Дъщерите тийнейджърки

• 109 416
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
  • Велико Търново
Съгласна съм обаче, че тази химия, ползвана ежедневно не прощава - това е другата страна на нещата. Кожата помни.
Това имах предвид и аз Peace Без значение дали гримът ти е премерен или не, след 20-30 год. съвсем различна е картинката Confused

# 61
*Biskvitka*, по-скоро е съвпадение.
Ползването на пудра и фон дьо тен в умерени количества дори има плюсове - предпазва кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи, както и от вредните вещества на самия въздух, който знаете е доста замърсен.
Всичко си е до човек, ген. Дори почистването не е от оказващо значение.
Тютюнопушенето вреди много повече на кожата отколкото грима!

# 62
      И в двете училища,в които е учил синът ми има гимназиална степен, ежедневно виждам гримирани момичета, е как едно не видях с лек, незабележим грим? По скоро такъв умел виждам сред колежките си, но младите момичета като че ли се стремят гримът а е видим.

За дете на 12- 14- абсолютно е ненужно, каква е целта на гримирането?
В гимназията- да кажем лека спирала,гланц, ама не е така, а точно ходят като клоуни. Като добавим и изтънелите вежди "на косъм", не минали тази мода? 

Виждала съм деца в начална училищна възраст гримирани. Нелепа картинка е.

# 63

За грима изпадате в крайности!
Не е нужно да се заклеймяват хората, които ползват, че са като излезли от публичен дом.  Crazy Има си начин гримът да е лек и ненатрапчив.

Хората не, ученичките ходещи на училище с неадекватно облекло и грим.

# 64

Не е нужно да се заклеймяват хората, които ползват, че са като излезли от публичен дом.  Crazy Има си начин гримът да е лек и ненатрапчив.

Хората не, ученичките ходещи на училище с неадекватно облекло и грим.

Точно. Дори "адекватен" да е гримът? За какво им е нужно да го правят?

Те и тук са така, да не мислите, че е български феномен?  Laughing

# 65

Има начин да е лек и ненатрапчив грима, ама тя това, което го изброи, е нещо което аз правя 10 пъти годишно, като ходя по сватби и събития. Ненатрапчиво хайде може и да се получи, ама "леко" не е в никой случай. Това си е минимум час за гримиране, по-добре да си доспива сутрин още час, че да е отпочинала и мозъка й да функционира правилно в час.

# 66
Да, разбира се, че един родител трябва да следи все пак дъщеря му да не залитне по визията  на поп-фолк певица. Но в премереното използване на грим аз не виждам нищо лошо.
Струва ми се крайно да се забранява.
Трябва да се съобразява и кое в момента е актуално и модно сред връстниците. Разбира се, без да толерираме някакъв пълен кич и абсурдности. Но в рамките на една нормалност....
След като всички ползват грим и слагат примерно червило, спирала, аз си мисля, че едно момиче без има вероятност да бъде по някакъв начин делена от съучениците на този признак.
В този смисъл не мисля, че е болка за умиране да се сложи грим.
Лично аз предпочитам дъщеря ми да се чувства равнопоставена сред другите и част от тях, а не дискриминирана за нещо, което аз като свръхморалист забранявам.

# 67
  • Sofia
Не харесвам деца с грим. Грозно и пошло ми е.  На 12,13,14,15 мисля, че все още са деца, макар и малко по-големи и красотата им е в младостта.  Имам дъщеря на 13. Ежедневно и обяснявам, че е много красива и изобщо няма нужда от грим и е така. Един грим само може да отнеме от свежестта.
 От скоро маха косми под мишниците, преди това нямаше нужда.  
За хигиената, обяснявах и следях когато беше по-малка, вече съм я оставила сама да преценя кое, кога и как.
Чантата и е ужасно тежка от учебници, помагала и всичко за училище. Няма място за излишни неща. Носи превръзки около датата на цикъла си.
Дразня се когато ми отговаря, приемам го като неуважение, когато се опитва да ме лъже, когато спори за безумни неща.

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 12:23 от mi_sy

# 68
Да, разбира се, че един родител трябва да следи все пак дъщеря му да не залитне по визията  на поп-фолк певица. Но в премереното използване на грим аз не виждам нищо лошо.
Струва ми се крайно да се забранява.
Трябва да се съобразява и кое в момента е актуално и модно сред връстниците. Разбира се, без да толерираме някакъв пълен кич и абсурдности. Но в рамките на една нормалност....
След като всички ползват грим и слагат примерно червило, спирала, аз си мисля, че едно момиче без има вероятност да бъде по някакъв начин делена от съучениците на този признак.
В този смисъл не мисля, че е болка за умиране да се сложи грим.
Лично аз предпочитам дъщеря ми да се чувства равнопоставена сред другите и част от тях, а не дискриминирана за нещо, което аз като свръхморалист забранявам.

Това, което на мен лично много ми допада е, че в училището на дъщеря ми е забранено са се ходи с грим и лак за нокти. Не че и те не слагат спирала и гланц, но много дискретни. Това ми допада. Иначе в "цивилния" живот аз лично и разрешавам да се гримира, но отново дискретно.

# 69

Това, което на мен лично много ми допада е, че в училището на дъщеря ми е забранено са се ходи с грим и лак за нокти.

Това е чудесно. Да бяха и останалите училища такива....

# 70
  • София

Кой ти каза, че всички ползват червило, спирала и т.н.  Rolling Eyes
Дъщеря ми на 13 така се опитва да ме манипулира редовно. "Ама те всички..." Laughing Нали не допускаш, че аз се хващам на подобни номера. Та в тоя ред на мисли няма начин да й позволя да слага грим на 13, защото другите го правят  Wink Не знам дали е позволено в училището й, понеже аз не съм видяла някоя от нейните съученички гримирана и никога това не е било обсъждано на родителска среща. Може би сме попаднали на сходни по виждане родители.
Отделно не видях да се прави разлика между 13 г. и 19 г. момичета. Всички са тийнейджърки, само дето на първите сега им е дошъл цикъла, а вторите понякога раждат и деца  Wink
Не четох напълно задълбочено, ама като че ли не видях майка на 13-14-15 г. мома да й позволява да слага грим, особено на училище. Всички, застъпили обратното виждане нямат дъщери тийнейджърки.

# 71
Аз да питам - как се обезкосмяват тийнейджърките ви. Моята още няма косми, не е и тийн де, ама все пак.
Скрит текст:
Преди време аз директно започнах да се бръсна , след като опитах кола-маска (в домашни условия) и разбрах, че боли  Embarassed Ама не съм и от "косматите" жени - имам колкото да не е без нищо.

# 72
Vache, е, моята дъщеря е на 16 и половина. Не е на 13. Вече казах по-горе, че за 9-10 клас се касаят  разсъжденията ми.  Crazy

Аз да питам - как се обезкосмяват тийнейджърките ви. Моята още няма косми, не е и тийн де, ама все пак.

Предимно със самобръсначка за крака и мишници.
Мъхът над устните маха с лентички, но аз лично не виждам да има нещо за махане.
Веждите оформяме с пинсета.

Оставила съм й на разположение и епилатор, но явно другият метод й се струва по-бърз на този етап. Пък и боляло според нея. Според мен не боли чак толкова, не е някаква нетърпима болка, а после дълго време няма нужда да обезкосмяваш за разлика от самобръсначката.

# 73
Здравейте, имам девойка на 14 години. Гримира се само , ако излиза събота и неделя с приятелки ,малко спирала и гланц за устни.В училище не слага нищо.Ноктите си  оформя сама и ги лакира.  Употребява стик против изпотяване и парфюми.Обезкосмява се само с кола маска, изрично сме се разбрали бръснач да не пипа, веждите за първи път в началото на тази учебна година оформихме пак на козметик.
Дразни ме когато телефона и е без звук и не ми вдига, и начина  по който разговаря с по- малката си сестра ( 4 г.), от време на време и на нас ни повиша тон което не ми харесва.

# 74
Скрит текст:
Преди време аз директно започнах да се бръсна , след като опитах кола-маска (в домашни условия) и разбрах, че боли  Embarassed Ама не съм и от "косматите" жени - имам колкото да не е без нищо.
Бръснач. Болезнените методи и на мен си ги причинявам рядко, та какво остава за дете...

Общи условия

Активация на акаунт