Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 763
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Добро утро! Първо да благодаря, че ви има  bouquet Обичам да ви чета!
Напоследък ме е обхванало необичайно за мен парфюмно любопитство, благодарение на което днес сътворих комбинация от Ambre Eternel на Guerlain и Cara Mia на Aigner. Получи се уникална композиция. Бих искала да имам вашето дар слово и парфюмни познания, за да я опиша. Просто е невероятно!
На вас случвало ли ви се е да носите повече от един парфюм едновременно?

# 466
Възмутих се от цената на пробичка 2мл. срещу 15 лева, защото нееднократно съм вземала абсолютно безплатно проби на нишови аромати от Le Parfum и Naegele& Strubel в Австрия.
Може би, ако става дума за аромат, който неистово искам да тествам, а няма къде, също бих дала.

# 467
  • Франция
Възмутих се от цената на пробичка 2мл. срещу 15 лева, защото нееднократно съм вземала абсолютно безплатно проби на нишови аромати от Le Parfum и Naegele& Strubel в Австрия.
Може би, ако става дума за аромат, който неистово искам да тествам, а няма къде, също бих дала.
By Kilian дори разпращат по пощата. Оставих си домашния адрес при покупка и след това получих благодарствена картичка, а сега запристигаха проби от новия аромат - вече две, може да има и още. А ако им отидеш на крака, никоя марка не отказва проби, които търсиш, стига да ги има. За частната колекция на Диор обаче няма фабрични проби, така ми обясниха, затова се пръскам регулярно от тестери  Simple Smile А иначе да, и тук във Франция могат да се намерят и на щандовете в les grands magasins - Printemps и Galeries Lafayette.
Да си плащаш, за да тестваш е за мен абсолютно некоректно  Peace

# 468
И за мен е некоректно и затова не бих поръчала проба. Peace

# 469
  • Варна
Кой Boucheron напомняше на Hermes?

# 470
Аз пък се радвам че нашите сайтове продават проби. Не купувам често, но съм давала по 4-5 лв за проби на нишови аромати и това ме е спасило от груби грешки. Не от всичко може да се намери проба дори в нишовите в София , да се размени, а и няма къде да тествам в Пловдив ако нещо ми се прииска на момента. 15 лв не съм давала и едва ли бих дала , но в крайна сметка предпочитам да ги има. Пробите от енцо и парфимо които са по 2 мл в тези пластмасови шишета не ми харесват. Имам чувството че пластмасата поема леко и затова престанах да поръчвам. Но ако се наложи за нещо много желано хич няма да се колебая.

# 471
  • София
Преди две-три години поръчах проба 2 мл. семпъл вuал от ebay,  Beige Chanel,за която платих 24 или близка до тази сума лева. Една от най-разумните ми инвестиции, защото Беж не бих носила, както се оказа, но бях готова да го гръмна на сляпо. Тогава спестих едни триста лева и някакси успях да се противопоставя на тихата ми лудост.

# 472
By Kilian дори разпращат по пощата. Оставих си домашния адрес при покупка и след това получих благодарствена картичка, а сега запристигаха проби от новия аромат.

By Kilian  и мен ме изненадаха много приятно днес,когато прибирайки се от работа намерих в пощенската кутия мостра от новият им аромат. Парфюма на мен много ми хареса. Чудесен за пролет-лято. На моята кожа не е тих, до момента  го усещам го много осезаемо. Понеже напоследък като цяло все цветни парфюми ми се носеха, даже мислех да купувам Love and tears, обаче сега и този ще го мисля.
А иначе да споделя за новата ми голяма любов Jul et mad -Nea Crazy Crazy Crazy Кой да предположи, че фурмите миришат толкова луксозно Simple SmileСамо цената засега ме спира, но скоро ще имам повод и незнам още колко ще се удържа Sunglasses

А иначе по въпроса за мострите- и аз поръчвам.  Особено при тези прекрасни, зарибяващи описания в темата. Ако няма къде да се тества в магазин парфюма, което е в 90 % от случаите, откакто се подлъгах по нишовата парфюмерия, това е единствения начин да пробвам каквото ме интересува.

# 473
  • София
Seemly, а като изследовател на Шанели  Wink имаш ли преки впечатления от Chanel No 19 Poudre? Аз не съм намерила къде да го тествам засега, а "на хартия" ми звучи много добре и се чудя дали да не го отстрелям насляпо. Сравняват го с Ирисовата Прада, ако е вярно, нямам против, макар че при мен Прада-та вади странна пластмасова нота в някакъв момент. Много ли е 'старошколски' или е по-модерен, примерно, сравнен със Chance Eau Fraichе, със сходни характеристики ли е?
Ще се радвам на всяко мнение, разбира се, знам, че в темата има много познавачи и ценители шанелски.  bouquet
Другото ми чудене е възторжено коментираният преди няколко страници нов Син Чай на Булгари. Чакам го много отдавна и любопитството ми се възроди. Kovatcheva (а и всеки друг, имал възможността да тества), дали би могла да споделиш каква му е трайността, ако имаш впечатления?  Praynig Hug Имах Червения Чай и го харесвах, но беше с много, много кратък живот при мен и налагаше подновяване и поливане, а в момента ми се иска нещо стабилно и присъствено.
Трябва да пусна парфюмна поръчка тази вечер, защото ще купувам подарък, за който ми изтича срокът и нали знаете как "спешно и наложително" ви се приисква да вземете нещо и за себе си.  Mr. Green

# 474
Абсолютно нищо общо няма с Шанс О Фреш. Единия е летен шедьовър, а другия е да го наречем доста посредствен парфюм, продаващ се добре благодарение на марката Шанел и високата си цена. Приглушен,  без особено развитие и никаква интересност. Това е единствения парфюм на Шанел който купих от Селфриджис в деня на световната му предпремиера абсолютно насляпо и разкарах няколко месеца по-късно.
Дали прилича на Прада? Прилича може би малко. Нея не я понасям въобще, а този все пак мога да го нося. По-хубав е от Ирисовата Прада.
Нищо старошколско няма в него, нито дори традиционно.
За офис става, но има слаба трайност при много хора.

Щом търсиш към момента стабилност и присъственост бягай с 200 от Пудрения. Peace

# 475
  • София
Densi, много, много, много благодаря за изчерпателния отзив! Спести ми разочарование (а напоследък не съм нацелвала добра находка и много ми се ще да си намеря нов любимец най-сетне) и доста пари на вятъра.  Hug Знам си аз да питам тук и да не вярвам на хвалебствени оди във Фрагрантика.  Crazy

Ще помисля още и дано скоро намеря нещо ново и приемливо като цена за (офис) лятото.

# 476
  • София
Абсолютно нищо общо няма с Шанс О Фреш. Единия е летен шедьовър, а другия е да го наречем доста посредствен парфюм, продаващ се добре благодарение на марката Шанел и високата си цена. Приглушен,  без особено развитие и никаква интересност. Това е единствения парфюм на Шанел който купих от Селфриджис в деня на световната му предпремиера абсолютно насляпо и разкарах няколко месеца по-късно.
Дали прилича на Прада? Прилича може би малко. Нея не я понасям въобще, а този все пак мога да го нося. По-хубав е от Ирисовата Прада.
Нищо старошколско няма в него, нито дори традиционно.
За офис става, но има слаба трайност при много хора.

Щом търсиш към момента стабилност и присъственост бягай с 200 от Пудрения. Peace

Подкрепям densi  на 200%.Шанел Шанс О Фреш поне за мен е по-добрия аромат, много по-добрия.
Аз няколко пъти пробвам този Шанел 19 Пудре и в първите 15 минути съм аааха да извадя парите да го купя и после се появява една леко кисела нотка, доста неприятна - при мен тя се появява и при всички видове Шанел 5 и като поотмине тя, остава още 15 минути трайност или общо 60 минути, от които преобладаващата част е неприятна.

Klodilia, защо не тестваш за офисен парфюм Жур абсолю - мисля,че доста ще ти допадне. Peace

# 477
Колоните на Ермес за летен, офисен аромат.
Днес съм с Нарциса няма такава студена, хладна красота. И трайност показа отлична с доста пръскания. Мандарин Амбре също е чудесен, Рубарб, както другите. Peace

# 478
  • София
Какво ви е мнението за парфюмите на Аерин?

Днес ги тествах за първи път и мноооооого ми харесаха, цената обаче не ми хареса никак и си тръгнах без парфюм  newsm78

Не помня кой в темата търсеше чист люляк, аз лично по-изчистен не съм помирисвала...

Разгледах и ароматите на Jo Malone, харесаха ми, но някак нямаше нищо грабващо, Аерин ме впечатлиха повече.

# 479
Мисля, че са много летливи и нетрайни на Ерин ароматите. Но много цветни и красиви - люлякът е супер за настроение.  С iris meadow имах прилична трайност, но той май има дървесно-мускусова подложка, която го прави по-плътен и издръжлив. Water lily също е нетраен. Не знам дали ги има тук тези двата.
А къде си тествала Jo Malone?

А какво ви е мнението за новата "черна рокля" на Герлен - шам фъстък и мандарини. Мисля да го избера за летен аромат, една трийсетица да си я изпръскам и да не се затормозявам с огромни количества. Бадемов е някак си, сладък и вкусен ми е, лежерен. Парфюманите как бихте го определили?  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт