бих си взела уред 2ра употреба, май какъвто ще да е. Освен всичко друго, ами и ако мъжът ви не е от техничните и сръчни мъже (като моя), ще има да чакате 3 години, докато се накани да направи нещо с прекъсващата миялна (в моя случай Laughing) и накрая аз се заех и я продадох за минимална сума и си взех нова. Тази седмица ще я докарат. Взех си друг модел, не този, който пуснах назад, нямах много време за избор, та не знам каква я свърших накрая.

Защо не харесвате Финиш препаратите? Аз май само такива съм ползвала досега.

# 582
ами и ако мъжът ви не е от техничните и сръчни мъже (като моя), ще има да чакате 3 години, докато се накани...
abs,
Защо беше необходима вметка "мъжът ми"?
Има умения, не касаещи пол!
Обидно ми е да споделям (за мъжки пол),
че не знаят как да регулират поне посока на въртящ момент на у-во дрелка.
Това, че мЪжовете Ви са пропуснали часовете по "труд и техника" (5-ти клас),
не означава, че има такова обяснение за бездействие.
ПП То "пропускливостта" Е била повсеместна.
"Някакви" си "работи"  като "хоби" "правя", на нещо като..,което не е съдомиялна  Wink
Скрит текст:

# 583
  • Berlin
Ами хич не му се занимава. А и аз най-безотговорно казвам, че смяната на крушки например си е мъжко задължение. 😄

# 584
 abs,
Разсмя ме относно м. задължение-крушка.
(то понякога е необходимо и фасунгата да се смени, че и фазомер.../  Hug
Виртуален подарък (не е необходимо електричество)  :

Общи условия

Активация на акаунт