Дъщерите тийнейджърки

• 109 419
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
Начина по който са гримирани тези жени е чудесен, няма кой да си изкриви душата твърдейки обратното. Обаче този грим не е подходящ за 16 годишно момиче. За ходене на училище пък да не говорим. Силно се съмнявам тези жени да ходят така в ежедневието си.

# 91
На две от снимките спиралата е доста наслоена, а очната линия ми е като изсилване за тази възраст.

И на мен ми харесва; ако наистина умееш да се гримираш така, значи го правиш умело, но това изобщо не е ежедневен грим! Особено пък за училище. Това, че е по-дискретен не го прави незабележим. Напротив; съвсем ясно се вижда, че цялото лице е "претворено". Създава усещане за изкуственост, която изобщо не "отива" на младо момиче. Но това е тво и на майка ти/родителите ти проблем.
Ако дъщеря ми ходи така всеки ден на училище, първо, приятлеките и 'няма да играят с нея" Laughing, второ, вероятно ще я изгонят от училище. Че те учителките и не ходят така в ежедневието си! Изобщо, сбъркана работа.

# 92

За грима изпадате в крайности!
Не е нужно да се заклеймяват хората, които ползват, че са като излезли от публичен дом.  Crazy Има си начин гримът да е лек и ненатрапчив.

Има начин да е лек и ненатрапчив грима, ама тя това, което го изброи, е нещо което аз правя 10 пъти годишно, като ходя по сватби и събития. Ненатрапчиво хайде може и да се получи, ама "леко" не е в никой случай. Това си е минимум час за гримиране, по-добре да си доспива сутрин още час, че да е отпочинала и мозъка й да функционира правилно в час.
Ти не си никакъв фактор, съжалявам  Peace Написала съм продукти, които ползвам, а не количеството, което слагам. Правете малко разлика Laughing май най- накрая и снимка ще ме накарате да пусна  Laughing
Повече няма да споря, все пак вече допихте една пълна представа за мен. Знаете как изглеждам, даже и какви дрехи и обувки нося  Joy
И да, козметиката едва ли е безвреден, но не е токсичност в шарени опаковчици, както повечето от вас  си мислят. Тъкмо такива изказвания ме подтикнаха към четенето на изследвания за съставките, които слагам на лицето си. Но зависи как се грижиш за кожата си. А слънцето причинява най- големите вреди, изброени от потребителка по- рано  Peace

Абе аз не съм фактор, ама обади се като станеш на 30 дали ще ти хвалят кожата козметичките или ще получават инфаркт  Laughing Имах предвид, че контурирането и т.н. НЕ са за ежедневен грим, освен ако не се казваш Кардашиян. Това си е овъркил отвсякъде твоето, но предполагам, че ще ти омръзне скоро и без това, та играй си , щом ти е забавно, няма лошо.

# 93
Начина по който са гримирани тези жени е чудесен, няма кой да си изкриви душата твърдейки обратното. Обаче този грим не е подходящ за 16 годишно момиче. За ходене на училище пък да не говорим. Силно се съмнявам тези жени да ходят така в ежедневието си.
На мен пък не ми се вижда лош грима и смятам, че на 16 е нормално момичетата да се интересуват вече от грим и да си слагат. Може би само миглите при първите два примера са твърде подчертани и няма да  е ок за ежедневието, но пък за парти защо не, дори и на 16.
Аз се гримирам всеки ден по подобен начин и ходя така в ежедневието си... е до кварталния магазин или за разходка на кучето не естествено, но при всички други случаи да и ми е супер. Simple Smile

# 94
Дъщеря ми е седмокласничка, от време на време слага само балсам за устни. Не съм ѝ забранявала, тя сама знае, че е малка, а и няма желание. Споделя, че съученичките ползват спирала и ВВ/СС крем, за да прикриват пъпките.
Относно обезкосмяването, през лятото маха на краката, мустак няма. Веждите започна да си скубе тази година.

# 95
На мен пък не ми се вижда лош .....
А аз къде точно съм казала, че е лош? Или пък, че на 16 не трябва да се гримират?
Ок. съм с гримирането на подходящи места и по подходящ начин. Смятам, че девойката споделяща опита си в темата прекалява с мацането. Нито в училището на синът ми, нито в това на дъщеря ми може да се види момиче с подобен грим. Даже с никакъв грим не ходят и не щото са тъпи и задръстени, а защото училището не е място за дефилиране. Има си норми и се спазват.

# 96
Имаше еди виц, но не мога да го намеря - 1 час гримиране, няколко слоя + спирала, сенки, руж, гланц и всичко това, за да... изглеждам естествено  Laughing

Не мога да кажа нищо, и аз на тези години бях така.
Сега уважавам кожата си и вече не се гавря с нея, но доста време ми трябваше, докато го осъзная...

# 97
Грима от горните снимки е подходящ за 16+ годишни, но не и за училище, а за излизане навън с приятелки, когато се опитват да се правят на една идея по-привлекателни за да бъдат забелязани.
Подобен грим бих приела за ежедневен само ако момичето е с ужасно много пъпки и белези от акне + разни зачервявания и т.н, които й създават комплекси.
На 16 си слагах черен молив, гланц с лек цвят (от време на време) и минерална пудра (в седмицата около МЦ).
За сметка на това имах съученичка, която беше на 14, когато започна да слага ФДТ и така се беше вманиачила заради акнето, че като застанех до нея все ми се искаше да си "потопя" пръста в лицето й за да видя, колко е дебел пласта hahaha А колко спирала плъстеше не е истина ... Лошото беше, че никой от приятелите ни не й каза "Стегни се! Изглеждаш зле!", напротив - обясняваха й, колко добре се гримира и тя милата си ходи така до бала след 12-ти клас Whistling Дори майка й подкрепяше тази глупост, защото жената ползваше само червило, черен молив и сенки, та явно не беше наясно как точно трябва да изглежда лицето след нанасяне на подобни продукти ...

# 98
  • София
Vache, е, моята дъщеря е на 16 и половина. Не е на 13. Вече казах по-горе, че за 9-10 клас се касаят  разсъжденията ми.  Crazy

Така де... ама в първия пост доколкото схващам се пита за 13-14-15 годишни. Почти 17 годишните отдавна знаят какво да носят в чантата си за цикъла, обезкосмяват се поне от 2 г. и т.н.  Wink

Искам да кажа за обезкосмяването. Подмишниците на дъщеря ми обезкосмихме скоро на козметик. Нямаше драми, остана доволна, че не я е боляло колкото е очаквала. Иска и краката, но ще идем след месец-два, като свали дънките.
За лицето смятам, че трябва да се поддържа чисто на тоя етап от гримове, пудри и т.н. Смятам да я заведа пак на козметик да й почисти лицето с ултразвук.

За проблемите с родителите... не знам.. трудно ми е да говоря, защото на 13 са доста безобидни, сравнено с тия на 16 Crazy

# 99
Кола маска ли при козметик? Проблемът при нас беше плуването. Още с появата на първото косъмче, май на 9 беше, веднага го махна и въобще не се чувства удобно даже съвсем малко да има. Което изключва епилатор и кола, дори да издържи болката, след това за да ги хване трябва да са пораснали. Как се справяте с периода на изчакване  Tired
Другото ми притеснение са местата, богати на лимфни възли, не се ли притеснявате от по-сериозна намеса в тези зони?

# 100
Аз ползвам епилатор на 20 години, много стар и прост модел, но хваща дори най-късите. Като започнат да излизат, но не са съвсем излезли правя пилинг с ръкавица и на сутринта вече са готови за махане. А за зоната на лимфните възли никога не съм се притеснявала. Епилатора не е толкова агресивен метод.

# 101
Явно е до косъм/кожа. При мен мястото е възпалено и боли. И растат много бързо, 4-5 дни максимум да изкара гладко  Tired

# 102
  • София
Човече, кола при козметик. До този момент ги подстригвах с машинка, което не ми се струва по-различно от бръсненето. Аз се бръсна, но при нея реших да направя кола маска, защото ми се стори, че има доста предимства. Абсурд да й връча епилатор. Мислила съм като й махнат на краката после да я науча да се епилира, но под мишниците ще е при козметик. По въпроса съм питала мамолога, който посещавам. Човека каза, че е все едно с какво ще маха космите, нямало отношение към евентуални проблеми. Засега нямам идея как ще растат... ще видим... ама козметичката каза един път на месеца. Те растат по-тънички, може би в началото няма да се забелязват. Просто не издържах на тия хормонални бумове. И 100 пъти да се изкъпе все тая, потта си мирише в накои дни и не се трае. ooooh! Като се огледах, ми те повечето тийнове са така

# 103
Явно е до косъм/кожа. При мен мястото е възпалено и боли. И растат много бързо, 4-5 дни максимум да изкара гладко  Tired

Абсолютно съм съгласна, че е до кожа и косъм Peace
Аз махам всичко със самобръсначка, в това число и на ръцете, и 3-5 дни съм гладка (ръцете дори ги минавам на около 2 седмици ако не и повече), космите са ми все така тънки и не особено тъмни и плътни.
За сметка на това веднъж съм махала на краката с кола маска и два пъти с епилатор - резултата бяха безброй подкожни косъмчета, с които се борих доста дълго време ooooh!

# 104

Абсолютно съм съгласна, че е до кожа и косъм Peace
Аз махам всичко със самобръсначка, в това число и на ръцете, и 3-5 дни съм гладка (ръцете дори ги минавам на около 2 седмици ако не и повече), космите са ми все така тънки и не особено тъмни и плътни.
За сметка на това веднъж съм махала на краката с кола маска и два пъти с епилатор - резултата бяха безброй подкожни косъмчета, с които се борих доста дълго време ooooh!

Да, и аз при мен се получават подкожни косми. Даже веднъж преди доста време, имах един под мишницата, който се напипваше като бучка или подут лимфен възел. Изкарах си акъла, докато не се оправи и не излезе, но нали се сещате - то събра гной, то беше чудо! Бръсненето за мен е най-щадящият метод, но пък за девойките не бях сигурна, та за това питах. Всеки си знае за себе си.  Peace

На моята мома (10г) започнаха да се развиват гърдите миналата година и от тогава ме врънка да й купя сутиен  Joy А аз преди време отлагах този момент, защото ме беше срам, че нося сутиен и някой ще забележи през дрехата ми. Сега децата определено са различни! Живи и здрави да са Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт