Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 2 164
Здравейте, на какъв период може да се заведе ново дело за увеличение на издръжката? Веднъж вече спечелих такова, всъщност подписахме споразумение с много зор и издръжката беше увеличена от 100 на 180 лв, с оглед възрастта на детето и пет години, които бяха минали от развода. Към момента детето е на 14 години, новата издръжка получавам от ЧСИ със запор от две години. Мога ли да заведа ново дело за увеличение на издръжката, с оглед нарастващите разходи на детето и има ли някакъв законов срок, който трябва да изчакам от последното дело?

# 61
  • Мнения: 64
Здравейте, адвокат Хаджипанайотова. Искам да Ви попитам, дали имате някаква информация за приемането на предвидените промени в Семейниа кодекс, които не минаха миналата година...дали и кога се очаква да се приемат? Става въпрос за предвидените споделени родителски права между майката и бащата на детето и отпадатето на стандартния режим на лични контакти всяка 1-ва и 3-та седмица. Благодаря предварително 😊

# 62
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 800
Адвокат Хаджипанайотова не е писала много отдавна в темата.
Ако държите на консултация от форума, има и друга тема "Консултация с адвокат"-там пишат няколко адвоката и дават много бързи и точни отговори.

# 63
  • Мнения: 2
Здравейте, имам въпрос: разведена съм от доста години, синът ми е на 13год има паспорт и съм го изкарвала извън страната 2 пъти със срочно пълномощно. Искам обаче да е за постоянно, а бащата не е съгласен на безсрочно...,имам ли някъкъв шанс все пак да го направя? Може ли примерно да му поискам пак срочно(както когато гостуваме в чужбина) и да си го изведа безпроблемно и след това да си останем там?

# 64
  • Мнения: 2
Адвокат Хаджипанайотова не е писала много отдавна в темата.
Ако държите на консултация от форума, има и друга тема "Консултация с адвокат"-там пишат няколко адвоката и дават много бързи и точни отговори.

# 65
  • Мнения: 1
Днес мина второто изслушване по делото, което заведе бащата за припознаване след 6 години липсва на всякакви контакти. Няма да коментирам, че вещото лице и съдията бяха купени. Въпросът ми е: 1. какви са ми шансовете за пред съда в Страсбург, след 3та инстанция и какво трябва да подготвя; 2. при полежение, че бащата живее в Германия, имали  финансови/социални изгоди от акта на припознаване? 3. Кои са неправителствените организации, медии и т.н., с които мога да се свържа, за да изразя протеста си срещу несправедливия процес?

# 66
  • Пловдив
  • Мнения: 5 382
Днес мина второто изслушване по делото, което заведе бащата за припознаване след 6 години липсва на всякакви контакти. Няма да коментирам, че вещото лице и съдията бяха купени.
Коментирай, коментирай. Трябва си.  Laughing Laughing
Цитат
Въпросът ми е: 1. какви са ми шансовете за пред съда в Страсбург, след 3та инстанция и какво трябва да подготвя;
Залагам сто лева на "никакви".
Впрочем той ли е наистина бащата? Явно да.
Цитат
3. Кои са неправителствените организации, медии и т.н., с които мога да се свържа, за да изразя протеста си срещу несправедливия процес?
За шум и драма - всяка медия, колкото по-несериозна и по-обичаща драмите, по-добре.
За нещо по-сериозно - не знам да има такава организация или медия.

Общи условия

Активация на акаунт