Бродирана красота - тема 133

• 90 555
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • БЪЛГАРИЯ
                        Здрасти, Ваня! Simple Smile Не изглежда никак зле на снимките. Пробвай с гергеф или рамка, това ми се струва най-ефективно в случая. Когато шиеш с конец на два и повече ката, гледай да не се пресуква, нишките да са еднакво натегнати и да лягат успоредно една до друга... Това е, няма кой знае каква философия, просто  е въпрос на практикуване и старание. Ако имаш някой, който да ти покаже пък, ще е още по-лесно. Ще се справиш и сама де, няма страшно!

# 361
  • София
Като грешка ти отчитам, че на сърчицето, което е снимано в близък план, на най-горното и крайно кръстче от ляво горната чертичка (\) не ти влиза в същата дупка, като долната чертичка (/) на предното кръстче, и изглежда като застъпено.
Иначе се справяш чудесно, видях ти поста и във ФБ. Бодчетата ще се сплескат, няма как, но при гладенето нещата се пооправят и не изглеждат никак зле Simple Smile
Успех!
П.С. Само на светлия конец розово си личат горните и долните чертички, може би самия конец е по-рехав и затова се получава така. Виж как добре изглежда шитото с тъмни цветове.

# 362
  • Пловдив
Като го завършиш и дойде време за пране, сипи малко омекотител във водата и всичко ще е наред, няма да има сплескани участъци.  Оправи това сърчице за което пише Котето, другото е наред..........

# 363
  • Варна
Благодаря ви  bouquet

# 364
  • София
Не ми се подхваща моята ваза с цветя, и реших, че ще почна нещо мъничко, да разнообразя. Почнах го и докaто се усетя, го завърших. Непран и негладен...

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 10:38 от Малко Сладко Коте

# 365
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много морско настроение носи   Hug

Скрит текст:
не се присмивам  Peace
Скрит текст:
представих си как го боцкаш с крака в легена със солена вода
  Laughing

# 366
  • София
А, Добри, моля не с лошо - какъв леген със солена вода! Simple Smile Представи си ме седнала на плажа, където вълните мият брега, там съм се разположила... макар и само мислено Joy

# 367
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тъй де. мислено си там, а легена е само за подсилване на ефекта  Hug Heart Eyes Hug

пак ми се ходи на море.
и миналата година по това време ми се ходеше  Whistling

ще си организирае среща с Финети и Реа. ако имам късмет и Носферата ще е там... 
размечтах се Laughing а съм на работа и даже леген няма  Sunglasses

# 368
  • Свиленград
Здравейте! Имате ли  схемите на тези книгоразделители?
http://vadada.snimka.bg/tapestries/t-rseni-shemi.886916.37102305
http://vadada.snimka.bg/tapestries/t-rseni-shemi.886916.37102306

Изпратиха ми ги, благодаря!

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 15:48 от vadada

# 369
  • Пловдив
И аз в тези жеги минах на морска вълна.........
Едно мъниче, подарък от Бургаската група на срещата в Шумен:

13521140_1727598990859367_915769040_n by did_tag, on Flickr

И още едно, този път от срещата в Асеновград:

13522642_1727600727525860_1719732399_n by did_tag, on Flickr

# 370
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Аууу, какви красоти виждам!!!!
Аз шия малко по-бавно, но скоро ще показвам. Сега и до снимам Акварелния жасмин почти нищо няма да се разбере т.к са много светли цветове. Ще бъде на края след контура.

# 371
Здравейте! Купих си панама, за да ушия гоблен по схема от нета. Досега не съм шила с кръстат бод, но реших сега да опитам, въпреки че имам 20 дена да завърша гобленчето. Жената, от която пазарувах, каза, че тази панама ставала и за кръстат, и за гобленов бод, но като направя кръстчета става ужасно грозно. Да не би да не е подходяща тази панама за този бод ?
Скрит текст:

Разграфената панама:

# 372
Аз си търся някакво конче в бяг(ама се изразих), да не е мн голям гоблен. Разгледах всичко в кадифекрафт, но не намерих нищо подходящо. Имате ли идеи?

# 373
Здравейте! Купих си панама, за да ушия гоблен по схема от нета. Досега не съм шила с кръстат бод, но реших сега да опитам, въпреки че имам 20 дена да завърша гобленчето. Жената, от която пазарувах, каза, че тази панама ставала и за кръстат, и за гобленов бод, но като направя кръстчета става ужасно грозно. Да не би да не е подходяща тази панама за този бод ?
Скрит текст:

Разграфената панама:
Панамата си е наред.  Снимай ушитото да видим на кое казваш грозно, може нещо да не правиш какт трябва. 

# 374
Аз го разших, но примерно карам колкото трябва бода надясно и след това връщам обратно. Става едно, че не се вижда квадратче, ами като издуто полукръстче наляво. Ако не се разбирам,ще позашия няколко бода да ви покажа, но със сигурност няма общо с това, което съм виждала на чуждите гоблени.

Общи условия

Активация на акаунт