Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 785
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Ох, права си и ме вкарваш в размисъл.... Rolling Eyes Ще трябва да го търся из Пловдив за проба, да не давам такива грешни пари. А ако го харесам....не знам къде ще го търся Crazy ooooh!

Ън, моят съвет е потърси първо някой, който го има и ако е достатъчно добър да ти даде да се пръснеш веднъж и направо да тестваш.При все удовлетвореността ми от въпросния сайт с мострата на този Диор, аз не бих дала 15 лв и не защото са много за 2 мл, в крайна сметка всяко хубаво нещо си заслужава парите, обаче тези проби са меко казано ужасни!Аз досега съм чупила шишенце, порязвала съм се, а имам проби, които дори не съм успявала да отворя.

Да, аз вече се отказах от идеята да дам 15лв за една проба. Макар че от това, което са показали на сайта, пробата не е от обичайните, а е по-скоро като пробите на Парфимо, просто се пръска, но е съвсем малко количество. Ще потърся да го пробвам от самия парфюм, а ако не намеря, ще изчакам, все някога ще се появи удобен случай. Ако го харесам, също ще изчакам да намеря начин  да се сдобия с подходящо количество, което да не струва майка си и баща си. Нямах намерение да давам 840лв, по-скоро си помислих за 125 милилитровата бутилчица, която да споделя с близка дама. Най-скъпия парфюм, който съм купувала досега, е Шанел, не мога още да се реша да дам по-голяма сума от Шанелите.

# 436
Е, че този Диор е от категорията на ексклузивите на Шанел! Аз платих колкото за 200 мл.Шанел 1932
Имам си 250 мл. бутилка, но не бих се разделила с повече от 50мл. -ако те интересува, пиши ми

# 437
  • Germany
Добро утро, парфюмни  Hug

В продължение на една седмица обърнах мнението си за три любими парфюма на 180 градуса.

http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/La-Collection- … perial-13292.html Обожавах го, мечтах го, намирах го за гениален, толкова дълго отлагах покупката му, че просто прегорях. Сега, когато взех отливка от него се оказа, че вече не е моето пачули, че любовта просто е отлетяла, отново открих приликата му с Коромандел, и отново се сетих, защо вече не нося и него. Иска ми се пачулито да е една идея по-хладно и сдържано, по-въздушно и студено. Тук вече ми е твърде топло пачулито. Усещам силно и цитрусовите и санталовите нотки, които преди обожавах, а сега ми пречат и развалят удоволствието. След два часа носене влязох в банята да го махна от мен.

http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Piment-Brulant-4439.html Отново любим аромат, макар отношенията ми с него да не са били никога гладки. В началото го намирах за невъзможно зелен и доматен, след това открих перфектното място за него, на морския бряг. Обожавам пикантността му и онзи горчив мак да се ветреят около мен някъде из дюните  Heart Eyes Обожавам да го усещам от косата ми на плажа, като духне вятъра от морето. Вчера имах нужда от разпускане и нещо любимо, затова излязох от банята, сложих си парфюма и отидох да карам колело. Е, умори ме  Sick Тук от една седмица е студено и дъждовно, температурите се колебаят между 4 и 10 градуса, и този парфюм беше толкова горчив, толкова неприветлив, че умрях направо от него. Много мак изби, все едно, че се разпукали младите семенници на хиляди макове и ароматът се носи около вас. Лютият пипер ми създаваше още по-голямо напрежение. Имах чувството, че съм белила с голи ръце много люти чушки и не смеех да докосна очите си, толкова лют го усещах. Минах пет километра и се прибрах да го махна пак в банята  Crossing Arms

И последния, но той има по-дълга история от миналата седмица. Сънувам аз една нощ, че усещам някакъв супер дървесен и опушен аромат. Викам си на сън, бре, колко силно се усещат пушеците и дървото в този парфюм. Чудя се кой е, умувам, ама защо по дяволите е толкова опушено това дърво. Сякаш е горяло в огън. Реших, че парфюма е http://www.fragrantica.com/perfume/Carner-Barcelona/Palo-Santo-31035.html  Mr. Green Защото, не може един уважаващ себе си парфюман, да не разпознае насън на какво му мирише, нали  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Обаче толкова силно миришеше, че се събудих, и около мен дим, пушеци, ужас просто. Нали съм "суперорганизирана", та съм забравила на котлона едни картофи, дето бях сложила да се сварят с обелките, и те горели цяла нощ  Crazy Mr. Green, направо се бяха превърнали на въглени  Crazy Mr. Green Борих се с ужасната миризма цяла седмица, в час съм с всички видове аромати и ароматизатори за домове вече  Mr. Green Така ми се е набил в мозъка този аромат, че трудно ще го забравя. И тази нощ, тръгвайки за работа, грабнах първото попаднало ми шише парфюм и се напръсках, и то се оказа Пало Санто  Mr. Green Crazy Умрях, едва издържах до първата почивка, за да вляза в банята да го махна от мен  Sick Толкова зле отдавна не ми беше ставало от парфюм.

И не, не са намесени хормони, емоционални състояния, бременности  Mr. Green или нещо друго. Времето си е типично немско, каквото е повечето дни в годината. Аз съм си под обичайния стрес. Нищо ново под слънцето.
Питането ми е: Какво правите в такъв случай. Разделяте ли се веднага с аромата, давате ли нови шансове, чакате ли да се промени отношението ви? На път съм да се разделя с половината си гардероб, без да ми мигне окото, защото знам, че повече няма да посегна към тях, или поне не тук. Тъкмо ще освободя място за нови попълнения. Съвети, мнения? Благодаря  Hug

# 438
  • Чукарландия
Защото, не може един уважаващ себе си парфюман, да не разпознае насън на какво му мирише, нали  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Обаче толкова силно миришеше, че се събудих, и около мен дим, пушеци, ужас просто. Нали съм "суперорганизирана", та съм забравила на котлона едни картофи, дето бях сложила да се сварят с обелките, и те горели цяла нощ  Crazy Mr. Green

Абсолютно права си! Joy Joy Joy

Ковачева, лично аз, ако през един сезон не посегна към даден парфюм, значи пиши го бегал. Гледам да се разделя с него, защото знам за себе си, че втори път няма да го искам. Давала съм и втори шанс, но все същото - веднъж разлюбим ли се, трудно ще се залюбим отново. Peace

# 439
  • София
Ковачева, според мен не бързай да се освобождаваш от тези парфюми. На мен ми се е случвало да разлюбвам за известно време и после пак да се връщам към някои аромати. В момента съм в приемащо настроение. Нося с удоволствие неща, към които не бях посягала от 2-3 години. Сетивата ми са така настроени, че лесно се срещам с онзи вкус, който ме е накарал да придобия тези парфюми. (Минах през период, в който харесвах само две-три неща и ми държа много дълго време... Радвам се, че не е така вече.  Wink )

# 440
щом аромат ме е отблъснал /или по-скоро вгадил/ след като ми е бил любим, по-добре да се разделим
в противен случай мога да загубя хубавите си асоциации с него или по-лошо, да станат неприятни

# 441
  • Франция
kovatcheva, може би да уточниш каква е причината, защото може и да е различна за различните аромати. Географията и климатът имат значение, аз започнах да усещам различно много от любимците си и с доста приключих. Внезапно намразих зюмбюли, нотка, която съм носила цял живот, и подарих или не поднових доста стари любимци. Имам колебания и спрямо ириса, което е вече направо драма  #Crazy Лошото е, че някои от нежеланите вече неща са такива, дето и не може човек да ги подари, защото никой не ги харесва  Crossing Arms

Като си говорим за промени, злобно подозирам Estee Lauder, че пипат ароматите на Frederic Mall. Бях се запътила да подновявам Eau de Magnolia, вече в 50 мл, и добре че съобразих да го пробвам преди това. Ами не го усетих същия, няма ми я дълбоката шипрова основа с чудните мъхове. Може и да е нещо моментно, но имам кофти предчувствия.
А пък новите бутилки на L'Artisan Parfumeur са ми супер грозни! Стъклото дори не е черно, ами някакво мътно и сивкаво. Пробвах новия Bucoliques de Provence. На кожата ми пробяга с остро спиртно ухание и изчезна, преди да го разкостя. На блотера се разви приятно в акорд на ирис и кожа. Правен е да се харесва и с нищо да не изпъква.
Мразя ги всичките!

# 442
  • София
kovatcheva, наистина зависи от причината.. ако е само моментната климатична обстановка (преди е било топло, сега е студено или обратното) - аз бих ги оставила за подходящото време и да им дам последен шанс. Виж, ако е въпрос на влажно/сухо и разликата е постоянна заради сменената локация, като че ли няма смисъл. А пък в ситуацията с Пало Санто, в която директно си направила асоциация с нещо гадно - аз бих го махнала на секундата. Имала съм случай да ми стане лошо, когато съм с даден парфюм (не заради самия парфюм, а по други и съвсем установени причини). Аз като едно упорито добиче му дадох още няколко пъти шанс, и при всеки един случай моментално ми ставаше лошо, явно бях направила не невронна, ами бетонна връзка между парфюма и неприятната случка  Sick

# 443
  • София
kovatcheva, моето скромно мнение е,че в близките 5 години аромат на пушеци, дърва горяли в камина /каквито разказваш,че харесваш/ и други подобни - няма да поискаш да носиш и ще "бягаш" от тях с 200 км/ч!
Смятам,че реакцията ти е напълно нормална с оглед на неприятната случка със загорелите картофи.Асоциацията, която ще правиш, ще те спира или ще те отблъсква. Peace

# 444
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Piment-Brulant-4439.html Отново любим аромат, макар отношенията ми с него да не са били никога гладки. В началото го намирах за невъзможно зелен и доматен, след това открих перфектното място за него, на морския бряг. Обожавам пикантността му и онзи горчив мак да се ветреят около мен някъде из дюните  Heart Eyes Обожавам да го усещам от косата ми на плажа, като духне вятъра от морето. Вчера имах нужда от разпускане и нещо любимо, затова излязох от банята, сложих си парфюма и отидох да карам колело. Е, умори ме  Sick Тук от една седмица е студено и дъждовно, температурите се колебаят между 4 и 10 градуса, и този парфюм беше толкова горчив, толкова неприветлив, че умрях направо от него. Много мак изби, все едно, че се разпукали младите семенници на хиляди макове и ароматът се носи около вас. Лютият пипер ми създаваше още по-голямо напрежение. Имах чувството, че съм белила с голи ръце много люти чушки и не смеех да докосна очите си, толкова лют го усещах. Минах пет километра и се прибрах да го махна пак в банята  Crossing Arms
А аз от няколко дни го нося и потъвам в нирвана с него! Даже се замислих дали да не си взема една стотица от старите флакони докато се намират още. При мен парфюмът е сладък, цветен, без никакъв намек за черен пипер, люто, домати, зарзавати. Мааалко сладка чушка разрежда цветният аромат и го прави още по-интересен и това е. Прекрасен! Дано не ме разочарова някой ден или да го усетя по подобен начин.
Колкото до това разочаровал ли ме е сериозно един парфюм, дори и да го задържа, и да опитам след време пак, рядко се случва любовта ни да избухне с нова сила. Confused

# 445
  • София
Аз пък тази седмица откарах с
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Le-Chevrefeuille-1191.html
(дадох му втори шанс  Mr. Green)
и http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/La-Violette-1256.html
Е, пълно щастие! Първият ми е малко нетраен, но пък и двата - много пролетни. Но аз съм фен на бранда и рядко недолюбвам нещо. Сега мандрагората им ме е хвърлила в размисъл, че много ми хареса с пиперчето в нея, пък свежа и пролетна иначе  Heart Eyes И някак мъжете наоколо останаха много впечатлени от виолетката  Blush

# 446
Привет, бих искала да помоля за помощ! Дали има някой, който си спомня парфюма "Fly Away" - тъмно синьо, почти черно /металик/ непрозрачно флаконче /мисля 100 мл/ с правоъгълник, в който имаше изобразено жълто-оранжево-червено слънце и летящи птици над него/. Дори не мога да открия снимка в нета, за да я покажа. Confused Наясно съм, че не се произвежда много отдавна, но ако някой помни аромата, нека ме насочи към парфюм, който поне наподобява на него. Не съм добра с описанията, но беше разкошен - тъмен, сладък, но не захаросан, съвсем леки и елегантни цитруси се промъкваха, примесени с дървеса и мускус, и някакви .. деликатни кожени нотки - всичко това - в неустоима комбинация. Като цяло - много елегантен, красив и завладяващ парфюм, миришещ на "скъпо", или както по онова време казвахме - "мирише на кореком". Предварително благодаря на всички отзовали се мили дами /а може би и господа/!  Hug  bouquet

# 447
Ковачева, бих махнала и трите парфюма веднага. Да се отвори място за нови придобивки, а ти имаш поле за проби и изява. Hug bouquet

Аз по такъв начин онзи ден направих гаф голям с така прекрасно описания тук арабски парфюм от deetron. Получих голяма проба, пробвах набързо хареса ми. Изкъпах се и оправих всичко в Неделя вечерта и се приготвихме с мъжа ми да гледаме заедно най-любимия ни сериал Под прикритие. И аз като скокнах изведнъж и дадоха едни голям пръс на ръката да тествам/ме парфюма вечерно време как ще се развие. Подадох на мъжа ми ръката с разказване какво- що за този парфюм и чуденето ми дали да го взема насляпо и той веднага отсече "не го купувай". Това е нехарактерно за него той почти винаги харесва парфюмите, които му показавам. След малко се въртя, въртя и ми каза директно "моля те да отидеш да се измиеш, защото ми става лошо от този парфюм. Загнездва се в носа ми и навсякъде и не мога да дишам." Shocked Кофти. Добре, че не го поръчах. Благодаря, че ме спряхте и ми прати проба една чудесна парфюмна фея. Щях да се чудя какво да го правя.

# 448
  • Варна
cabochard Elixir des Merveilles, Hermes някъде го описваха като ухаещ на Кореком, ако това може да се приеме за аналог newsm78
...
Ето намерих описанието: http://aromastilnitsa.blogspot.bg/2011/03/elixir-des-merveilles-hermes.html

# 449
cabochard Elixir des Merveilles, Hermes някъде го описваха като ухаещ на Кореком, ако това може да се приеме за аналог newsm78
...
Ето намерих описанието: http://aromastilnitsa.blogspot.bg/2011/03/elixir-des-merveilles-hermes.html

Благодаря ти, Дорис!  Hug Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт