Дъщерите тийнейджърки

• 109 417
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
Не се сърди, човече, то да ти кажа и с бръснача понякога има болезнени моменти. Моята си е правила страхотни порязвания. За мен епилатора е по-безопасен и по-ефективен.

# 76
Зависи и от бръснача, тези с подвижните глави са по-безопасни, с другите и са се колех всеки път  Laughing
За епилатора - мен много ме боли, 1-2 пъти годишно го ползвам, а тя е такава лигла, че никога не би се сигласила да пробва, така че нямаме много възможности...
Като порасне ще мине фотоепилация, но засега нямам друго решение, аз пък и за нея не ставам, защото не са ми тъмни космите  Tired

# 77
Бръсначът си е екстра за подмишниците - бързо, удобно, без подкожни косми. Чак пък и момчетата да не го ползвали... Но пък за сметка на това да си махат мустаците с ленти. За мен е странно и напълно излишно.

# 78
Много благодаря за отговорите. Надявам се да не се наложи скоро. Ако се е метнала на мен, до към 16 год. няма да има какво да маха. Аз краката си ги почиствах с пинсета по едно време в гимназията  Embarassed, но сега нямам толкова нерви. Не че космите са повече ....

# 79
Аз да питам - как се обезкосмяват тийнейджърките ви. Моята още няма косми, не е и тийн де, ама все пак.
Скрит текст:
Преди време аз директно започнах да се бръсна , след като опитах кола-маска (в домашни условия) и разбрах, че боли  Embarassed Ама не съм и от "косматите" жени - имам колкото да не е без нищо.
Аз съм тийнейджърка. Последния ден на 5ти клас, отидох за първи път на кола маска - ръце и крака. Не, не са ми казвали - като свършиш 5ти клас тогава. Просто в този момент се чувствах готова. А и не бяха измишльотини, защото аз наистина имах доста косми по крайниците. Предния ден, преди рождения ми ден, мама ми позволи да си избръсна подмишниците, защото бяха грозни, дълги и тъмни, а имах прекрасна, бяла рокля, която беше с тънки презрамки и нямаше да изглежда добре. Оттогава всяка седмица по един път в неделя се бръсна. И в средата на 6ти клас си оформям съвсем леко веждите. Понеже няколко косъмчета излизаха от бикините ми, подрязах всичките с ножички. Не ограничавай дъщеря си, защото съм ставала свидететел на деца, чиито майки не им дават да носят грим или да си махат космите, да си купуват евтин грим, да се мажат за училище и да търкат грима със суха кърпичка.

# 80
Аз да питам - как се обезкосмяват тийнейджърките ви. Моята още няма косми, не е и тийн де, ама все пак.
Скрит текст:
Преди време аз директно започнах да се бръсна , след като опитах кола-маска (в домашни условия) и разбрах, че боли  Embarassed Ама не съм и от "косматите" жени - имам колкото да не е без нищо.
Аз съм тийнейджърка. Последния ден на 5ти клас, отидох за първи път на кола маска - ръце и крака. Не, не са ми казвали - като свършиш 5ти клас тогава. Просто в този момент се чувствах готова. А и не бяха измишльотини, защото аз наистина имах доста косми по крайниците. Предния ден, преди рождения ми ден, мама ми позволи да си избръсна подмишниците, защото бяха грозни, дълги и тъмни, а имах прекрасна, бяла рокля, която беше с тънки презрамки и нямаше да изглежда добре. Оттогава всяка седмица по един път в неделя се бръсна. И в средата на 6ти клас си оформям съвсем леко веждите. Понеже няколко косъмчета излизаха от бикините ми, подрязах всичките с ножички. Не ограничавай дъщеря си, защото съм ставала свидететел на деца, чиито майки не им дават да носят грим или да си махат космите, да си купуват евтин грим, да се мажат за училище и да търкат грима със суха кърпичка.

Къде пише, че съм я ограничавала?

# 81
  • Пловдив
И аз съм с дъщеря тийн на 12 години. Записвам се да изчета темата и ако имам въпроси и предложения ще се радвам да се включвам адекватно.

# 82

За грима изпадате в крайности!
Не е нужно да се заклеймяват хората, които ползват, че са като излезли от публичен дом.  Crazy Има си начин гримът да е лек и ненатрапчив.

Има начин да е лек и ненатрапчив грима, ама тя това, което го изброи, е нещо което аз правя 10 пъти годишно, като ходя по сватби и събития. Ненатрапчиво хайде може и да се получи, ама "леко" не е в никой случай. Това си е минимум час за гримиране, по-добре да си доспива сутрин още час, че да е отпочинала и мозъка й да функционира правилно в час.
Ти не си никакъв фактор, съжалявам  Peace Написала съм продукти, които ползвам, а не количеството, което слагам. Правете малко разлика Laughing май най- накрая и снимка ще ме накарате да пусна  Laughing
Повече няма да споря, все пак вече допихте една пълна представа за мен. Знаете как изглеждам, даже и какви дрехи и обувки нося  Joy
И да, козметиката едва ли е безвреден, но не е токсичност в шарени опаковчици, както повечето от вас  си мислят. Тъкмо такива изказвания ме подтикнаха към четенето на изследвания за съставките, които слагам на лицето си. Но зависи как се грижиш за кожата си. А слънцето причинява най- големите вреди, изброени от потребителка по- рано  Peace

# 83
И смяташ, че толкова пластове сложени един върху друг те пазят от слънцето по-добре или поне като слънцезащитен крем с фактор 50+?

Написала съм продукти, които ползвам, а не количеството, което слагам. Правете малко разлика Laughing

Сега, 3 години по- късно продължавам да си се гримирам всеки ден(да, дори и за училище)- страст ми е. Основа, Фдт, коректор, пудра, контуриране, руж, хайлайтър, сенки, сенки за вежди, спирала и червило за мен са задължителни от г/д 2 години..

Каква е разликата? Слагаш един куп продукти един върху друг. Както писах по горе, ако те засърби и се почешеш със сигурност ще ти остане под ноктите слой. Все тая е малко или много количество нанасяш. Всъшност не, с една идея по-малко смешна си, т.е. приличаш повече на Кармен Ломана и по-малко на Мерилин Менсън.

# 84
май най- накрая и снимка ще ме накарате да пусна  Laughing
Пусни де Grinning Може да не е твоя, а някоя от нета, примерен ежедневен грим за теб.

По-важно е да може да се гримира като хората. Някои ползват само 2-3 неща и изглеждат потресаващо. При положение, че ползва толкова продукти, вероятно има добра техника.

# 85
  • волно калдъръмче
Естествено! Тенът е в няколко нюанса даже. Контурирането на лицето е умение, което не се усвоява лесно. Покрай баловете умелите гримьорки не седят без работа. Хайлайтъра е нещо, което озарява и въобще не се наслоява, използва се много пестеливо, както и останалите продукти. За момичетата в училищна възраст и аз не одобрявам грим. Но пък трябва да се научат да го правят умерено. Нюд сенките се губят след два часа, ако няма хубава основа. Един гланц и малко спирала няма да им придадат вид на фатални жени. Деца в детската градина ходят лакирани. Кой мислиш, че ги е издокарал да седят неподвижни с разперени пръсти и да не пипат нищо за известно време, че да може да си оскубе веждите на спокойствие  Laughing

# 86
  • гр. София
Аз имам дъщеря в 11 клас. Не носи грим, рядко спирала. Слага коректор, защото има пъпки по лицето. Много рядко си лакира ноктите на ръцете, по-често на краката. Ходи на танци и според нея не можело да е без лак на краката  Rolling Eyes . Чантата й за училище е дамска /има 2-3/ и в нея носи учебници, несесерче с химикалки и т.н., сухи кърпички, ключ....само необходими неща. Не носи дезодоранти, рол он и тем подобни. Не съм чула и приятелките й да носят, Естествено превръзки, когато се налага.
Хигиенните навици съм я оставила да прави всичко по нейно усмотрение вече - къпане, зъби, бельо....Почиства си лицето сутрин и вечер с тоник, гел за почистване или нещо друго. Слага кремче след това. Козметиката й я купувам аз и държа на това.
Дразни ме като не си вдига телефона - все е на вибрация  Rolling Eyes , като отговаря, също и като ми отговаря лаконично на въпросите, все едно й тегля думите с ченгел от устата, като я мързи да направи нещо, като прави нещо половинчато /а аз знам, че има възможност и за повече/ и тем подобни.

Колкото до махането на косми - въпреки, че е светла още от малка е доста окосмена. Около 4-5 клас станаха гъсти и тъмни на краката и ръцете. Спомням си, че аз лично й ги махнах за първи път в 5 клас със самобръсначка на краката. По-късно започна и под мишниците, и на ръцете. В 9-10  клас опита да ходи на кола маска, каза че не боли много и така продължи. Преди 6 месеца й взехме епилатор, но гледам, че май я боли с него и още ползва и самобръсначката.  Peace

# 87
# 88
Харесва ми Flutter

# 89
  • волно калдъръмче
На две от снимките спиралата е доста наслоена, а очната линия ми е като изсилване за тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт